|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex?
9.4.2011 23:03:56   
jelena038
ja sam  mu sve bjasnila jos kad je imao nekih 4 godine, o tatinoj tackici koja je dosla u moj stomak i tamo je porasla i da sam ga rodila na jednu rupicu pored pise, kao da sam ga pokakila i sve to, samo nisam ispricala sam cin sexa, rekla sam da je tackica presla poljupcem. skoro me je pitao kako izgleda moja pisa, ja sam na guglu potrazila crtez vagine i pokazala mu. rekao je: aha, i otisao da se igra. kad bude imao ozbiljnija pitanja, verovatno cu sve da mu kazem, ozbiljno i jednostavno, kao da je rec o oprasivanju cveca. u sustini, jednako je bitno i jednako prirodno. 

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 26
9.4.2011 23:04:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Vrcka

Par puta sam muzu sugerisala da on pocne da razgovara sa njim na ovu temu ali bezuspjesno,sve od njega sto sam dobila bilo je ko je mene savjetovao pa vidis da sve znam(malo smjesno ali i zalosno )

O tome ti pričam Brano. Izvini Vrcka što te citiram, ali baš to rekoh maločas.

(odgovor članu Vrcka)
  Direktna veza do poruke: 27
9.4.2011 23:06:04   
vukosava

Koliko sam samo puta razmisljala sta da mu kazem kad me i ako pitauser posted image
Imam 12-eg sina zaista nemam ideju kako poceti sa njim razgovarati na tu temu.
Kako vidim simpatije su vec pocele,telefon mi neprestano zvoni ili je zauzet sreca pa ima sad mob inace nikad me niko dobio ne biuser posted image
Par puta sam muzu sugerisala da on pocne da razgovara sa njim na ovu temu ali bezuspjesno,sve od njega sto sam dobila bilo je ko je mene savjetovao pa vidis da sve znam(malo smjesno ali i zalosno )
Zaista nemam ideju kao da razgovor krene u tom smjeru,jer on je malo povuceno djete cim mu spomenem simpatiju on se trzne i govori nemoj mama o tome user posted image
Svaki savjet je dobro dosaouser posted image

kupi neku knjigu i utrapi mu

(odgovor članu Vrcka)
Direktna veza do poruke: 28
9.4.2011 23:06:41   
Brana
jaoj Vrcka dobra si user posted image user posted image
Tasha necu nista unapred da pricam jer nemam pojma sta ce biti za mesec dana a kamoli za 4-5 godina...user posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
9.4.2011 23:07:47   
Vrcka

IZVORNA PORUKA: jelena038

ja sam  mu sve bjasnila jos kad je imao nekih 4 godine, o tatinoj tackici koja je dosla u moj stomak i tamo je porasla i da sam ga rodila na jednu rupicu pored pise, kao da sam ga pokakila i sve to, samo nisam ispricala sam cin sexa, rekla sam da je tackica presla poljupcem. skoro me je pitao kako izgleda moja pisa, ja sam na guglu potrazila crtez vagine i pokazala mu. rekao je: aha, i otisao da se igra. kad bude imao ozbiljnija pitanja, verovatno cu sve da mu kazem, ozbiljno i jednostavno, kao da je rec o oprasivanju cveca. u sustini, jednako je bitno i jednako prirodno. 

Ok to mozemo pricati djeci od 3,4,5 godina ali dalje ne i sama sam se tim forama sluzila.Ali kako sa tinejdzerima,koje rijeci upotrebiti..Ma joj meni se hiljadu pitanja mota po glavi.A moj veliki decko sjedi preko puta mene i mirno gleda TVuser posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 30
9.4.2011 23:08:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Brana

Tasha necu nista unapred da pricam jer nemam pojma sta ce biti za mesec dana a kamoli za 4-5 godina...user posted image

A tek za 12-13. user posted image

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 31
9.4.2011 23:10:03   
Brana
IZVORNA PORUKA: Tash

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
9.4.2011 23:10:57   
Anoniman
Kako započeti razgovor o sexu KLIK

(odgovor članu Vrcka)
  Direktna veza do poruke: 33
9.4.2011 23:11:18   
Vrcka

Cure vrjeme ne stoji tih 4,5....10,11 godina dok lupimo dlanom od dlan
Uh,kako se ja sad starkom osjecem medju vama mladim mamama

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
9.4.2011 23:14:01   
Vrcka

Kako započeti razgovor o sexu KLIK

Tash hvala na linku procitala sam

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
9.4.2011 23:15:55   
Anoniman

Koliko godina imaš Vrcka?
Nego, piše u textu da dete treba pitati za mišljenje o nečemu pa tako otpočeti razgovor! Mislim da treba da ostaneš trudna i da ga pitaš šta misli kako se beba stvarila tu? user posted image

(odgovor članu Vrcka)
  Direktna veza do poruke: 36
9.4.2011 23:16:17   
jelena038
pa lepo, brate, sednes ga pred racunar i kazes mu: odi da ti pokazem nesto. i pokazes mu prvo slike obucenih muskarca i zene, i krenes lagano, siroka ramena kod muskarca, siroki kukovi kod zena, pa grudi, pa onda kazes da muskarci imaju nesto sto devojcice emaju, ali devojcice imaju nesto drugo, sad ces da vidis, i pokazes crtez vagine. onda kazes da ljudi odrastu dobiju potrebu da uzivaju jedni u drugima, da ce on veoma lako da zna kada je to, zbog fizicke reakcije, ali da za to treba da postoji gomila uslova, da su odrasli, da se vole, da su odgovorni, jer moze da se desi beba. onda objasnis da ukoliko bi se malo igrao sa svojimpolnim organom, primetio bi svasta, ali to se naravno radi da niko ne zna, jer je bezveze, ali zdravo. i da je sex bez prave osobe glup i dosadan. onda ga pitas - moze sad palacinke? user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
9.4.2011 23:18:17   
Anoniman
Nisam sigurna Jelena da je to pravi pristup.
Zaista ne mogu da zamislim tinejdžera koji sa mamom na kompu gleda gole sise i sliku penisa i vagine. user posted image

Direktna veza do poruke: 38
9.4.2011 23:19:02   
Brana

slazem se lete godine ali nekako kada dodje vreme za to i krenu pitanja tada cu razmisljati kako i sta, sada misliti o tome je rano,zelim jos da uzivam u ovom periodu kada je malen i kada jos ne razmislja o sexuuser posted image

(odgovor članu Vrcka)
Direktna veza do poruke: 39
9.4.2011 23:21:51   
Vrcka

Koliko godina imaš Vrcka?
Nego, piše u textu da dete treba pitati za mišljenje o nečemu pa tako otpočeti razgovor! Mislim da treba da ostaneš trudna i da ga pitaš šta misli kako se beba stvarila tu? user posted image

32 mi je godine...Vrcka vise ne ostaje trudna dosta imam ja i mladje djete jednog malenog 4-aka.Ali tad je moj prvenac bio premlad za ovakve price znaci tu sansu sam propustiliuser posted image user posted image
Ovih dana cu naci neki nacin da sa njim pocnem ovu po meni osjetljivu temu...nadam se da cu naci nacin da se i on malo otvori jer vec kako sam rekla dosta je povuceno djete

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 40
9.4.2011 23:21:59   
jelena038
ja mogu. ne prebacujem scene poljupca i sexa na tv/u kad dete naidje, par puta nam je uleteo u sobu i zatekao nas gole, uskocio je u krevet, poljubimo ga, onda se vrati na spavanje. mislim da ce u mom slucaju odgovori dolaziti postepeno, sami od sebe, nece se stideti da pita ni drugare, ni mene, ni mm. tako ga vaspitavam. sve sto je prirodno, ne sme biti tabu. ima svoja pravila, ali o tome se treba razgovarati kao o najnormalnijoj stavri na svetu. jer to i jeste. mene moji nisu ucili tome, pa sam odgovore trazila sama i veoma dobro znam koliko je to za pubertetliju bolno i ponizavajuce, jos sam ja bila extra jaka licnost, mogu misliti kako je tek labilnijoj deci. 

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
9.4.2011 23:23:54   
Anoniman
Žene , ja sam UBEĐENA da će naša sitna dečica a s obzirom na to kako brzo rastu i kako se vremena menjaju , kad budu u pubertetu znati više o sexu nego svi mi zajedno sada . Ne kažem da će biti sexulano aktivni (mada ni to nije isključeno , jer se godina stupanja u sex. odnose jako smenjila , na čini mi se čak 13-14 godina user posted image ) , ali , setite se samo kako bre brzo kontaju kako se pali računar , kako se mnoge stvari rade o kojima mi ništa nismo znali u doba našeg detinjstva . Hoću da kažem da svako vreme nosi svoje breme , pa s' tim u vezi mislim da će njihovo sexulano informisanje biti totalno drugačije od onoga što mi sada planiramo i nek nam je Bog u pomoći da ostanemo normalni kad naše novomilenijumske pubertetlije podivljaju .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 42
9.4.2011 23:25:37   
jelena038
upravo kako buba mira kaze. ne zelim da u trenutku kad to shvati, pomisli da sam ga smatrala debilom i pricala mu o rodama.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
9.4.2011 23:25:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelena038

ja mogu. ne prebacujem scene poljupca i sexa na tv/u kad dete naidje, par puta nam je uleteo u sobu i zatekao nas gole, uskocio je u krevet, poljubimo ga, onda se vrati na spavanje. mislim da ce u mom slucaju odgovori dolaziti postepeno, sami od sebe, nece se stideti da pita ni drugare, ni mene, ni mm. tako ga vaspitavam. sve sto je prirodno, ne sme biti tabu. ima svoja pravila, ali o tome se treba razgovarati kao o najnormalnijoj stavri na svetu. jer to i jeste. mene moji nisu ucili tome, pa sam odgovore trazila sama i veoma dobro znam koliko je to za pubertetliju bolno i ponizavajuce, jos sam ja bila extra jaka licnost, mogu misliti kako je tek labilnijoj deci. 

Ne prebacujem ni ja.

Slažem se sa tim, samo mislim da nije to način kako si gore napisala. Ja bih pre kupila detetu knjigu, i dala mu je da par dana sam lista. A zatim bih pitala šta je pročitao u knjizi, i tako potakla razgovor.

Direktna veza do poruke: 44
9.4.2011 23:27:21   
Anoniman
Inače, Vrcka, ja punim 30 za koji dan, nisi ti matora, BRE! user posted image

(odgovor članu Vrcka)
  Direktna veza do poruke: 45
9.4.2011 23:29:57   
jelena038
ma sve to stoji, taska, knjiga ili razgovor, pre ili posle, isto je, mi puno razgovaramo, moje dete nije povuceno, brbljiv je i pita, ali ako dete ne pita, mislim da je potrebno reci mu i staviti mu do znanja da razumes ono sto zeli da pita, i ako ne pita. i da to uopste nije bauk, i da se oslobodi. nije ni knjiga losa stvar, uopste, ali mislim da je za zive stvari bolji ziv razgovor. ne mora biti sa roditeljima, uvek se nadje neki stariji brat..

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 46
9.4.2011 23:30:16   
Brana
Ali opet ta informisanost i novo vreme mogu da se uoblice normalnim vaspitavanjem,ne verujem da ijedno dete moze znati o tim temama vise od roditelja koji sigurno ima vise iskustva....pa samim tim ga moze i posavetovati ili mu pokazati sta je normalno a sta nije itd...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 47
9.4.2011 23:30:42   
Vrcka
Jelena038 postujem i vjerujem da ces tako uraditi ali za mene je to sve nekako previseuser posted image Sorry

BubaMira potpuno sam misljenja kao i ti i vjeruje mi da je neko vrijeme od prije 15-20 godina u nazad ne bi se sikirala sekunde.Ali u danasnje vrijeme kad je oko nas kamara spolno prenosivih bolesti nekako osjecam potrebu da mu licno mm ili ja objasnimo te stvari.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
9.4.2011 23:32:09   
Anoniman
Moja mama je to odradila tako što mi je svuda po kući "slučajno" ostavljala medicinske enciklopedije , od onih primerenih mom uzrastu , do onih koje su stručnije , i govore sve , slikovito i jasno . Shodno mojim godinama su se smenjivale i enciklopedije i brošure , a ona je jedino morala da me vaspita tako da se sa svojih 4-5 godina radije uhvatim za knjigu nego za , nemam pojma , neki album sa sličicama Milana Stankovića . Gledala sam slike , čituckala , pa i pitala . Do doba kada je moje telo počelo da se menja ja sam već znala sve , i smejala se drugaricama koje su tripovale da su trudne od poljupca . Po meni , takav njen pristup sexu je bio odličan , uz potpuno otvorenu opciju "pitaj mamu šta ti nije jasno" .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 49
9.4.2011 23:33:08   
jelena038
mislim, kako je krenulo, ubrzo ce svaka knjiga o sexualnom vaspitanju sadrzati odeljak o homosexualnosti user posted image ko ce tu da im objasni sta je normalno???

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Vrcka)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Za one koje imaju 2 i vise dece!!!
Mama 78

Da li Vasu decu voli te isto?

DA (93%)

NE (7%)

Ukupan broj glasova: 134

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here