Maleno85
|
Citam temu i nevjerovatno je kako sve razmisljamo o istoj stvari. Ja uskoro treba da donesem na svijet jednu curicu. Od kako sam ostala u drugom stanju, svaku vece pred spavanje molim se Bogu da budem u pola dobar roditelj kakvi su moji bili. Bratu i meni su izgradili takav sistem vrijednosti da ga apsolutno nista nije poljuljalo sve ove godine. Mi smo zivjeli jako tesko, rat nas je navozao pravo, nagledali se i naslusali svega i svacega, ali smo ostali dosljedni svega sto su nas ucili i bili smo njihov najcveci ponos. Jako sam ponosna na sebe jer nema osobe na ovom svijeyu koja bi mogla uperiti prstom u mene i reci nesto ruzno o meni. Nikad nisam imala razloga da se crvenim pred roditeljima i pred bilo kim drugim. Sve sto sam radila, radila sam da bi oni bili ponosni, jer malo je stvari u zivotu koji su ih cinili srecnim, to smo bili brat i ja, i vraski smo se trudili da taj dio odradimo kako treba. Naseg tate vise nema, ali mi znamo da smo uspjeli da ga ne razocaramo jer cemo uvijek pamtiti njegove rijeci kad smo pokrivali nasu kucu (to je bio treci put da se kucimo) na moj 20.-ti rodjendan, kada je ustao, nazdravio i kroz suze rekao: "Svima vam hvala sto ste dosli, ali prije svega hvala mojoj zeni i mojoj djeci, mom najvecem ponosu, sto su mi dali snage da izdrzim i napravim im dom, sto me svaki dan cine najsrecnijim na svijetu. Sada sa mirom mogu umrijeti. Moja djeca su na pravom putu." To je bilo u septembru, a u februaru naredne godine je umro. Znam da je umro srecan.. Cini mi se kao da sam malo skrenula sa teme.. ali ono sto sam htjela reci da je danas jako malo djece koja znaju cijeniti ono sto roditelji cine za njih. u blizini nase porodicne kuce ima osmogodisnja skola, curice se oblace izazovnije,nego ja kad izlazim, a meni je 25 a njima ni 15! Jezim se od slika istih djevojcica iz komsiluka okacenih na fb. Svjet je postao izopacen i ja ne znam da li mi kao buduci roditelji imamo ikakvu sansu da ga mijenjamo?! Kako neko rece, ako dijete odgajas drugacije od drugih, dijete ti u vrticu ili u skoli bude frik, ako ne gleda ove nazovi crtace gdje se kolju i ubijaju ili ako curica u osnovnoj skoli ne nosi tange?! A o gubljenju nevisnosti poslije 12-13 godina da ne pricam. Pa ja u tim godinama igrala lastis i iz,edju dvije vatre! Nisu mi ni padale na pamet takve gluposti, ustvari nisam ni znala sta je to?! Neko je spomenuo minice.. Ma slatke su suknjice na bebicama i haljinice i treba da ih nose, ali da to bude umjereno, da ne bude kic! Ne mora ona curica od 1 godine nositi tigraste helanke i sajtecu suknjicu. Mogla bih ja o ovoj temi do zore, ali udavicu vas postom, i ovako je dug. Sve u svemu, katastrofa, nadam se da cemo biti dobri roditelji i da cemo znati izvesti nasu djecicu na pravi put.. SVIMA VAM TO OD SRCA ZELIM