mysunshine
|
Ja ne znam sta da radim. Tacno cu da odlepim! Danas je D. napunio 40 dana i ja vec 30 dana imam dileme oko toga da li mu je moje mleko dovoljno. U prvom mesecu napredovao je 1500g, a u tom periodu je imao izelenu kaku pa me u dispanzeru naterali da mu dam Aptamil, na svu moju zalost, mada, dala sam mu samo 2 dana zaredom i to samo jednom dnevno. Kaka je samo promenila boju i to je bio jedini efekat. I sapvao je u cugu 3 sata. Samo tada. Forsiram dojenje na zahtev. I nekada odlepim. To se pretvori u celodnevno dojenje. Nas problem je: ili on nije spavalica, jer spava po sat i po najvise, cesce po45min i krace, ali to racunam u dremku, pa samim tim, cim otvori oci hoce da klopa, ili nesto ne stima sa dojenjem. Mislim da imam mleka. Cak sam pocela da se izmlazam, pre nedelju dana, deset dana iako ne znam da li je problem u kolicini, ali to je jako ....neuspesno. Kolicine su male, dva puta sam uspela da nakupim nekih 80ml iz obe sike. Ne uzbudjujem se oko toga jer su mi rekli da to ne govori o kolicini mleka. Probala sam i sa pumpicom, tu ne mogu ni 10ml. Ili ne umem, ili moje sike "rade" samo na bebu. MOj sin, ljubi ga majka vuce 5 minuta, i posle mulja nesto, sta li radi...pa opet vuce, znam da ne treba tako, ali sve sam probala i nista se ne menja. I pusticu ga tako da sisa, sta da radim, nadam se da kad jos malo poraste, duze ce da vuce. A neki put ga zagrcne moj mlaz, i posle muke da ga vratim na siku. A nece ni kad je sika meka, rekla bih. joooj Pa zaspi i spava sat i manje, i opet trazi da jede....i ja sam na kraju isfrustrirana! Kaze mi pedijatar, kad sam pitala za savet, sta da radim jer coolira na siki,"mama, pa to sto vi radite, to nije aktivno dojenje! 20 minuta na jednoj da vuce konstantno, 20 minuta na drugoj, pa izmuzite!" Probala i nista nisam uradila. Sad ja vas da pitam, drage moje, da li vasa deca STVARNO mogu da vuku bez vece pauze 20 minuta i kako ste to uspele? Moj mali odmara i po 5 minuta, pa vuce 2 minuta... JA ne znam sta da radim???? Da ga ne ureknem, nocu jede na 2, 5-3 sata. Na kraju krajeva, od cega je dobio tu kilazu, ako ne od mleka? Sigurno ne od nekoliko aptamila(mislim da je popio 6 puta od 3.03 kad je popio prvi put), i to posle dojenja, po 60ml. KAd je pio dohranu, samo je malko duze spavao, i to ne uvek. NIsam primetila neku vecu razliku u ponasanju, osim sto padne u nirvanu nekih 5 minuta posle klope, jer mu se na brzaka uvali ono mleko u stomacic :) Ja mu ga dadoh nasiroko, izvinite, poludeh! A nemam koga da pitam MM i ja smo sami, mama mi je umrla, tata....sta on, mukica, moze da mi pomogne oko ovoga, ali i to sto me pita kako sam-pomaze! Ostali odrasli....mogu da kazem-nesto ih bas i nije briga! Hvala unapred!
|