Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:09:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Verus RR bojkice, ako se ne varam za trziste srbije allernova je jedina opcija. sve drugo je na bazi kravljeg mleka sto ne smete. I Alfare koji dr preporučuju a realno nije za to, ali jeste hidrolizat kazeina. Takođe, jedna mama u dečijoj bolnici mi reče da je davala detetu... mislim Impamilovo sojino mleko. Čini mi se da to reče. Malo sam bila iznenađena, jer je alergija na soju povezana s kazeinom. I čula sam da ima Neocate, ali košta 5000din limenka.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:14:02
|
|
|
|
Mery
|
I Humana ima hipoalergeno ali ga nema na nasem trzistu. Alernova jeste ruzna ali je ipa prihvate. Moj Milos se gadi sada na bilo koje drugo mlijeko a ovo jedva doceka pred spavanje.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:27:00
|
|
|
|
bojkica
|
Hvala svima na podrsci ,pokusacu da nadjem od nekog drugog proizvodjaca-jer mi sestra zivi u inostranstvu-ali verujem da su sva slicnog ukusa tj sastava!A sada odoh da pijem tecnosti da pokusam da povecam kolicinu mog mleka!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:29:18
|
|
|
|
Snelle
|
Bojkice, kupi Fitolat tablete, one su dobre za povećanje količine mleka!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:33:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bojkica verujem da su sva slicnog ukusa tj sastava! Moraju biti jer su na bazi pirinča. Ja sam probala to kada sam mu prvi put spremila, mislila sam da ću povratiti. Sad kad probam dal je vruće (pošto ne sipam na ruku nego probam ), nije mi gadno. U pitanju je navika.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:49:19
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: bojkica verujem da su sva slicnog ukusa tj sastava! Moraju biti jer su na bazi pirinča. Zar nisu od kravljeg mleka sa izolovanim kaseinom?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 24.2.2011 22:50:53
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: bojkica verujem da su sva slicnog ukusa tj sastava! Moraju biti jer su na bazi pirinča. Zar nisu od kravljeg mleka sa izolovanim kaseinom? Meni rekoše na bazi pirinča. Ima ukus pirinča. Ili sam ja luda. Fuj je u svakom slučaju.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 0:12:21
|
|
|
|
briseljancica
|
bojkice ja sam Heleni pocela da spremam zitarice sa aptamil-ovim pepti mlekom i ono je skroz ok ukusa . ocekivala sam da je kao vlazan karton, ali sam se iznenadila da je ustvari miris najgori deo(meni mirise na zagorelo mleko). mozda sam samo zaboravila kakvog je ukusa mleko
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 0:16:45
|
|
|
|
Snelle
|
Bri, kako je Helena? Jel bilo još krvi u stolici?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 0:50:34
|
|
|
|
briseljancica
|
ne smem da kazem-nije. prosli put kad sam rekla da je proslo bez krvi sutradan me je demantovala. citala sam sta si pisala za formiranu stolicu i veruj mi videla bi da ima krvi. mogu da postavim sliku koju smo nosili dr. hvala sto pitas
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 0:58:12
|
|
|
|
Snelle
|
Nema na čemu Znam kako je meni svakog dana dok ispitujem sadržaj pelena, i jako mi je drago kad vidim da su i druga deca dobro. Na koju sliku misliš?
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 7:25:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: bojkica verujem da su sva slicnog ukusa tj sastava! Moraju biti jer su na bazi pirinča. Zar nisu od kravljeg mleka sa izolovanim kaseinom? Meni rekoše na bazi pirinča. Ima ukus pirinča. Ili sam ja luda. Fuj je u svakom slučaju. Celu noc razmisljam o ovome. Da li sam lupila? Krivo razumela? Citala sam Allernovu, pise da sadrzi hidrolizovani kazein. Da li to znaci da je na bazi krav.mleka samo je kazein hidrolizovan? Ili je "umetnut"? Cudno mi je da se toliko menja ukus samo zato sto su razlozili kazein. Obicna ad mleka imaju ok ukus, a ovo je gadno.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 8:19:44
|
|
|
|
Snelle
|
Ih bre Tasho! Spavaj ženo i batali Allernovu
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 9:13:33
|
|
|
|
briseljancica
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Snelle IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: bojkica verujem da su sva slicnog ukusa tj sastava! Moraju biti jer su na bazi pirinča. Zar nisu od kravljeg mleka sa izolovanim kaseinom? Meni rekoše na bazi pirinča. Ima ukus pirinča. Ili sam ja luda. Fuj je u svakom slučaju. Celu noc razmisljam o ovome. Da li sam lupila? Krivo razumela? Citala sam Allernovu, pise da sadrzi hidrolizovani kazein. Da li to znaci da je na bazi krav.mleka samo je kazein hidrolizovan? Ili je "umetnut"? Cudno mi je da se toliko menja ukus samo zato sto su razlozili kazein. Obicna ad mleka imaju ok ukus, a ovo je gadno. sve je to kravlje mleko, samo sa manje ili vise razbijenim proteinom, a postoje i specijalna mleka koja nisu od kravljeg, ali mislim da su ona tek gadna i da se dobijaju na recept. sad ne uspevam da nadjem neki sajt...
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 11:57:11
|
|
|
|
Snelle
|
pipili, super! Bez krompira može mnogo lakše da se hrani nego bez jaja i mleka!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 12:07:03
|
|
|
|
bojkica
|
Pipili-evo mog iskustva sa koznim probama-prosle godine mi se javila alergija u vidu bronhitisa uradila sam probe na hranu i alergija je pokazala na psenicu,jaja!Onada sam uradila probe preko krvi za koje u mi rekli da su tacnije i pokazalo je da nisam alergicna!Bila sam na dijeti dva meseca ponovila kozne probe i pokazale su da alergije nema!Bronhitis je prosao i od tada ga vise nisam imala,osim alergije koju znamsigurno da imam na polen tj ambroziju! Moja starija cerka ima 4.god i ima ekcem ali u veoma blagom obliku-zimi joj je malo izrazenije perutanje koze!A eto mladja koja ima 4 meseca ima sada probleme sa stolicom i najverovatnije alergiju na mlecne proteine!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 16:13:34
|
|
|
|
bojkica
|
Pipili-da li ovo mleko sa kojim si spremala zitarice "aptamil pepti',sme i da pije beba u zamenu za allernovo?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 17:53:58
|
|
|
|
Verus
|
Tash, i allernova i ta druga specijalizovana su na bazi kazeinia ali je toliko razbijen da telo ne reaguje na njega, tj. vise ga ne prepozna kao alergen. Inace: SVAKA testiranja na alergije kod dece ispod 2 godine mogu da nisu validna. Zato se na to ne treba oslanjati, niti tupiti. AKO dete ima krv u stolici i dr. kaze da je verovatno alergija na kazein, a test pokaze da nije: to ne znaci da dete nema alergiju. Nego se pomiriti sa trenutnom situacijom, biti disciplinovana (ako dojite) i resiti se bede tako. Nema tu 2 ili 3 opcije. Mozda zvuci grubo, ali tako je kako je.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 20:59:13
|
|
|
|
briseljancica
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Nema na čemu Znam kako je meni svakog dana dok ispitujem sadržaj pelena, i jako mi je drago kad vidim da su i druga deca dobro. Na koju sliku misliš? dr nam je rekla da joj donesemo sliku, khm, sadrzaja pelene se pojavi krv. nosili smo nasoj dr, pa gastroenterologu i alergologu, pa rekoh i ovde da stavim fotografiju "minulog rada" sta ste resili po pitanju food challenge koji sam citala da treba da radite uskoro?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 25.2.2011 21:43:15
|
|
|
|
andrijanaMK
|
Stalno pratim vase razgovore na foruma ali nikada da resim da vam pisem zasto sam makedonka i malo mi je los srpski jezik pa nadam se da cete me razumeti. Hvala unapred. Vase sovete mi mnogo pomogle. Kao prvo da pozdravim vas sve, divne ste mame i samo hrabro bice sve bolje. Moj san je sad 5 meseca, otkrili smo alergiju na mljeka na 3 i pol meseca kada smo dali AD mleko NAN i imali smo burnu reakciju sa osipa na licu, crvenila, otoka i gusenje ... bili smo hitno u bolnici(bilo je dosta stresno) . Pre toga nista ni smo primetili da je mali alergican ja sam puno, puno pila kravje mljeko i mljecne proizvode pa nemali smo nikakvih problema ni krv u stolici pa ni osipa. Moj san ima i atopicni dermatit i egzemu. Savetovali smo se sa dr alergologa i sada sam na dijeta isklucivo bez mlecni proizvoda i moj san prima teapiju jedan mesec sirup Clarityne 0,7ml svakog jutra. Danas smo bili u bolnici i uzeli krvi zbog IGE (imunoloski status) i idemo na kontroli utorak sa rezultatima krvi, inace krvna slika je super. Hvala bogu sto smo dobro i sto imam vas puno zasto mnogo mi bilo tesko ali tesim se kad vidim da nismo sami. Sta da ocekujem iz IGE rezultatima? Volim vas puno. Pozdravcic hrabre mame
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?