Lu
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Evo i mene u klubu roditelja neposlusne djece Moj sin me izludjuje... Sta god mu kazem:"Nemanja, dodji da te presvucem"-NE, "Hajde da doruckujemo"-NE, "Dodji da te obucem"-NE... I sta god treba da uradi njemu je uvjek isti odgovor... Da ne pominjem da sve hoce sam, sam da se obuce, on da sprema dorucak, on da ukljuci ves masinu... Pusti ga, to je super, i ja sam svom uvijek dozvoljavala da pali mašine, naravno samnom, da pravi ručak, kolače, tijesto, briše prašinu, sve, tako će biti uključen u pomaganje po kući, naučiće sve što treba a usput je tebi na oku i možeš sve da radiš uz njega, malo usporeno doduše ali bolje i to nego da se dosadjuje i krevelji Ruka u set_nji je za mene apstraktan pojam, to ne bi dao pa sad sleper da ide na njega... Kad ga na silu drzim za ruku on me ujeda i stipa... Što reče Olga, reci da idete kući i da više neće ići u šetnju ako ne da rukicu mami. I nista nece da jede... Trazi nesto da mu spremim, kad treba da jede samo mi se nasmije i kaze NECE... Ne mora, samo mu ne daj ništa drugo, pogotovo ne slatkiše ili mlijeko, nek tanjur stoji dok ne ogladni! Kad mu nesto nije po volji, a nije mu nista po volji, divlja, lupa nogama po podu, vristi, place... To ignoriši, proći će, najveća greška roditelja je u takvim trenutcima popustiti djetetu i dozvoliti mu to što hoće samo da ušuti, makar se to dešava i u prodavnici, jednom NE uvijek NE i s vremenom će shvatiti da na plač i histeriju neće dobiti ništa.
< Poruku je uredio Lu RR -- 17.2.2011 11:06:28 >