Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 8.1.2011 18:27:31
|
|
|
|
Lilly*
|
Vika, virni u temu Kako povećati količinu mleka KLIK Polako smanjuj količinu AD dok ne pređete potpuno na sisanje
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 11.1.2011 13:48:37
|
|
|
|
Vika
|
problem je sto je njemu lakse na flasicu pa se oko sike trudi neko vreme pa onda histerise dok ne dobije flasicu ( sa mojim ili AD, ne bira)
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 12:16:18
|
|
|
|
bojanica7
|
mi s dojenjem ko zivotinje nikakvo tretiranje, cedjenje, masaza. od prvog dojenja lepo siki, polako i pravilno, ne igra se bradavicom (ne gubi vreme, vec njupa ) tako da je zasad (17 dana) dojenje prava milina. sama se budi na oko tri sata, sisa 15 minuta na jednoj, 15 na drugoj i tu se uspava. a nocu se budi na cetiri-pet sati, pa onda dobije i gratis pet minuta na po svakoj jedne veceri su mi izasla dva cvorica, koja sam razbila masazicom i cedjenjem, i otad nista, i jednom mi se smanjila kolicina na levoj sisi, pa sam je malo forsirala i sad su obe iste punoce verovatno je genetika. moja mama je mene dojila godinu dana i ni dana se nije ni cedila i tretirala bradavice i nikad nije imala nijedan problem.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:12:00
|
|
|
|
Olga75
|
Bojanice , ona je tri nedelje i stigli ste do cuvenog skoka u razvoju kada ce ti se ciniti da mleka nema a ona ce uglavnom da visi na siki . To traje par dana pa ce se povecati kolicina mleka i vratice se u normalno dojenje
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:17:37
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
Bojanice kad procitam vakvu pricu divim se.Sto je lepo dojiti, smao tako nastavite bez ikakvih problema.Jos jednom
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:18:56
|
|
|
|
bojanica7
|
olga, jeste vise ishte da sisa poslednja dva dana i na sat i po preko dana, al ja kontam da je to i zato sto je prehladjena. prija joj da sisa, onda joj se ne slivaju grozne sline niz grlo supermama, jeste divno ja nesto razmisljam da tako i treba da bude. evo i moja drugarica takodje doji vec dva meseca bez izmlazanja i problema. mislim da treba prvo pukusati tako prirodno, a onda po potrebi se cediti i mazati i ostalo (naravno, drugo je kad treba mleka ako majka radi i slicno pa bebi treba mleka))
< Poruku je uredio bojanica7 -- 12.1.2011 13:22:09 >
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:22:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da Marka svrbe desni. Kezi se kada mu masiram desni, no, nije to problem, nego što grize, i onda na tako stisnutu bradavicu (što samo po sebi boli) se baci u nazad i bradavica tako isklizne iz usta...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:24:50
|
|
|
|
bebablue
|
IZVORNA PORUKA: Tash Mislim da Marka svrbe desni. Kezi se kada mu masiram desni, no, nije to problem, nego što grize, i onda na tako stisnutu bradavicu (što samo po sebi boli) se baci u nazad i bradavica tako isklizne iz usta... Tash, Simona je isto to radila sa bradavicom, ali je prestala, cak je tako zagrize i ja ciknem, jer me bas zaboli, a ona...kao da je probudim iz nekog transa. Sad vise to ne radi.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:25:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ako nastavi, završili smo. To je i Luka radio, mesec dana pre Marka, napravio mi ragade, tad sam prestala da dojim.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:31:26
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
supermama, jeste divno user posted image ja nesto razmisljam da tako i treba da bude. evo i moja drugarica takodje doji vec dva meseca bez izmlazanja i problema. mislim da treba prvo pukusati tako prirodno, a onda po potrebi se cediti i mazati i ostalo (naravno, drugo je kad treba mleka ako majka radi i slicno pa bebi treba mleka)) Bojanice ti si redak slucaj da ovako bez problema dojis, zato sma rekla svaka cas_t i I ja sam prvo probala prirodno bez izmuzavanja da beba sama izvuce ali kod mene se pojavila hiperlaktacija koja nisam mogla d aje zaustavim cak sma pila samo 200ml vode uopste tecnost u toku dana, samo da se smanji mleko, pa zaglavila posle 9 dana ponovo u bolnici zbog mastitisa upala dojke. Hvala bogu sve sma to izgurala nastavila da dojim i pored te muke je rsam htela a i imala mleka na prewtek.Do 2 meseca sma se izmuzavala rucno posle svakog podoja a posle do 6 meseca samo uvece. Stvarno sma imala previse mleka. Zato sam se obradovala na tvoju pricu, jer stvaarno uzivas u dojenju od pocetka. Tasho kako si opisala mene boli a mogu zamisliti tebe.I ova moja je znala tako ali jedan put nisma mogla da izdrzim kako me je gricnula pa tako sam se jako dernula instiktivno dete se uplasilo ali zato vise nije me gricnula niti kad je imala zubice. Taj moj vrisak bio je stvarno instiktivan nije bilo namerno.
< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 12.1.2011 13:32:44 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 13:41:02
|
|
|
|
Anoniman
|
I meni je moj Pavle to isto radio. Zagrize i samo glavu unatrag, a boooliiii....Samo, bio je stariji, negde možda oko 6. meseca. I brzo je prestao.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 16:07:54
|
|
|
|
bojanica7
|
supermama, hvala e bas mi je zao zbog tvog mastitisa. jos u bolnici.. uzas... al dobro, proslo je...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 16:11:22
|
|
|
|
SUPER MAMA
|
IZVORNA PORUKA: bojanica7 supermama, hvala e bas mi je zao zbog tvog mastitisa. jos u bolnici.. uzas... al dobro, proslo je... Veruj mi sada nezalim uopste.Moju malu sam dojila 19 meseci, a odbila sam je bez ikakvih problema bez pilula.Mozda na pocetku je bilo tesko ali isplatilo se plus sto sam je bez problema odbila. Uzivaj te u dojenju.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 19:21:00
|
|
|
|
bojanica7
|
godinu i sedam meseci, diiiivnooo!!! i ja bih volela tako dugo!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 12.1.2011 20:10:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Supermama, dojila si 19 meseci... bravo Ja bih volela da izguram bar 15.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.1.2011 15:55:33
|
|
|
|
mamica82
|
Pošto sam porođena CR dobila sam mleko treći dan i grudi su bile pune a ja presrećna što ću dojiti bebu. Međutim, niko mi u porodilištu nije pokazao kako se doji tako da mi je beba napravila užasne regade. Po dolasku kući mazala sam sve što postoji ali ništa nije pomoglo. U porodilištu smo bile 14 dana tako da zamislite samo koliko je sve bilo otišlo daleko. Po dolasku kući mastitis i temp 40 sa3, tri puta za redom sam se onesvestila. Završila sam na antibioticima i tabletama za zaustavljanje mleka. Bilo mi je užasno žao jer sam imala mleka na pretek i bila čvrsto rešena da dojim bebu. Sada sam četvrti mesec trudnoće i ovoga puta u porodilište idem naoružana kremicama i lošim iskustvom od prošlog puta i potrudiću se svom snagom da ovoga puta bude sve ok
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 14.1.2011 15:57:37
|
|
|
|
Olga75
|
Mamice, bas mi je zao . Dojenje je predivno iskustvo , kad se zanemare sve faez i fazice i nadam se da ce ti se sada desiti
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:15:21
|
|
|
|
Verus
|
Evo moj updejt Dojila sam punih 9.5 meseci bez uvodjenja AD mleka (dohrane ili ti formule kako ko vec zove). Pocela sam manje da pumpam na poslu, tj. sa svaka 3 sata, na svaka 4 sata, tj. sada 2x po smeni. Drugi put ispumpam dosta manje, recimo 60-70ml, a u proseku izvucem oko 150-300ml po smeni, zavisi sta jedem, da li sam tim danom bila pod stresom itd. Uglavnom, imam jos uvek oko mesec i po (po nekoj proceni) dana zalihe zamrznutog mleka, u koje sam poooolako pocela da dodajem malo po malo ad mleka, jer je moja beba odbijala cisto AD mleko, jer se naravno, navila samo na ukus mog. Takodje vise voli sveze preko zamrznutog, ali sam primetila da lepse popije zamrznuto ako dodam u njega malo AD mleka. Savet za mame koje pokusaju da naviknu bebe na AD mleko: -daje vasem muzu da da bebi ad mleko na flasicu umesto vas: dok sam se ja mucila da je nateram da pije moje mleko sa malo AD (na 90ml mog npr. stavim 30ml), od mm muza je popila flasicu cistog ad mleka bez pobune! -mesati majcino i ad je sasvim u redu, sa tim sto se onda flasica da bebi u roku od sat vremena: ad mleko NE MOZE da stoji na sobnoj temperaturi duze od sat, u frizideru je bezbedno 24h. -iz pocetka dodavajte po malo ad mleka i povecacajte kolicinu ad mleka, a smanjute kolicinu majcinskog. Mislim da cu izvuci da dojim do godinu dana kako sam planirala, sa tim sto ce zadnja 2 meseca piti moje mleko mesano sa AD mlekom, a posle godinu dana starosti, ako imam mleka, dojicu je uvece, a ako nemam pice cisto AD do verovatno, 18 meseci (specijalizovano za decu preko 12 meseci starosti), pa cu je od 18 meseca prebaciti na kozije, a potom na kravlje mleko. Mi idemo sporo zbog njene istorije alergije na kravlje mleko. Odoh da iskopiram ovo i u temu o dohrani ps: presrecna sam sto je pocela da prihvata i ad mleko, sada mi je nekako..lakse. Polako se navikavam na misao da za nekoliko meseci verovatno vise necu dojiti, i postajem ok sa tim.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:18:38
|
|
|
|
Verus
|
mamice, samo napred!!! MOZES i ovaj put ce biti sve OK. Nego ako i ovaj put dobijes ragade, doji pomocu silikonske bradavice dok ne zacele. Ako opet budes imala CR-kupi pumpu i pumpaj!! Elektricnu bolje. ZNAM da su skupe, ali razmisli, koliko brzo ces potrositi tih 10 000 dinara ili koliko kosta pumpa, ako budes morala da hranis AD mleko? Ako ne daj boze opet dobijes mastitis (a ako budes pumpala na svaka 3 sata neces), odradi antibiotike, i pumpaj u medjuvremenu. Nemoj uzimati te tablete za zaustavljanje mleka. U srbiji su nazalost, mnogi lekari veoma lake ruke da to daju, a slabo bilo ko podrzava zene u dojenju, daje im savete, pomoc... Ako se vratim u Novi Sad, ozbiljno planiram da vidim sa Betanijom da li bi mogla biti savetnik za dojenje. Neko ko bi tu bio recimo 2x nedeljno po dva sata, da obuci nove mame, pokaze im, da savet, malo topline, podrske. Nadam se da ce se to desiti
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:28:55
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ako se vratim u Novi Sad, ozbiljno planiram da vidim sa Betanijom da li bi mogla biti savetnik za dojenje. Neko ko bi tu bio recimo 2x nedeljno po dva sata, da obuci nove mame, pokaze im, da savet, malo topline, podrske. Nadam se da ce se to desiti Malo off, ali da se nadovežem na ovo. Postoji "savetovanje" u Betaniji (namerno stavljam navodnike) a koje se sastoji u puštanju kasete sa dokumentarcem (mislim američkim, sinhronizovano) u trajanju nekih 20-ak minuta, od strane pedijatrisjke sestre. Ona izađe iz sobe (bar kod mene) i kad se vratila pitala je je l' nam jasno. Školica je bila OK, ali to je ipak samo teoretski, a ne i praktično (naravno). Stvarno je potrebno nešto bolje i posvećenije.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:32:33
|
|
|
|
Verus
|
To nije nista. Ovde mi je laktacijska sestra bila 2x u porodjajnoj sali nakon poroda, da mi stavi bebu na sisu. I jos 3 ili 4x za 2 dana sto sam bila u bolnici. Bukvalno ti stavlja bebu na sisu, ili tebi drzi sisu i pomaze bebi da se uhvati. Kaze, da neke bebe se rode, i znaju kako da se latch on (ili uhvate) a neke ne. Moja Helena nije imala pojma a i bila je mala a meni grudi ogromne.... Treba biti neko ko ce obilaziti nove mame i licno im pokazivati. A sa obzirom na to da kod nas budu u bolnici 5-7 dana (jel tako?), obilazak 2x nedeljno po par sati bi bio dovoljan. AKo bude da imam vremena i sredstava, radicu to dobrovoljno, mislim da je grehota sta se radi mamama i kako su obeshrabrene u startu u vezi dojenja....
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:33:34
|
|
|
|
Olga75
|
U svakom porodilisu je potrebno savetovaliste za doilje . Ja sam dojila 14 meseci bez ijednog problema i rado bih svoje predivno iskustvo podelila . Problem je sto nas svedrzeci i bogomdani ministar za te probleme nema sluha i uopste ga ne interesuju
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:33:37
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: New Mom koje se sastoji u puštanju kasete sa dokumentarcem (mislim američkim, sinhronizovano) u trajanju nekih 20-ak minuta Da nije dokumentarac iz '80 i neke? Nama je taj bio. Mislim, ok dojenje se ne menja, ali dajte ljudi malo osavremenite i osvežite svoj materijal!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 21:37:15
|
|
|
|
New Mom
|
olga, potpuno si u pravu (jes' da ti nisam još koleginica, ali dajem sebi prava da smem da to procenjujem). Verus, posle prirodnog porođaja se bude 24-48 sati (bar u Betaniji) od porođaja, a posle CR 5-7 dana. (Ja se porodila u subotu, u ponedeljak me otpustili). Snelle, biće da je isti film.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.1.2011 23:22:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Apropo dokumentarca... ušla sestra, kaže da prebacimo na nulti kanal, i izlazi. Vraća se, kaže "Jesam rekla da gledate 0?", kažem "Ne radi", čačka, čačka, kaže "Ne radi. Ništa onda!" Više nije bio spomenut taj kanal!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.