*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: guppy RR dobroooo došla!! skoro sigurna sam da negde već ima ova tema, nek nas Tasha kasnije preusmeri Mi smo prvo koristili Aptamil 1, a onda devojčica više nije htela da pije, meni je smrdeo... pa smo prošli na Beba1 od Nestle. IZVORNA PORUKA: božana Ja koristim Bebelak mada sam čula da se deca od njega previše goje.Moja Nevena od njega savršeno napreduje i njegovu upotrebu preporučuje i pedijatar kod koga vodim dete privatno, a iz razloga što se radi o izuzetnom pedijatru bar kada je reč o našem području. IZVORNA PORUKA: Dora NAN od Nestle IZVORNA PORUKA: prase Nestle NAN, i to onaj koji nije HA (hipoalergen) - prvo 1, sada već 2 Meni su to preporučili dok sam još bila trudna, to sam mu prvo dala i oberučke je prihvatio. Super napreduje, ne goji se mnogo (jeste on težak za svoj uzrast, ali je zato i visok za svoj uzrast). Meni je recimo kod NAN-a dobro to što ima dodato gvožđe i što ima neki "bifidus" ili tako nešto u sebi pa to (pretpostavljam) olakšava varenje - nismo imali grčeve, možda između ostalog zahvaljujući i tome... IZVORNA PORUKA: Dora Ja sam moju decu dojila, Luku do 14 meseci , Balšu samo 3 meseca jer sam dobila stomačni virus i nestalo mi mleka. Ali sam ih dohranjivala sa NAN-om 1 i 2 a i kad su počeli sve da jedu i kravicu da piju, opet sam im noću davala NAN. Od 1. do 2. god. sam im davala Nestle Junior zbog vitamina i gvožđa i nikad nisu imali problema sa krvnom slikom. IZVORNA PORUKA: Anoniman Ne znam guppy gde je tema. Mi smo koristili bebelac. Ne znam zašto, valjda zato što je moja mama pokušala time da dohranjuje mog brata nekada davno, a i zato što bebe u Betaniji hrane bebelac-om. IZVORNA PORUKA: Dora Moji su u porodilištu jako povraćali od Bebelaca IZVORNA PORUKA: Zille Ja sam koristila Humanu, i bila je sasvim O.K. IZVORNA PORUKA: Jeca RR Inače, mi smo prvo koristili Bebelac jer su im to kao davali u porodilištu, ali užas...pa aptamil, isto loše iskustvo, jednostavno mu nije prijalo i onda smo po preporuci pedijatra prešli na Novalac, prvo Novalac AC, dok su trajali grčevi, a onda Novalac IT protiv zatvora. I dalje ga dojim, sad sam već polako uvela i kravlje, ali Novalac još uvek dajem posle kupanja i ponekad noću (pošto sam taj podoj izbacila). Prezadovoljna sam Novalacom. Isto ima više gvožđa i zaista je kvalitetno mleko, pisala već više puta na forumu o tome, preporučivala i svi su isto bili zadovoljni. IZVORNA PORUKA: eugenija Koristili smo Humanu, ali zbog grčića, po preporuci pedijatra, prešli smo na Bebelak EC (ova slova EC su posebno adaptirana mleka za decu sa "grčevi problemom", mislim da ne sadrži laktozu). Guppy, Tašo i ostali, ima li negde tema o čuvanju temperature u flašici? Naime interesuje me, da li je naveče bolje držati toplu vodu i mleko skupa napravljeno, koliko to može da stoji i u čemu da stoji, imaju li neki čuvari temperature za kupiti u apoteci? Ili je bolje držati toplu vodu u termos boci, pa napraviti mleko daje uvek sveže? I koliko se može napravljena hrana držati napolju? IZVORNA PORUKA: Anoniman uvijek svježe...ne igraj se sa mlijekom IZVORNA PORUKA: Leki 77 IZVORNA PORUKA: eugenija Naime interesuje me, da li je naveče bolje držati toplu vodu i mleko skupa napravljeno, koliko to može da stoji i u čemu da stoji, imaju li neki čuvari temperature za kupiti u apoteci? Ili je bolje držati toplu vodu u termos boci, pa napraviti mleko daje uvek sveže? I koliko se može napravljena hrana držati napolju? Definitivno SAMO sveze smuckano, pise i na kutijama. U termosu drzis toplu vodu, a u dozatoru doze i nocu dodje sve to minut posla. Tako radi moja kuma i sve moje drugarice , da se razumemo, ja dojim. Imas Aventovu torbicu koja cuva temp do 4h. Ja u njoj nosim svoje mleko kada idemo u duzi provod .Ako ne jede napolju, bacim. IZVORNA PORUKA: Tamba Naravno uvek svezhe spremljena hrana,a narochito mleko...Dodushe,ja moju bebu od 8 meseci josh uvek dojim,ali za instant papice koristim BEBELAC EC,kao protiv grcheva i sl. a u poslednje vreme razmishljam da se preshaltamo na neko drugo,jer se bebac i dalje notju budi zbog gasova,od kojih se bash teshko prazni... Zato sam se i ukljuchila u ovaj forum da mi neko od vas da savet...ukoliko ima slichne probleme...Nije meni bash toliko teshko da ustajem po 10ak puta notju i da ga nunam,mada ima vetj 10kg,skoro,ali brate,treba i on da spava...zar ne ?!?!? Unapred zahvaljujem!!!!