|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
20.9.2010 13:48:46   
Shishica
Jbt koji vam je vise RR-ajke!!!???

Pocnite se vise postovati... user posted image

I evo najzad nesto sto zvuci veoma pametno...meni... KLIK

< Poruku je uredio Shishica -- 20.9.2010 13:57:44 >

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 326
20.9.2010 13:49:39   
Iwana87
Lu,nekad se koliko ja znam davalo.Mojom majki su rekli jer sam sa mesec dana napredovala 200 g da mi da kravlje mleko.Naravno razblazeno.Mozda tad nije bilo toliko ad mleka da se nadje.Mozda su ti pedijatri tako ucili nemam pojma.
Smeshki draga ne obaziri se,mada iskreno mislim da se previse ljutis.Ti znas sta je najbolje za tvoje bebe i ne obracaj paznju na ostale.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 327
20.9.2010 14:07:03   
Lu
IZVORNA PORUKA: Iwana87

Lu,nekad se koliko ja znam davalo.Mojom majki su rekli jer sam sa mesec dana napredovala 200 g da mi da kravlje mleko.Naravno razblazeno.Mozda tad nije bilo toliko ad mleka da se nadje.Mozda su ti pedijatri tako ucili nemam pojma.

Evo sad sam zvala mamuuser posted image
Ja sam rođena 1975. godine , mama me dojila 2 mjeseca i onda uvela humanu koja mi nije bila dobra a zatim neki nektarmiluser posted image
Nije bitno, samo eto i tada je postojala dohrana.
Iwana, ipak hvala što si mi odgovorilauser posted image
Da rekla je da mi je poslije pravila kašice sa kravljim mlijekom (prije godine).
Ja se sjećam te bakine krave, eee nema više takvih krava koje samo pasu travu i jedu domaći kukuruzuser posted image
Šale malo user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 328
20.9.2010 14:09:31   
Jeca*
pa zar nije nije čitao moj post sa neke od prethodnih strana??? čekaj da nadjem

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 329
20.9.2010 14:16:07   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: Nedja

Hmmm...a realno, vi mislite da nama ništa ne fali?
Svaka treća osoba ima gastritis ili neke druge probleme slične prirode.
Problemi sa kostima, problemi sa zubima, kosom, kožom...
Ne mogu da kažem-e to je od kravljeg mleka, ili to je od prerano uvedene čvrste hrane.
Ali, ako moje dete nekada bude imalo takve probleme, ne želim da se pita, i ne želim ja da se pitam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 330
20.9.2010 14:18:01   
dunja RR
nemam decu te nemam šta da tražim na ovoj temi, a ne bi da pišem o tome kako nisam htela da sisam-dojim, kako god, kada sam bila mala( a stvarno nisam), pojma nemam šta su mi davali ali.......

svima šaljem jedan velikiiiiiiiiiuser posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 331
20.9.2010 14:19:21   
Jeca*
Iz teme ishrana od 3-6 meseci

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

meni je moj ginekolog rekao, naravno da i vi možete da zagrlite drvo i da se porodite na njivi, ali da li to želite kad imamo svu ovu tehnologiju. Uostalom Vaša baka je radila na njivi, a vi sedite 8h u kancelariji i imate daleko stresniji život od nje....trudnoće nisu više ono što su nekad bile.
A još nešto, moj muž je rođen 1968 godine i meni su njegovi pokojni roditelji pričali da kod nas tad nije bilo dohrana pa su naručivali iz inostranstva adaptirano mleko Guigoz.

user posted image

KLIK

< Poruku je uredio Jeca RR -- 20.9.2010 14:20:41 >

Robin Sharma

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 332
20.9.2010 14:20:24   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

a propo "uštede" evo moje računice:

Cena novalaca 1 je 640dinara. Kolicina u kutiji je 400g odnosno 93kasicice (jer jedna ima 4,3g)
Ako dete po obroku pije 7 merica (ekvivalentno malo pakovanju "kravice" odnosno oko 2dl mleka) to znaci da od jedne kutije moze da se napravi 13 obroka (zaokruzih na manje).
Iz toga sledi da je cena po obroku 49 dinara.
A mala „kravica“ košta oko 40 dinara?
A uzela sam za primer jedno od skupljih adaptiranih mleka, rekla bih
Zato mislim da je ušteda minorna, bez namere da ikog uvredim. Ali ja sam to posmatrala kao da mesečno uštedim možda 2000dinara, ako dete pije kravlje mleko. A toliko dam na internet ili mobilni...

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 333
20.9.2010 14:33:42   
liliana
Ali ne radi se ovde samo o finansijama. Ja sam u nekom od svojih prethodnih postova pisala o tome. Moja beba je jela Aptamil, koji po kutiji košta 1400din i trajao joj je 5 dana. Što se finansija tiče, mogla sam joj ga davati do tridesete godine! Ali PO SAVETU  pedijatra i iz Srbije i iz Slovenije,  (a naš pedijatar u Srbiji nam je inače jako dobar prijatelj!), uveli smo "kravicu". I imala je 7 meseci i 25 dana kada je počela da jede kravicu. U mojoj okolini su davali sa 4-5 meseci, ja to nisam htela. Čak sam joj i kašice počela davati sa 6,5 meseci.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 334
20.9.2010 15:33:24   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Shishica

Jbt koji vam je vise RR-ajke!!!???

Pocnite se vise postovati... user posted image

I evo najzad nesto sto zvuci veoma pametno...meni... KLIK

Shis ne mogu da otvorim link........

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 335
20.9.2010 15:51:32   
Verus
liliana, ali ti si cekala bar posle 6 meseci, citava diskusija je pocela oko toga da neki ljudi misle da je OK dati mleko sa 2 ili 3 meseca zivota deteta, sto je totalna ludost.
IZVORNA PORUKA: liliana

Ali ne radi se ovde samo o finansijama. Ja sam u nekom od svojih prethodnih postova pisala o tome. Moja beba je jela Aptamil, koji po kutiji košta 1400din i trajao joj je 5 dana. Što se finansija tiče, mogla sam joj ga davati do tridesete godine! Ali PO SAVETU  pedijatra i iz Srbije i iz Slovenije,  (a naš pedijatar u Srbiji nam je inače jako dobar prijatelj!), uveli smo "kravicu". I imala je 7 meseci i 25 dana kada je počela da jede kravicu. U mojoj okolini su davali sa 4-5 meseci, ja to nisam htela. Čak sam joj i kašice počela davati sa 6,5 meseci.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 336
20.9.2010 16:18:16   
liliana
Verus, zaista ne razumem zašto si se nakačila na mene?!?  Kao da sam joj dala odmeh po rođenju!!!U ostalom,  moje dete je moja briga, tvoje-tvoja.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 337
20.9.2010 16:49:29   
Verus
ti stvarno ne citas sta ja pisem: lepo sam te pohvalila sto si bar od onih koja je cekala da da kasnije, zato i ne razumem zasto se non stop osecas prozvanom?  Kao da ti je zao sto si dala mleko ili sta?  Sama si rekla da najbolje znas sta radis.  I uostalom, ovo je prvi put da sam TEBE oslovila imenom.  To svakako retko cinim, uglavnom govorim uopsteno, ako vec pricam o nekoj temi.  A i uglanom, ne pricam iz dupeta: obicno pricam ili iz iskustva: licnog ili profesionalnog, ili ako sam sta procitala iz literature: i UVEK napisem sta je od toga u pitanju.  Ne prosipam pamet. 

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 338
20.9.2010 17:10:53   
liliana
user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 339
20.9.2010 17:55:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Tash

kako razvodnjeno kravlje mlijeko može da bude hrana bebi u prvim mjesecima životauser posted image

Po preporuci pedijatra. To se zove dvotrećinsko mleko. Sipa se 1/3 mleka, 2/3 vode, i doda koja kap limuna. user posted image

Da pedijatri razvodnjeno mlijeko preporučuju kao zamjena za hranu majčino ili AD mlijeko, to sam prvi put čula ovdje ... ništa drugo osim  toga?
Mislim stvarno mi nije jasno da to može zadovoljiti bebine potrebe za bjelančevinama, željezom, vitaminima, proteinima i dr., što se inače nalazi u majčinom ili AD mlijeku?
Druga stvar je kad se takvo mlijeko daje uz čvrstu hranu, ako si ti na to mislila?
Ja samo pitam jer mi nije jasno, ne ulazim ni u čije odlukeuser posted image

Oh, jasno je da ne može da menja majčino mleko! I verovatno ne može da menja ni ad mleko. Ali ako ubacim kravlje sa 9 meseci, kao što sam i uradila, Luka je do tada već imao 3 čvrsta obroka. Ako se dobro sećam, jeo je gotovo sve: voće, povrće, meso. U tom smislu, nije da ne dobija vitamine, minerale...
Moj brat je recimo odrastao na 2/3 kravljem mleku, ali usirenom, mama je morala da dodaje više limuna, da se usiri. Ništa drugo nije hteo da jede. A znaš koliki je sada... user posted image
Zato kažem, sve to zavisi...
Sve više zastupam stva: gledaj svoje dete i videćeš šta mu godi. user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 340
20.9.2010 18:59:05   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Tash

Poenta je da svako treba da gleda svoje dete. Svi smo mi različiti i deca su različita. To je kao kad odvedeš dete u savetovalište, pa sestra gleda u tabelu i kaže da ti je dete mršavo i kratko, a ne pita kakvi su mu roditelji! 

Bas tako, neznam cemu rasprava  a kamoli svadja .... meni bzvz da se  ljutimo oko toga!!!!

I ja sam bila resila da polako predjem na Dvotrecinsko jer to kod nas svi  davaju ( pisala sam da ne davim opet) vec od par meseci... ali eto kao sto rekoh  necu pre 6 meseca pa polako... tada ce vec dosta stvari moci da rucka i jedva cekam da se skinemo s ovog praska,,,sto nije prirodno NIJE!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 20.9.2010 19:01:08 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 341
20.9.2010 22:03:52   
Iwana87
e vidis anck ja sam bas protiv tih praskova.meni je to apsurdno.Treba da verujem da ne formula pravi onako kako je proizvodjac napisao na kutiji?Nisam ni za davanje kravljeg ako nema potrebe.Danas je sve zagadjeno ako cemo da idemo tom negativnom stranom.I svi lazu,eto vigantol za primer.Na nama je da izaberemo manje zlo.I Nedja,svima nama nesto fali.I to je normalno.Hajde svi da ostavimo kompjutere,mobilne i ostale uredjaje sto zrace i da odemo na livadu i zivimo zdravo.Odoh u off,a samo sam htela da kazem jedno,da se bespotrebno jako dugo vec na rr dizu tenzije.A opet svako odlucuje za sebe.Ja niposto nisam npr htela med na cuclu a mnoge majke to cine,pa ih ne prozivam i ne osudjujem,ali to je moje misljenje i moje dete.Hajmo da se vratimo savetovanju bez kritika i uvreda.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 342
20.9.2010 22:06:46   
Iwana87

Evo sad sam zvala mamuuser posted image
Draga user posted image Verujem da je postojala.Moja majka me je rodila sa 19,i nije imala majku da joj nesto kaze i posavetuje je niti svekrvu.Nije znala da dete treba da podrigne posle obroka,pa sam ja stalno vristala.Sreca imam i oca koji cita sve pa me je spasao daljih muka.
Ja sam rođena 1975. godine , mama me dojila 2 mjeseca i onda uvela humanu koja mi nije bila dobra a zatim neki nektarmiluser posted image
Nije bitno, samo eto i tada je postojala dohrana.
Iwana, ipak hvala što si mi odgovorilauser posted image
Da rekla je da mi je poslije pravila kašice sa kravljim mlijekom (prije godine).
Ja se sjećam te bakine krave, eee nema više takvih krava koje samo pasu travu i jedu domaći kukuruzuser posted image
Šale malo user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 343
21.9.2010 14:36:37   
Anck Su Nmaun
Evo mene s jos informacija user posted image user posted image user posted image   ja neznam  ili je to samo u mom gradu, ali ovde svi kravlje koriste!
Sad sam srela drugaricu koja je bebi odmah  sa sise sa 3,5 mes presla na kravlje  dvotrecinsko kao i njena snaja koja ima bebu stariju od moje 5 dana.. takodje sa 3,5 presli....  znam vase misljenje al cisto da podelim s vama info user posted image

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 344
21.9.2010 14:37:59   
Jeca*
ali cisto da nas iznerviras...hahahaha user posted image

Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 345
21.9.2010 14:39:37   
Anck Su Nmaun
malo  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 346
21.9.2010 15:27:55   
Iwana87
user posted image Ljudi rade sve i svasta sto misle da je pametno a da li je ili nije samo vreme moze da pokaze.Moja draga svekrva je dojila 2 godine,i svo vreme su deca bila povitkana skroz sem kad ih kupa ili pusti pola sata da se poigraju preko dana.Eto ona je uvela kravlje sa pune 2 godine a i ostatak namirnicauser posted image

Direktna veza do poruke: 347
21.9.2010 15:33:14   
LillyT

povitkana

A šta znači povitkana?

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 348
21.9.2010 15:37:35   
Iwana87
E vise zaboravljam srpske izraze,mmm sad.skroz uvijena beba u pelene,jbg posetime sad kad se umota od glave do pete samo se lice vidi?

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 349
21.9.2010 15:40:13   
LillyT
A ima i izraz za to user posted image Ne znam ga, uglavnom, shvatila sam šta si napisala user posted image

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Vas stil oblacenja :)
NadaR

Vas stil oblacenja je :

sportski (18%)

stroga elegancija :) (3%)

strogi trend :) (24%)

kombinacija svega navedenog (55%)

Ukupan broj glasova: 71

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here