Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Pitanje - dojenje ili sisanje 13.10.2008 15:38:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Da ne bude da nekoga prozivam, jer zaista ne želim da budem krivo shvaćena, samo bih volela znati kako se jedna "stvar" ispravno kaže! Naime, bila sam ubeđena da MAJKA DOJI a da BEBA SISA... međutim, sve češće nalećem na rečenice tipa "beba sada jede sve ali još uvek doji"...ne znam čak ni dal sam dobro citirala, i molim onu ženu koja je to napisala da se ne oseća prozvanom, jer ovu temu već duže vreme želim da otvorim, samo zaboravljam, i sada sam pretražujući portal naletela na ovu rečenicu, prekinula dalje čitanje i odlučila da otvorim temu. Da sam naletela na nečiju tuđu objavu u kojoj piše da beba doji, nju bih navela kao primer. Dakle, kako se kaže?
< Poruku je uredio Alexx RR -- 19.8.2010 10:26:48 >
|
|
|
|
RE: Pitanje 13.10.2008 17:00:47
|
|
|
|
Lu
|
Moj mali je dojio,mislim tako sam se navikla izražavati,a i kada kažeš da beba sisa i to mi je prirodno,ustvari čujem oba izraza,neznam u čemu je razlika.... Možda dojka se doji a sisa sisaa,a možda sam sad lupila ,ma nemam pojma
|
|
|
|
RE: Pitanje 13.10.2008 17:07:05
|
|
|
|
Jeca*
|
meni je logično da majka doji, a beba sisa. I ja često čujem da beba doji, ali po mom mišljenju to je nepravilno
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 11:03:21
|
|
|
|
MERYEN
|
Slazem se sa Jecom,a lu slatko si me nasmejala hahahaha
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 12:47:28
|
|
|
|
guppy RR
|
U Sloveniji se kaže da se "beba doji".. možda je osoba, koja je to napisala iz drugog govornog područja, gde se koriste drugačiji izrazi. Sve u svemu - dobro je znati šta je ispravno
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 14:37:08
|
|
|
|
Anoniman
|
U TOM ČUČU GRMI ZEC! (U tom grmu čuči zec)
< Poruku je uredio Tasha -- 16.10.2008 14:38:40 >
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 18:26:39
|
|
|
|
sunshine
|
guppy, samo zelim reci javno da ti skidam kapu svaka cast na postu "zakljucane" teme... po meni majka dojii (sa duzim slovom i )... moze se reci: evo dojim bebu ili evo dojiii beba al kad kazem majka doji.. zvuci mi kao da majka sisa...
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 18:52:29
|
|
|
|
guppy RR
|
Hahahaha, baš smešno, a meni kad kažem da majka doji, zvuči kao da doji svoje dete. E, to je kao ona debata cucla, duda varalica... Sećaš se, Tašo?
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 20:56:36
|
|
|
|
Anoniman
|
aha... potražiću ovo dpji/sisa u Vujakliji posle... Odoh da potopim dete u kadu!
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 22:40:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja online Vujaklija kaže: Find: dojiti Rezultat pretrage: LAKTIRATI (lat. LACTARE) = dojiti Find: sisati Rezultat pretrage: RESORBIRATI (lat. RESORBERE) = usisati RESORPCIJA (lat. RESORPTIO) = upijanje tečnosti u telo
|
|
|
|
RE: Pitanje 20.10.2008 11:04:08
|
|
|
|
iva1974
|
činjenica da mi spadamo u sisavce po meni dovoljno govori .beba je mali sisavac i ona sisa
|
|
|
|
RE: Pitanje 20.10.2008 12:33:20
|
|
|
|
Anoniman
|
E ovo je logičan odgovor!
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:20:38
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ovo mi je maloprije palo na pamet ...kolegica u kancelariji priča kako doji- ko koga čega
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:25:45
|
|
|
|
Nensi*
|
I meni je logicno da mama doji bebu,a beba sisa...I prvi put sam ovde na rr procitala da beba doji...
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:28:17
|
|
|
|
anuksunamun
|
majka-doji ,beba-sisa...ne razumem ni jednu drugu relaciju ,osim kada beba ukoliko je devojcica jednog dana poraste i porastu joj sike i dobije ona svoju bebu..pa je doji....to mi je onako malo previse "narodski "beba doji...sve su smiksali i skratili:):):)ne dopada mi se ni kada roditelji govore glagole vezane za svoju decu u mnozini....npr "lepo smo piskili ....ili lepo smo kakili..."sve mi je to nekako pateticno :):):)
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:29:16
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Moja online Vujaklija kaže: Find: dojiti Rezultat pretrage: LAKTIRATI (lat. LACTARE) = dojiti Find: sisati Rezultat pretrage: RESORBIRATI (lat. RESORBERE) = usisati RESORPCIJA (lat. RESORPTIO) = upijanje tečnosti u telo e jes taj Vujaklija bio car -svaka mu cast
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:29:33
|
|
|
|
liliana
|
Kao što neko reče, u različitim krajevima se različito izražava ne samo na ovu, več na mnoge teme. Tamo gde sam ja rođena, beba sisa, ali u Sloveniji beba doji... Ma, važno je da su bebice nahranjene i site, bilo da sisaju ili da doje!!!!!!!!
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:31:38
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: iva1974 činjenica da mi spadamo u sisavce po meni dovoljno govori .beba je mali sisavac i ona sisa I ja bih ovako rekla, ali sisanje=dojenje, pa nekom prostom logikom sisa (glagol, ne imenca)=doji, to implicira da beba sisa=beba doji Mada, ja uvek kažem sisanje i sisa, ne volim izraz dojka i dojenje, a na reč podoj se ospem
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:31:41
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: sunshine guppy, samo zelim reci javno da ti skidam kapu svaka cast na postu "zakljucane" teme... po meni majka dojii (sa duzim slovom i )... moze se reci: evo dojim bebu ili evo dojiii beba al kad kazem majka doji.. zvuci mi kao da majka sisa... que ???
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:32:13
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: liliana Ma, važno je da su bebice nahranjene i site, bilo da sisaju ili da doje!!!!!!!!
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:33:23
|
|
|
|
anuksunamun
|
pronadji svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije za..bana dilema..ja sam totalno zbunjena sada :):)
< Poruku je uredio anuksunamun -- 18.8.2010 15:39:00 >
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:38:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Beba upražnjava podoj . Znači beba biva dojena - podojena , od strane DOJILJE , tj majke . Znači - beba je ODOJČE - beba je objekat , mama je subjekat , dojenje je radnja . Znači beba se daje na podoj , "podojava" , a majka doji . Beba sisa . Tata gleda
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:39:59
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Beba upražnjava podoj . Znači beba biva dojena - podojena , od strane DOJILJE , tj majke . Znači - beba je ODOJČE - beba je objekat , mama je subjekat , dojenje je radnja . Znači beba se daje na podoj , "podojava" , a majka doji . Beba sisa . Tata gleda tata gleda a jel moze tata da sisa ako ostane sta iza gladne bebare ??
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:40:35
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Tata gleda i sanja da i on malo podoji
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:43:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. IZVORNA PORUKA: BubaMira Tata gleda i sanja da i on malo podoji Vučko !!!! Tata sanja da bude PODOJEN !!! Ne mere on dojit' ni podojit '
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?