|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: laparaskopija u ginekologiji
25.7.2010 16:12:53   
New Mom
banini user posted image
Divim vam se žene!!!!!!! Sve zaslužujete medalje!!!!user posted image I sve vas vučem za nos!!!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 301
25.7.2010 16:16:58   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: Natalie018

A sto se tice sanse da se nakon ovoga ostane u drugom stanju, to je relativno, znas i sama.. sve zavisi od stanja u kome je reproduktivni sistem zene. Licno mislim da ce se tvojoj prijateljici sanse da ostane trudna nakon ovog zahvata drasticno povecati.. narocito nakon uklanjanja polipa.. Mislim da je on glavna prepreka u njenom slucaju.. i da je neophodno da ga ukloni jer vto sigurno ne bi uspela..

ni sa endometriozom VTO ne moža uspeti, ukoliko je ispunila jajovode......

Zapuseni jajovodi su jedna od indikacija za VTO.. i jedino uz pomoc VTO, zena sa zapusenim jajovodima moze da zatrudni.. Jer se pri VTO jajne celije punktiraju, tj. izvlace direktno iz jajnika.. tako da stanje sa jajovodima nema uticaja na ishod VTO..

Draga moja, na svojoj koži sam oset_ila i moram reći -nisi u pravu

JAKO JE BITNO ZA VTO DA NEMA TEČNOSTI U JAJOVODIMA, JER ČE TA TEČNOST UBAČENI EMBRION SPRATI MOMENTALNO

ovo sam naglasila, jer se o tome ne vodi računa a jako je logično

ukoliko su jajovodi ispunjeni tečnošću VTO NIKADA NE MOŽE USPETI

na žalost to je bio slučaj kod mene, te su ih morali izvaditi, jer sa takvim jajovodima ne bih imala šanse ni za VTO a ni prirodno naravno...
pisala sam ranije o tome u ovoj temi

to i jeste i jedan od razloga što VTO ne uspeva kod pacijentkinja

dunjice ovde svi lekari tvrde isto-i nece da rade VTO ako ne odstrane jajovode....jer smatraju da je rizik od neuspeha za 80 posto veci

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 302
25.7.2010 16:19:14   
dunja RR

A sto se tice sanse da se nakon ovoga ostane u drugom stanju, to je relativno, znas i sama.. sve zavisi od stanja u kome je reproduktivni sistem zene. Licno mislim da ce se tvojoj prijateljici sanse da ostane trudna nakon ovog zahvata drasticno povecati.. narocito nakon uklanjanja polipa.. Mislim da je on glavna prepreka u njenom slucaju.. i da je neophodno da ga ukloni jer vto sigurno ne bi uspela..

Zapuseni jajovodi su jedna od indikacija za VTO.. i jedino uz pomoc VTO, zena sa zapusenim jajovodima moze da zatrudni.. Jer se pri VTO jajne celije punktiraju, tj. izvlace direktno iz jajnika.. tako da stanje sa jajovodima nema uticaja na ishod VTO..

Draga moja, na svojoj koži sam oset__ila i moram reći -nisi u pravu

JAKO JE BITNO ZA VTO DA NEMA TEČNOSTI U JAJOVODIMA, JER ČE TA TEČNOST UBAČENI EMBRION SPRATI MOMENTALNO

na žalost to je bio slučaj kod mene, te su ih morali izvaditi, jer sa takvim jajovodima ne bih imala šanse ni za VTO a ni prirodno naravno...

apsolvirala sam endometriozu posle ovoliko godina, na žalostuser posted image

ima puno detalja o kojima treba voditi računa

znamo svi kako se radi VTO, ne treba mi to objašnjavati....

ali stanje jajovoda je jako bitno, oni nisu potrebni za VTO ali njihovo stanje je bitno,
a to su dve različite stvari...

tečnost iz jajovoda - kao posledica endometrioze se sliva na sve strane i u matericu i na creva, tako da embrion nema nikakve šanse da opstane....

< Poruku je uredio dunja RR -- 25.7.2010 16:21:11 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 303
25.7.2010 16:20:33   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Draga moja, na svojoj koži sam oset_ila i moram reći -nisi u pravu

dunjice ovde svi lekari tvrde isto-i nece da rade VTO ako ne odstrane jajovode....jer smatraju da je rizik od neuspeha za 80 posto veci

UPRAVO TO I JA KAŽEM, STANJE JAJOVODA JE BITNO, AKO NE VALJAJU MORAJU SE IZVADITI

Natali kaže da nije bitno-pa da je tako, ne bi ih vadili.....

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 304
25.7.2010 16:20:37   
Natalie018
Jao Dunja, ja nisam znala za tu tecnost u zapusenim jajovodima.. Izvini.. Pa sta onda da rade zene sa zapusenim jajovodima? Jedina opcija ispada da je odstranjivanje jajovoda? user posted image  
Imam vrlo blisku rodjaku koja je na vto isla vec 4 puta i nije uspevalo.. Ona nije do sad proveravala stanje sa jajovodima, jer je problem kod njenog supruga.. Sve drugo sto su ispitivali kod nje je ok.. Sad sam se bas zabrinula.. 

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 305
25.7.2010 16:22:38   
anuksunamun
ja to kazem ,jer mi je bilo cudno da ovde uslovljavaju zene da im odstrane jajovode pre VTO..zbog eventualne toksicnosti helijeve tecnosti....meni se bas ne ide na VTO zbog hormonalne terapije...ali ako budem morala ,to cu da uradim...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 306
25.7.2010 16:22:56   
dunja RR

Jao Dunja, ja nisam znala za tu tecnost u zapusenim jajovodima.. Izvini.. Pa sta onda da rade zene sa zapusenim jajovodima? Jedina opcija ispada da je odstranjivanje jajovoda? user posted image  
Imam vrlo blisku rodjaku koja je na vto isla vec 4 puta i nije uspevalo.. Ona nije do sad proveravala stanje sa jajovodima, jer je problem kod njenog supruga.. Sve drugo sto su ispitivali kod nje je ok.. Sad sam se bas zabrinula.. 

Draga tako je, deluje surovo znam
možeš li zamisliti kako je meni bilo kada su mi prvi put rekli da su ih izvadili
ali sada shvatam da bar imam šanse i da je dobro što su ih izvadili...

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 307
25.7.2010 16:23:49   
anuksunamun

ne mora da znaci....jajovodi mogu da se otpuse(ja sam zivi dokaz)user posted image ali je pitanje u kakvom su stanju nakon toga....

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 308
25.7.2010 16:26:20   
diamond

možeš li zamisliti kako je meni bilo kada su mi prvi put rekli da su ih izvadili

user posted image

Jesi krenula sa pripremama ili čekaš da prođe godišnji?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 309
25.7.2010 16:27:11   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: diamond

user posted image

Jesi krenula sa pripremama ili čekaš da prođe godišnji?

čekam da prođe godišnji, znaš me user posted image

user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 310
25.7.2010 16:28:29   
Natalie018

Mogu da zamilsim draga.. Znam samo kako je meni bilo kad su mi nakon laparoskopije rekli da mi je samo jedan jajovod prohodan (proveravali su mi tokom operacije prohodnost).. Bila sam ocajna sto su mi sanse prepolovljene.. U sustini tek malo kasnije sam shvatila da je moglo da bude mnogo mnogo gore..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 311
25.7.2010 16:29:30   
anuksunamun
nasoj rodjaki su ovde izvadili jajovode -iz prve joj je uspelo...imala je super trudnocu....nikakav rizik...dobila je decaka i devojcicu (blizance)...a pre toga se godinama patila i isla po lekarima...tako da Dunja...srecno....uspeces sigurno

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 312
25.7.2010 16:33:46   
diamond

čekam da prođe godišnji, znaš me user posted image

user posted image

jao, jao user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio diamond -- 25.7.2010 16:34:07 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 313
25.7.2010 16:37:44   
dunja RR

nasoj rodjaki su ovde izvadili jajovode -iz prve joj je uspelo...imala je super trudnocu....nikakav rizik...dobila je decaka i devojcicu (blizance)...a pre toga se godinama patila i isla po lekarima...tako da Dunja...srecno....uspeces sigurno

jao dečak i devojčica moj san

hvala draga user posted image

Direktna veza do poruke: 314
25.7.2010 16:40:45   
anuksunamun
Tara i Bora klinci su kao pozoriste....slatki skroz....ja cu uraditi isto...mozda i odem na tu kliniku u vacouver....videcemo kako se ovaj krug pretraga zavrsi....ali to bez jajovoda iskljucuje mogucnost i vanmatericne i trovanja embriona....a i posle imas kontraecepciju...najprirodniju eto...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 315
25.7.2010 18:09:51   
Cvetana

ne mora da znaci....jajovodi mogu da se otpuse(ja sam zivi dokaz)user posted image ali je pitanje u kakvom su stanju nakon toga....

Kako si ih otpusila ? Ja sam isla na hsg i delimicno su otpuseni. Da li moze laparoskopski da se skinu i ostale priraslice ?

Direktna veza do poruke: 316
25.7.2010 22:28:43   
diamond
IZVORNA PORUKA: Cvetana

Da li moze laparoskopski da se skinu i ostale priraslice ?

Može, meni su odstranili priraslice na levom jajovodu i malo mi proširili oba user posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 317
4.8.2010 15:35:14   
ivak
Cao devojke,
zakazali su mi Laparaskopiju za 19.08.2010 radice je dr. Budakov, kazu da je on jedan od najboljih za to. Toliko o tome kako mi nije nista samo treba da se opustim i bice beba, ali meni je ovo jos jedan dokaz da covek sam sebe najbolje poznaje. Pisala sam o mojom cisti u temi folikulometrija, ali kad sam otisla na Betaniju na levom jajovodu ima dosta priraslica i to stvara bol koji je prisuta.

Znam da Laparaskopija nije klasicna operacija ali malo mi je i frka, mada se nadam kad to prodje da ce sve biti ok i beba uskoro.
Da li je nekoga operisao dr Budakov? Rekli su mi da cu biti 4 dana u bolnici a koliko traje oporavak posle?

"Život ne znači čekati da oluje prođu...Život znači naučiti kako plesati na kiši."

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 318
4.8.2010 15:39:27   
liliana
Oporavak je relativna stvar. Ja sam sutradan nakon laparoskopije išla skroz ispravljeno i izašla sam kuči, ali nakon dugog putovanja do kuče, posle me je sve zatezalo i bolelo 15-ak dana. Mada-nije to neki strašan bol-onako-više neugodnost. Ništa strašno.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 319
4.8.2010 15:43:49   
ivak
IZVORNA PORUKA: liliana

Oporavak je relativna stvar. Ja sam sutradan nakon laparoskopije išla skroz ispravljeno i izašla sam kuči, ali nakon dugog putovanja do kuče, posle me je sve zatezalo i bolelo 15-ak dana. Mada-nije to neki strašan bol-onako-više neugodnost. Ništa strašno.

Hvala na odgovoru. Radim pa me cisto zanima kada cu moci da se vratim na posao

"Život ne znači čekati da oluje prođu...Život znači naučiti kako plesati na kiši."

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 320
4.8.2010 16:27:31   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: ivak

ja sam se jako uplasila od katetera...pa nisam smela da se ispravim jedno dva tri dana.....racunaj da uzmes pet dana odmora = vikend...usostalom dr ce ti reci tacnije i preciznije

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 321
4.8.2010 16:31:36   
dunja RR

Ja sam počela da radim 7 dana posle laparaskopije, kancelarijski posao. Putovala sam busom sat i po do posla, jedino mi je to bilo frka, da me neko ne udari u ranu u gužvi, u busu.

< Poruku je uredio dunja RR -- 4.8.2010 16:32:10 >

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 322
4.8.2010 16:46:33   
ivak
Hvala vam devojke na odgovorima. Znaci i kateter me cekauser posted image .

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 323
4.8.2010 16:50:37   
anuksunamun

Hvala vam devojke na odgovorima. Znaci i kateter me cekauser posted image .
meni je to bilo grozno ...ali sve prodje...ne sekiraj se ...malo ce te ledja boleti od gasa....moj ti je savet da posle operacije par dana spremas corbicu...uzmes npr ..brokoli,sargarepu,luk,kelj..celer..to skuvas samo 15 minuta...malo soli stavis i nista vise...ubacis povrce u blender i samo vratis u onu vodu u kojoj si kuvala....ima da se oporavis za cas...dakle nemoj jesti nista cvrsto..koliko god mozes da izdrzis...ja nisam imala nikakve probleme a rane su mi zarasle za par dana....

(odgovor članu ivak)
Direktna veza do poruke: 324
4.8.2010 17:00:58   
anuksunamun
ivo nije to kateter ,izvini molim te...ja sam lupila...mislila sam na onu kesu sa krvlju ...bljaks....

Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

Ucestalost pregleda u trudnoci?
lola78

Da li mislite da je dovoljno ici svaki mesec na uzv i svaki drugi mesec na ginekeoloski pregled u trudnoci?

Da (54%)

Ne (3%)

Previse je svaki drugi mesec gin. pregled (25%)

Premalo je svaki drugi mesec gin. pregled (7%)

Previse je uzv svaki mesec (10%)

Ukupan broj glasova: 127

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here