Veca77
|
IZVORNA PORUKA: pepino Ma pitaj sve Veco slobodno,i ja sviju smaram ja mislim sa tom temom! Ja sam pisala sve vec o tome u temi subseptum materice(ja sam imala septum),ali pokusacu ti bar u kratko napisati,al cisto sumnjam da ce biti tako.... Naime,imala sam 2 spontana,nakon prvog su mi rekli da ga imam(septum),ali ga nisam otklonila....Inace dugo sam radila na bebi prije toga,policisticni jajnici,zavaljena materica,.... Ali da se vratimo na temu,imala sam histerioskopiju 2.2.,nista strasno,od nalaza sam morala izvaditi krv,urin(detaljne slike,krv vade iz prsta i ruke),morala sam snimak pluca uraditi,EKG,nalaz od interniste i anesteziologa,ali ne mora znaciti da ces i ti sve to,sve je slicno,ali u svakoj bolnici malo drugacije. Jedan dan dosla u bolnicu,uradili mi ultrazvuk,tad sam sa svim tim nalazima otisla kod anesteziologa,on daje zavrsnu rijec da li mozes na operaciju. Sledeci dan totalna anestezija,ja sam bila oko sat vremena uspavana jer mi je bio velik septum i instrumenti su doktore zezali tokom operacije pa se oduzilo. Kad sam se probudila boljelo malo,al moze da se istrpi,odma mi prikopcali infuziju,poslije par minuta od nje bol pocinje da me prolazi i kako me tada prestalo nije me vise nikako ni zaboljelo,vidjeces,nista strasno,ja bi isla na histeroskopiju i 10 puta ako moram. Sledeci dan me ginekoloski pregledali(nekog poslije i ne pregledaju,vec ga puste kuci,pa mu zakazu kontrolu) i kuci! Znaci bila sam u bolnici 2 dana.Iscjedak imala 18 dana,jako sam se bila prepala,koga sam god pitala imali 4-5 dana,nazovem doktora kaze to je normalno. Sad cekam da dobijem pa kad me menst. prodje idem na prvu kontrolu nakon toga. Rekli mi da pauziramo 2 mjeseca pa raditi na bebi.Zasto je ti radis?Ja cu ubrzo kuci,na poslu sam,ali pitaj ako ti sta zatreba,veceras cu se opet javiti. Al sam skratila!!! Pepino, skontala sam da si ti imala pregradicu u materici i da su ti je odstranili! Ja imam jedan poveci miom u zidu materice i na HSGu, koji sam radila u januaru, nasli su mi i neki polip! E sad, meni je dr rekla da je sastavni deo pripreme za histeroskopiju uzimanje nekih kontraceptiva. Tebi to nisu dali Da li treba to da se uzima Hvala ti puno!