Daca88
|
Evo Kali da ti odgovorim ovde Znaci torch sam radila u oktobru,kada sam zatrudnila ali nisam znala da sam trudna. Uradila u higijenskom rubellu,toxo,i citomegalo. U novembru htela privatno da uradim ostatak,ali saznala da sam trudna,pa odustala jer mi privatno bilo skupo(11.000),a u higijenskom i bolnici za ostalo sto spada u torch nisu imali reagenasa. Rubelu sam izgleda imala,jer pokazuju nalazi da sam imuna,tj nalaz mi je valda 136 onih jedinica. Fazon je sto se ja ne secam da sam ikada imala rubeolu,a i mama kaze da je nisam imala,a ona bi se barem secala,a nalazi mi pokazuju ipak imunitet,pa onda valda ako sam imuna necu je dobiti,mada me to malo buni kako da sam imuna ako se keva ne seca da sam imala,ali dobro,srecna sam ako je to tako. Na toxo sam negativna 0 su mi jedinice,znaci nit je imam,nit sam je imala,pa eto malo da se pazim posto imam macke,ali macke nisu u kuci nego u dvoristu,vakcinisane su,sa kakom se ne bavim,a posle mazenja dooobro operem ruke,i jos dezinfikujem sa bakteri stopom. Citomegalo mi je isto pokazao da imam imunitet,bio je ako se dobro secam 52 jedinice,tako da sam ga nekada imala,verovatno u vrticu. Igm su mi svi bili 0,sto je znacilo da nisam infektivna na te stvari bila tada,a Igg su bili pozitivni,a koliko ja znam to je vazno da se gleda jer to je prelezana bolest i imunitet. Herpes mi nisu radili...neznam sta se sve smatra herpesom,ali ja sam imala kao beba jedan oblik herpesa na licu,to je proslo brzo kaze mama,imala sam herpes simplex(valda tako)na prstima desne ruke,to je isto proslo brzo sa nekim kremicama i lekicima,a secam se i da su mi previjali to sa zavojima jer je ludacki svrbilo,pa ja rascesala,ogulila kozu i raskrvarila sve . Imala sam kao mala,male boginje,tako da sam i to prelezala,a protiv velikih boginja sam vakcinisana bila kao beba,pa ih valda necu dobiti posto sam vakcinisana... Zaista mi je tesko da sada izdvojim 11.000 da privatno uradim sve. Sta bi jos trebala da uradim,sta sve spada u torch sem ovoga?D