|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2010 15:07:46   
Snelle
Ma kapiram, ali ako idemo tom logikom šta ako moja beba bude baš na jabuke alergična. Uostalom, različiti ljudi su alergični na različite vrste hrane, zašto onda sve ograničavati na jagode i crveno voće user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 276
5.5.2010 15:33:05   
Anck Su Nmaun
.

(odgovor članu maslinica)
Direktna veza do poruke: 277
5.5.2010 20:08:22   
Verus
Ja se JAKO ne slazem sa tom praksom..ne znam mina dal to uce sestre patronazne ili ko-ali natrpati dete od mesec dana vodom da bi cutalo a da mama moze da se naspava je meni u najmanju ruku kriminal i zapostavljanje deteta....njima je zeludac velicine oraha, pa normalno da ce jesti cesto!  Helena i dalje sisa svaka dva sata, tek sada je od pre par noci pocela sama da spava na 3 sata, danju jede na 2, 2 i po retko 3...i ja je dojim kada god je gladna.  Radje cu ja da budem umorna i da odspavam malo preko dana nego da mi dete gladuje....Ne znam, meni je to strasno, strasno....

IZVORNA PORUKA: minavb

Otice, nas su ucili da se posle prvog meseca , nocni podoj izbacuje. Najlaksi nacin da je odviknes od nocnog sisanja je , da joj umesto dojke ponudis vodu na flasicu. Posle par noci se vise nece buditi.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 278
5.5.2010 20:15:52   
Verus
Ajd sad logicki: ako moras da ustanes da joj das vodu ili caj, onda bi ti bilo bolje i zdravije za dete da je podojis.  Ako vec hoces da produzis to nocno spavanje-lepo joj napravis formulu, ili to ad mleko, das joj to pred spavanje i duze ce je drzati sitom!  Eto, zdravije i pametnije je tako ukinuti to nocno dojenje.  A ne da siroto dete bude gladno....ne znam-eto, ja cu raditi a dete mi je staro 6 nedelja, pa cu opet ustajati da je dojim....ni ne pada min mi na pamet da ukidam ista-u najgorem slucaju, dobice formulu pa nek je drzi duze.....
IZVORNA PORUKA: OTI

hvala svima..
ja cu morati ozbiljno da krenem u ucenje tih stvari oko sokova, cajeva, kada sta kako..osecam se kao kreten..nista o tome ne znam...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 279
5.5.2010 20:19:28   
minavb
Verus draga, ne uce patronazne sestre. Nutricionisti smatraju da je nocni podoj posle prvog meseca suvisan i da ga zato treba ukinuti. Na taj nacin se smanjuje mogucnost stvaranja belo zutog masnog tkiva, i mogucnost da jednog dana vase dete ima dijabetes ili kardiovaskularne bolesti. Ne moras da se ljutis i ne moras tako da radis.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 280
5.5.2010 21:12:12   
*Alexx*
Drage, hajdemo u odgovarajuću temu, o izbacivanju noćnog obroka, molim vas.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 281
6.5.2010 0:28:30   
Verus
mina moja, ma ne ljutim se ja, nego sam pomislila na to da je dete gladno pa me odmah uhvatilo neko ludilouser posted image ja za to stvarno nisam nikad cula, niti sam cula pedijatra da je ikad nesto tako rekao....moram bas naci literature ili neke pouzdane izvore da iscitam o tome sto si napisala nisam znala....bez obzira-ici cu ritmom deteta, nemam srca da tako nesto radim, a i logicki gledano mi nema smisla.  Hajde ako mozes da objasnis sta tacno i zasto-u odgovarajucoj temi naravno....ne kazem da nema smisla sa redovnom hranom, ali ne vidim kako majcinsko mleko moze tako nesto stetno da uradi?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 282
6.5.2010 9:51:10   
jelena038
dojilice drage, kako vam samo zavidim!!! ne pamtim lepsi osecaj, nego kad beba sisa, upamtite ga, i uživajte u njemu dok traje! user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 283
6.5.2010 9:53:27   
Jeca*

IZVORNA PORUKA: jelena038

dojilice drage, kako vam samo zavidim!!! ne pamtim lepsi osecaj, nego kad beba sisa, upamtite ga, i uživajte u njemu dok traje! user posted image

user posted image user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 284
6.5.2010 22:50:08   
buhla
jedno glupo pitanje!
ako doijim na 3h, samo dam jednu siku... kad je mnogo gladan dam i drugu, da li bi ja trebala tu drugu posle da izmlazam da bi se napunila opet do sledec podoja ili ce do sledeceg da se napuni samo onoliko koliko je pojeo ili se nece napuniti.  meni se cini da se meni napune grudi tek posle 4-5h, na 3 sata nisu bas pune, pa nisam pametna sta da radim... vidim da mu je danas bilo malo a na obe je sikio tako da sam mu dala i malo dohrane.

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 285
7.5.2010 0:02:03   
Verus
buhlice, a uvek dam obe..e sad ovako mi je rekla laktacioni konsultant u bolnici: da dam jednu sisu, da tu sve zavrsi, pa onda da onu drugu ponudim sledeci put (bez izmlazanja)...naravno, moras sama da vidis da li ti se ta sto nisi dala da sisa jako napuni pa ti malo izmuzi, tek toliko da osetis olaksanje, ne moras do kraja.  Meni je najlaksi nacin (osim napetosti u dojci) da znam koju da dam tako sto stavim gumicu za kosu oko ruke.  Npr ako sledeci put ide desna sisa, stavim gumicu na desnu ruku.

Bez obzira, ja sam skontala da je bolje ako joj dam obe: mozes mu dati 15 min jednu, pa ga skinuti (naravno gurni prst mu usta, da ne bi ostetila bradavicu ako ga naglo skidas), i onda drugu 15 minuta ili dok ne zavrsi (ili zaspi)...

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 286
7.5.2010 0:50:58   
JULIE
Imam samo jedan savet,kad dojite bebu dajte joj iz samo jedne dojke,a sledeci podoj da bude iz druge.Zasto?Zato sto prve partije mleka nisu toliko masne i kvalitetne kao one pri kraju dojenja pa ako beba siki po malo iz obe nece uzeti uopste ono "najkvalitetnije"user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 287
8.5.2010 10:05:16   
Unica
IZVORNA PORUKA: JULIE

Imam samo jedan savet,kad dojite bebu dajte joj iz samo jedne dojke,a sledeci podoj da bude iz druge.Zasto?Zato sto prve partije mleka nisu toliko masne i kvalitetne kao one pri kraju dojenja pa ako beba siki po malo iz obe nece uzeti uopste ono "najkvalitetnije"user posted image

ovo potpisujem. ako se daju obe, beba uzima vodeni deo i hranljivi a uvek u dojci ostane najvaznije deo koji ide na kraju a to su proteini i sve ono sto joj treba za imunitet.
ja uni dajem bukvalno do poslednje kapi jednu, sledeci put pocinjem sa tom i tek onda dobija drugu. tako mi je rekla i pedijatar i laktaciona. i nikako odredjivati vreme koliko ce dojiti, taman sisala sat vremena na jednoj. nekad sisaju sporije, nekad brze tako da je suludo vremenski ogranocavati.

ali opet, svako zna kako ce dojiti svoje dete.

Bolje je biti vrabac, nego papagaj koji tripuje da je slavuj.

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 288
8.5.2010 11:20:14   
Anoniman
Sad ste me zbunile user posted image

Nama je patronazna rekla da je bash ono prvo mleko u dojci najhranljivije.... pa kad dojimo...treba davati obe dojke u istom podoju....a sledeci put samo krenuti od one koja je prvi put bila druga.... ali poenta joj je bila da idu obe dojke svaki podoj....

No meni ovo bash svejedno...sa dve bebe obe dojke tje uvek biti nekoj prve user posted image

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 289
8.5.2010 11:24:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Smeshkica

Nama je patronazna rekla da je bash ono prvo mleko u dojci najhranljivije.... pa kad dojimo...treba davati obe dojke u istom podoju....a sledeci put samo krenuti od one koja je prvi put bila druga.... ali poenta joj je bila da idu obe dojke svaki podoj....

Ovako je i meni rečeno. I u školici i patronažna mi je tako rekla.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 290
8.5.2010 11:26:23   
Anoniman
Dobro...znachi dobro sam razumela.... user posted image   Vetj sam mislila da sam dzabe ishla u shkolicu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 291
8.5.2010 17:56:03   
Anoniman
ja dajem jednu dojku u jednom podoju..
sledeci podoj druga dojka

ne kombinujem ..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 292
8.5.2010 18:21:42   
*Alexx*
Ma žene, pa sve zavisi koliko ima mleka. Andrej nikad nije mogao da se najede iz jedne dojke. Počnem levom, on je isprazni, pa ga stavim na desnu. Sledeći podoj - počnem desnu, on je isprazni, pa stavim na levu.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 293
11.5.2010 11:32:47   
LillyT
Meni je opet grunulo mleko user posted image taman sam pomislila kako se ustalilo, kad ono cvrc. Ide mi mlaz, nije samo da kapa, nego bas curi. Kada ce se srediti vise?

< Poruku je uredio LillyT -- 11.5.2010 11:34:42 >

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 294
11.5.2010 12:24:50   
Markovicka
Mi u poslednje vreme napadamo samo jednu dojku odjednom, tako se njoj hoce, ja nudim uredno i drugu ali ona se smeje na mene, ko da kaze ajde bezi, sad ocu da se igram necega... Ranije sam se malo nervirala jer mi se cinilo da u jednoj nema dovoljno za jedan podoj, ja kad izmlazam bude oko 80ml maksimum. Ali kad nece sta cu, cekam da ponovo ogladni, nekad bude za dva sata nekad za tri ipo, kod nje nikad ne znas, nidje ritma. Nekad se desi da je stavim, nece ni da povuce, posle deset minuta place, stavim je, jede, uncutarija, ona ce kad ona hoce.
Najbolje jede iz sna, tek probudjena, onda uzme i ne vadi dok ne zavrsi, a kad je dobrano budna, sve je zivo okolo zanima, samo odjednom okrene glavu i zablene se u jednu tacku, a mama ceka li ceka golih grudi da se curica smiluje da nastavi.user posted image Nije ni cudo sto sam se prehladila.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 295
11.5.2010 14:59:31   
Dora
Jooj, otkad smo dosli iz porodilista cinilo mi se da samo dojim. Ona mala, ima zuticu zbog koje joj moram davati da sisa na dva sata... ja tek dobila mleko, nagrnulo, sise ko Karleusa! Boleee strasno. Jos u porodilistu je krenulo. Redom su dolazile sestre i govorile da se izmuzam. Ona je bila na suncanju stalno i oni su je hranili. Malo sam je dobijala ali uspavanu. Probala sam da se izmuzam ali sam odmah shvatila da mi je jos gore, pa sam stavljala obloge i stezala grudi. Kod kuce smo malo po malo uspele da se uskladimo. Onda je dosla patronazna koja ima jedva 20-ak godina i savetovala me da joj dajem formulu. Mislim, ajde! Znaci bila sam resena u dve stvari:NECU DA SE IZMUZAM I NECU DA DOHRANJUJEM!!!Videcemo kako ce biti. Za sad je ok.

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 296
11.5.2010 15:09:17   
Dora
A ono o ukidanju nocnog obroka posle mesec dana??? To je najveca glupost koju sam cula a cula sam ih dosta u poslednje vreme. Htela bih da porucim majkama da upotrebe logiku i da ne idu linijom manjeg otpora. Ceo svet podrzava dojenje na zahtev bebe a kod nas restrikcije nocu. Treba nekako izdresirati bebu da nocu ne kaki i mozes da spavas ko covek. E, svasta!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 297
11.5.2010 16:16:35   
Markovicka
Disciplina od malih noguuser posted image
I ja sam za to da sve ide prirodno, doci ce dan spontano kad se ona vise nece buditi nocu i to je znak da joj nije potreban taj nocni podoj. Dok god se budi, makar samo stenjala i okretala se po krevetu, ja dojim, kad sam vec budna.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 298
11.5.2010 17:35:02   
buhla
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ovaj moj mali me vec par dana zeza... siki pola sata, izbljucka se i posle trazi opet da siki... desava se da bukvalno siki, izbaci bradavicu, povrati i opet je trazi, gura ruke u usta ako mu ne dam. nista meni nije jasno, zar ne bi trebalo kad je sit, izbaci siku zaspi ili leskari... dal je moguce da je i dalje gladan i ako bljucne?
joj, jos me zeza kicma, boli, kocim se... idem u cetvrtak kod dr da mi da uput za fiziotarapeuta ne mogu vise!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 299
11.5.2010 19:19:25   
Brand new mama
Buhlice,navlaci mlijeko pametnica mala.Sad ce malo brze da raste pa ce mu trebati vise mekca...a za kicmu-ne znam sta da ti kazem,i mene moja rasturauser posted image

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here