Leki 77
|
IZVORNA PORUKA: Nejtiri Da li smo samo mi iz ovog regiona specificni ili je tako u celom svetu? Meni se cini da se ovde vise nego igde vodi briga o tudjem zivotu, pljuje tudj uspeh. Ne moz'''' Srbija nikad da napreduje kad jos uvek funkcionisem po sistemu '''''''' da komsiji crkne krava''''''''. A da ne pricam o tome kako bi bilo lepo da radimo iz hobija i da nemamo briga, da nema previse truda. E, pa mora mnogo da se mucis za sve, moras da se trudis, da bi to cenio, ali to nije razlog za ogorcenost. A da ne pricam o tome, koliko smo sebi skloni da damo za pravo da pljujemo o svemu i svacemu. U sve se razumemo i kritikujemo tudj uspeh, tudje prioritete. Da li je to pitanje toga da su ljudi nesrecni, nezadovoljni svojim zivotom ili jednostavno imaju visak vremena pa se bave tudjim zivotima? Ako mogu da pomognem, pomoci cu, ali da trosim dragocenu energiju da pljujem recimo Kusturicu (koji mi je jako nesimpatican), ma daj, odakle mi pravo, covek je dobio Dve zlatne palme. Izvol''''te gospodo koja pljujete po coveku, uradite bolji, budite tako uspesni u svom poslu... A da ne pricam o sportistima kada posle zlatne medalje osvoje cetvrto mesto na nekom takmicenju, pa gledaju ih ko smrtne neprijatelje - uzas! Da ne nabrajam ostale, a i ovo je bio samo primer... Dajte malo ispunite srce optimizmom, radoscu, srecom, pocece lepe stvari da vam se dogadjaju. Zagrlite svoje dete, uzivajte u njemu, tako brzo porastu. Mazite sa svojim muzem, drzite se za ruke i setajte kao tinejdzeri, kad dodje beba bicete zeljni da uzivate jedno u drugom i neko vreme cete hvatati samo trenutke. Udahnite svez vazduh na prozoru kada ostanete sami, sipajte vermut i uvalite se da citate knjigu, mazite nokte. Osetite zivot! I sto bi rekao Strumpf: ''''''''Mrzim da mrzim'''''''' Potpisujem! Svaka čast Nejtiri! Baš čitam temu Problemi u Srbiji i toliko ogorčenosti i jeda, a ni malo samokritike. I toliko naivnosti, da se negde drugde lagodno živi i super zarađuje i da je kod drugih sve uređeno i divno.... I uvek su drugi krivi. Uvek. Neverovatno.
|