Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:34:04
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Cipi, pa gde si ti? Nikako da ti ovako uzivo CESTITAM od i da ti pozelim sve najlepse . Pisala sam ti PP, ne znam da li si videla? A sta mislis za ovaj progesteron sto pise da je <0.2?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:36:20
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Vec si odgovorila , brza si, nema sta
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:40:03
|
|
|
|
cipiripi
|
hvala draga samo lucenje progesterona je vezno za zuto telo za njegovo formiranje... razvoj zutog tela je relativno brz i traje oko 7 dana i pracen je povecanjem nivoa progesterona ali i estrogena u krvi. posle tog maksimuma ukoliko ne dodje do oplodnje, trudnoce, njihove koncentracije pocinju da opadaju... mozda bi trebala da ponovis e2 i progsteron 14 dc... koliko ti traje ciklus?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:46:54
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Mislila sam da uradim progesteron 7 i 21 dana. A jel e2 estradiol? Ciklusi su mi na 28 ili 29 dana, ovulacija uvek 13 ili 14 dan, bar po temperaturi i simptomima, nisam nikada isla na folikulometriju. Mm se poboljsao spermogram, ne znam da li si videla, malo je nerealno, pa ce za koji dan da uradi ponovo. Taman smo njega sredila, a sad se kod mene sve poremetilo
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 14:57:01
|
|
|
|
cipiripi
|
mislis da je nerealan toliki skok? koliko je proslo od terapije..? a mozes da uradis progesteron i 7, i 14, i 21-vi dc...i estradiol... nije to skupo a moze puno da kaze.. tako ces znati da li trebas da uzimas progesteron sto je u svakom slucaju mnogo humanija i zdravija varijanta od klomifena..a vrlo je moguce da to tebi pravi problem..
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 15:01:55
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Proslo je skoro 5 meseci, 3 meseca je pio punu terapiju a kasnije samo neke vitamine. Ako su pogresili, poubijacu ih sve redom . Znaci, mislis da uradim progesteron i estradiol 7, 14 i 21 dana?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 15:03:46
|
|
|
|
cipiripi
|
uradi slobodno, nemoj da si u panici, to je nesto sto se najlakse sredjuje a ako je njemu toliko vremena proslo ne verujem da su pogresili...drzim fige da sledeci put bude isti takav kad uradis ove analize pisi ovde...
< Poruku je uredio cipiripi -- 5.4.2010 15:04:10 >
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 15:10:20
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Hvala Cipi, sta bih ja bez tebe . U petak mi je 7dc, pa cu ici da uradim, a do tada ce mi biti gotov i inhibin B, pa javljam rezultat. Ima li veze u koje vreme se radi, ja sam radila oko pola 11, ali nisam pre toga nista jela i pila?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 15:15:52
|
|
|
|
cipiripi
|
hormonciki nemaju veze sa vremenom i hranom, to ne utice na njih
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 15:17:26
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Znam da je glupo pitanje, ali sam se bar malo ponadala da nije to u pitanju
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 5.4.2010 15:21:02
|
|
|
|
cipiripi
|
nije glupo i ja sam to pitala svojevremeno, tako da sada znam...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 14:42:09
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Devojke, jel se desilo nekome nesto slicno ovome: u subotu i nedelju su mi bili 1. i 2.dc i bilo je dosta krvi, onda u ponedeljak 3.dc je bilo samo braon (tada sam radila hormone i mozda je zato progesteron bio mali? ). A onda juce do 5 popodne nista, a onda opet krv, i tako do jutros . Mogu vam reci da se bas zbunila, ne znam sta se to desava sa mnom, nije mi ranije tako bilo .
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 14:49:28
|
|
|
|
cipiripi
|
koliko sam citala postoje neke razlozi kad se to desava... ili postoje neke cistice..ili kad zena koristi neke pilule..bilo da je kontracepcija ili tako nesto... mislim da se to meni jednom davno desilo..ima 3 godine i dr je rekla da su se hormoni malo "zbunili"- sto u prevodu znaci...promene vremena, stresovi....
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 14:51:44
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Mislis ada moze i od stresa?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 14:55:03
|
|
|
|
cipiripi
|
tako kazu.... a jel su ti gotovi nalazi?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 15:05:58
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Inhibin B nije jos gotov, rekli su mi za 5 dana, a u petak mi je 7dc, pa cu raditi prog i estr. Ovaj mesec posvecujem hormonima
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 15:14:48
|
|
|
|
cipiripi
|
aj pa da vidimo sta se desava taj 7-mi dan
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 7.4.2010 15:30:19
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Javljam rezultate u petak .
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 10:25:18
|
|
|
|
bluka
|
ja imam jedno pitanje. trebam da radim hormonski status 3-5 dc i progesteron 21 dc. da radim sve u istom ciklusu? ili progesteron 21 dc mogu i u prethodnom ciklusu? meni nekako logičnije da su mi svi hormoni iz istog ciklusa.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 13:40:35
|
|
|
|
cipiripi
|
Uradi sve u istom ciklusu
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 16:04:46
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Stigli su mi rezultati, 7 dc: estradiol - 40.9 (25-195) progesteron - 0.287 (0.15-1.1) U granicama su . Jos cekam inhibin B
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 16:06:05
|
|
|
|
cipiripi
|
dobro je draga.. sad ce jos malo e2 nenormalno da skace pred O
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 16:07:29
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Radim i 14. i 21.dc pa cemo da vidimo. Hvala Cipi
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 16:07:57
|
|
|
|
cipiripi
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 9.4.2010 18:12:04
|
|
|
|
jance
|
zene moje, treba mi kratko Vasa pomoc... sutra mi je 2dc i idem da radim hormone u urgentnu laboratoriju na poliklinici. Sad, mala necaka je radila neke hormone kao ja juce i rekli su joj da za neki hormon mora biti budna 3 sata pre nego sto mogu testirati (ovo je sve naravno ako sam ja to dobro razumela ) Dali ste cule za tako nesto? Ako jeste, jel to vazi i za mene? cisto da znam kad treba da se budim posto hocu to da obavim sutra ujutru. Treba da radim: FSH, LH, E2, prolaktin, TSH, Testosteron free, Androstenedion, SABg...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - ovulacijski testoviKako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Jel vam se svidja ime Lorena? :)pisuljicaPrimetila sam da je sve cesce...
Da (
30%)
Ne (
70%)
Ukupan broj glasova: 128Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!