Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.3.2010 10:38:13
|
|
|
|
Suncicabg
|
To kazu devojke ovde. Kod dr idem u ponedeljak
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.3.2010 12:46:51
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg IZVORNA PORUKA: Lilly RR A jesi imala spottinge, ili sve ukupno 3 dana? Ukupno, drugi dan je bilo i komadica Danas mi je 4 dc, ma jedva neka tackica na gacicama Onda mislim da je to sasvim ok
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 18.3.2010 13:08:17
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR IZVORNA PORUKA: Suncicabg IZVORNA PORUKA: Lilly RR A jesi imala spottinge, ili sve ukupno 3 dana? Ukupno, drugi dan je bilo i komadica Danas mi je 4 dc, ma jedva neka tackica na gacicama Onda mislim da je to sasvim ok A sto je sve poviseno? Lilly
|
|
|
|
ispitavanja hormona 22.3.2010 15:03:17
|
|
|
|
davidovska ivana
|
lekar me je pratio onaj mesec da proverim hormon progestaron da bi mogao videti posle rezultate dal bi ostala u drugom stanju jer su mi bas tih dani bili plodni''''.. otprilike jer mi je neredovan ciklus a na rezultatu je bilo da progestaron je 1,5 i foli o.2-1,4,lut.f4,0-25,0,meno p0,1-1,0,muz0,1-1,0 sta znaci ovo jer mi nije nista objasnio osven sve je u red pisite da znam unaped hvala
|
|
|
|
RE: ispitavanja hormona 22.3.2010 15:50:01
|
|
|
|
cipiripi
|
progesteron je jako vazan da bi se beba zakacila i opstala...u pravu je sto je trazio... verovatno ce ti dati jaku progesteronsk terapju u sklopu stimulacije ako je planiras nije to nista strasno...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 22.3.2010 18:31:47
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg To kazu devojke ovde. Kod dr idem u ponedeljak Jesi li bila kod dr? Šta kaže za nalaze? Na više tema mi šalješ pa evo i ja tebi koji
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 12:31:35
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR IZVORNA PORUKA: Suncicabg To kazu devojke ovde. Kod dr idem u ponedeljak Jesi li bila kod dr? Šta kaže za nalaze? Na više tema mi šalješ pa evo i ja tebi koji Dr kaze da je sve ok, sto se hormona tice. E kad si takva evo ti jos jedan
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 12:53:08
|
|
|
|
isidora88
|
da li neko moze da mi pomogne sa tumacenjem hormona?vadila sam ih 2 dc FSH 9,7 LH 6,2 E2 62,3 inace imam hipotireozu koja je pod kontrolom,nlazi stitnjace su mi odlicni bila sam pre 10 dana na ultrazvuku sve je savrseno,nemam ciste niti sam ih ikad imala,na proslom uzv sam bila u decembru kod druge doktorice i sve je bilo odlicno a citala sam da po ovim vrednostima lh i fsh znaci da imam pcos jel to istina???? pitala sam gin.na pregledu da li imam pcos i rekao mi je da nemam ,da mi uzv odlican,sve je uredno.treba ove nedelje da mu nosim hormone da pogleda a do tada bih volela da mi neko kaze nesto o mom problemu inace se vec godinu dana trudim da dobijem da li po ovim sada nalazima ako su recimo trenutni znaci da necu imati ovulaciju ovaj mesec/
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 13:03:16
|
|
|
|
cipiripi
|
Duso aj samo napisi ref vrednosti hormona jer su one razlicite po laboratorijama Jel si radila kojim slucajem prolaktin? A sto se tice stitne vazno je da je stalno pod kontrolom i bice sve ok
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 13:07:22
|
|
|
|
isidora88
|
prolaktin mi je bio u redu ref.vrednosti su LF 2,0-12 FSH 2,5-10 E2 18-240 cipi cestitam na bas mi je drago,zelim ti sve najbolje,malo je off topic ali
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 13:34:07
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg IZVORNA PORUKA: Lilly RR IZVORNA PORUKA: Suncicabg To kazu devojke ovde. Kod dr idem u ponedeljak Jesi li bila kod dr? Šta kaže za nalaze? Na više tema mi šalješ pa evo i ja tebi koji Dr kaze da je sve ok, sto se hormona tice. E kad si takva evo ti jos jedan Jupi što je sve ok
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 14:04:41
|
|
|
|
cipiripi
|
Cinjenica je da ti je Fsh veci nego sto bi trebalo...on treba da bude bas nizak 3 dc...kao i lh... Kada je Fsh veci od lh to ukazuje da trebas da proveris markere ovarijalne rezerve- AMH hormon kao i inhibin b, a kad je Lh veci od Fsh to ukazuje na PCOS.. Sta kaze tvoj dr na to?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 16:24:09
|
|
|
|
isidora88
|
nisam jos bila kod ginekologa,sutra imam pregled.ali inace nikad na ultrazvuku nisam imala nikakve ciste,jajnici su mi uvek bili odlicni kao i ceo ultrazvuk,uvek je sve savrseno posto imam hipotireozu ne znam da li moze zbog toga da mi ovi hormoni budu malo zbrljani?i gin.i endokrinolog su mi rekli da mi ovulacije nisu redovne zbog stitne zzlezde i pitala sam da li imam policisticne jajnike i rekli su da ne lupam gluposti i da su savrseni ali brinu me ti hormoni jako jel po ovim nalazima znaci da necu imati ovulaciju ovaj mesec?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 16:38:26
|
|
|
|
cipiripi
|
draga o stitnoj zlezdi i O malo znam....aj videcu ako iskopam nesto korisno o tome prenecu ti...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 23.3.2010 16:48:55
|
|
|
|
isidora88
|
hvala ti puno pisala sam u temi lh takice pa pogledaj tamo ako znas da mi odgovoris
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 18:44:48
|
|
|
|
tatjana01
|
Dobro vece svima :). Redovno pratim forum i vasa pitanja/odgovore pa resih i ja da se prikljucim. Vidim da ovde cure vise znaju od pojedinih lekara i svaka cast na tome . I sama sam u situaciji da vec manje od godinu dana radimo na bebi pa smo krenuli u detaljne analize . Na zalost imam dobru doktoricu ali kojoj treba reci izvlaciti pa se ponekad zapitam ko je ovde zavrsio medicinu, ja ili ona :) Htela bih ako moze neko da mi objasni nalaz progesterona a i ostalih hormona , nju vise i ne smem da pitam a sama lutajuci netom svasta nadjem pa se pogubim :). Salu na stranu, kod doktorice idem kad odradim sve sto mi je dala da radim a ja sam nestrpljiva da rastumacim ono sto vec sada imam :). Dakle ovako : Hormoni radjeni 3 dc: THS 1.65 ( 0.40-4.00) FSH 9.9 (3.0 - 8.1) LH 5.3 (2.4 - 6.6) PROLACTIN 1604 ( 109 - 557 ) - katastrofa :) treba da se radi profil ali mislim da je od stresa jer sam noc pred analize spavala 0.1 sat i nervirala se mnogo sati :) ESTRADIOL 148 ( 77-920) TESTOSTERON 1.5 (< 3.7) ANDROSTENEDIONE 7.88 (1.05 - 11.5 ) DHEA-S04 5.37 (1.0 - 11.7 ) SHBG 62.8 ( 18.0 - 114 ) PROGESTERON : 7 dc - 8.4 ( 1 - 9.5 ) 14 dc - 30.23 ( 2.4 - 9.4 ) 21 dc - 11.13 ( 5.3 - 86.0 ) Dr je dala da se uradi nalaz progesterona i za 24 dc ali sam je pitala da li je obavezan posto je vec u silaznoj putanji , rekla je da ne moram . Dobro sam je pitala ne daj boze da je sama rekla :). Dakle, nista mi sa ovim progesteronom nije jasno. Stalno mi izlazi iz okvira faza u kojima ga radim . Ima li neko normalno objasnjenje a da nije tipa " nista ne brini, sve cemo srediti" koja kaze znate vec ko gore pomenuti :). I jos jednom pozdrav svima :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 19:00:29
|
|
|
|
Lilly*
|
Tatjana dobro nam došla Sigurno će ti na pitanje odgovoriti dr Cipi a dotle nam se pridruži na Čekamo dve crtice
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 19:30:22
|
|
|
|
tatjana01
|
Hvala hvala i eto me u dve crtice :)
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 19:58:38
|
|
|
|
cipiripi
|
Cao draga, dobrodosla Nevaljaju 2 stvari..visok fsh i visok prolaktin... Moras da uradis profil prolaktina jer ne moze bas on toliko da skoci... generalno , homoni su ti malo u disbalansu...najbolje bi bilo da pocnes da resavas stvar od prolaktina, da eliminises prvo to...jer to moza da napravi karambol i razne hormonske probleme... Progesteron je najmanji problem sad jer iskreno sa ovako visokim prolaktinom ne moze da se ostvari trudnoca "po teoriji"... Ako si slucaj kao ja...a to je da on opada u zadnjoj fazi moraces kad imas cljane odnose da unosis i progesterom oralno ili vaginalno u dogovoru a dr, jer bebac ne moze drugacije da opstane... OVO - ANDROSTENEDIONE 7.88 (1.05 - 11.5 ) DHEA-S04 5.37 (1.0 - 11.7 ) SHBG 62.8 ( 18.0 - 114 ) Nikad nisam radila tako da o tome neznam nista... E da sto si radila TSH a nisi T3, i T4?
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 22:18:37
|
|
|
|
tatjana01
|
Cipiripi , prvo hvala na odovoru :) Potpuno su me zbunili ovi hormoni, svi generalno ulaze u okvire a opet nije to to . Za ovaj FSH znam da su jajne rezerve i da sto je nizi to je bolje ali kako da se snizi i da li moze uopste, ne znam... sve do zvanocnog sastanka sa ginekologom a do tada ocu da se naoruzam znanjem pa da je izbombardujem :) . PRL znam da je visok i previsok ali ova moja doca se ne sjekira za sve sto je manje od 2000 a moj je skocio garant od stresa, no , uradicu profil da bude cist racun duga ljubav :). Znaci progesteron isto malo zeza a? A mislila sam da cu bas da budem onaj slucaj sve ok samo zapnite kad ono . Nisam radila anti-tela jer mi nije doca rekla da treba, ono sto mi je dala ja uradila...valjda da ima neki problem sa tim anti-telima , pokazalo bi se na vrednost TSH? Ili sam u zabludi? Ne znam, sto vise citam manje znam :) bukvalno.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 22:22:30
|
|
|
|
cipiripi
|
U zabludi si FSH nema veze sa rezervama...na osnovu njega kad je visok zene rade hormon AMH koji se odnosi na rezerve jajnika. ako se sumnnja na neki problem vezan za antitela to se posebno radi, to hormoni ne mogu da pokazu...
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 22:27:25
|
|
|
|
tatjana01
|
Surprajz do surprajza :) A sad pitanje, sta ukazuje da postoji problem sa anti telima ako je THS ok?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 22:29:54
|
|
|
|
cipiripi
|
Nista...spontani pobacaji i sterilitet nepoznatog uzorka
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 22:31:26
|
|
|
|
tatjana01
|
Bolje da nisam pitala :) Nekad je lakse ziveti u blazenom neznanju . Cipiripi, ima li nade za mene ?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 24.3.2010 22:34:30
|
|
|
|
cipiripi
|
Ima nade za svakoga....nadjite dobrog doktora....raspitajte se o svemu i ne dozvolite da Vas zavlace kao sanske koze, jer je nekad dobro uraditi i analize na svoju ruku...umesto kljukanja hormonima. Jako je vazno da provalis u cemu je stvarno problem...a ovo sto si rekla , stav tvoje dr prema prolaktinu meni ne idu u glavu...to bas nije dobro...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
Ime za decakaNina777Koje vam je ime lepseAleksa (
75%)
Balsa (
25%)
Ukupan broj glasova: 71Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!