Rivana
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Dakle, moja glavna zamerka vrtića u koji Luka ide je što mora u krevet u 11.30h, jer je vrtić mali i ne postoji mogućnost da deca budu budna, jer bude decu koja spavaju. Odlučim da se raspitam u vrtiću u Sonje marinković, da li i kod njih mora da se spava, pošto je veći vrtić, prima oko 500 dece, ako se ne varam. Odem, ding-dong, otvori mi tetka vrata, pitam je sa kim da pričam o ovom problemu, ona mi kaže Idite u upravu! Ja u upitniku, zašto bi tetka u Upravi znala u kom objektu u kom uzrastu se spava, ali dobro. Odem u upravu, ne uđem u šalter salu nego iza, portir me pošalje na šalter, devojci na šalteru izložim problem, ona naravno kaže da nema pojma (nisam ni očekivala), i uputi me da pričam sa rukovodiocem vrtića u koji Luka trenutno ide. Nazovem, teta mi objasni da ne mora da spava, ali da mora da legne. Objasnim da u tome i jeste problem, jer ako legne - spavaće, a ako zaspe na 15min, uveče neće hteti da spava pre ponoći, a ao zaspe u ponoć, ni topovi ga neće probuti u 6.39 da bismo stigli u vrtić do 7.30h. Tetka mi objasni da on ne mora spavati, ali da onda ne može ostati u objektu za vreme spavanja. Nazovem 988, tražim br tel vrtića u Sonje Marinković, dobijem rukovodioca, tetka mi objasni da deca moraju spavati, pitam, ok, do kog uzrasta, a ona kaže sva deca, do škole (3-7godina). Pitam se, kako bre ta deca od 7 godina spavaju popodne 2 sata i celu noć?! Drage mame, da li je u vašim objektima obavezno spavanje? Ako ne, šta rade sa decom koja ne spavaju? HELP! Ne znam Taso ali mislim da moraju da spavaju, ili kako oni kazu da legnu dok ovi drugi spavaju. A jel tebi Luka ne spava uopste danju ili ti to vreme za spavanje ne odgovara?
|