Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.2.2010 8:57:57
|
|
|
|
micketta
|
'bem li ga, ne znam sta bi drugo moglo da bude... moraju da stave jednokratnu pelenu a svoje nemaju
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.2.2010 9:13:53
|
|
|
|
minavb
|
Sigruna sam da, kad bi oni bili zaduženi za nabavku jednokratnih pelena, decu bi nam presvlačili jednom dnevno. Bolje da nosimo same.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.2.2010 9:14:29
|
|
|
|
micketta
|
upravo
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.2.2010 9:15:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Sigruna sam da, kad bi oni bili zaduženi za nabavku jednokratnih pelena, decu bi nam presvlačili jednom dnevno. Bolje da nosimo same. i to sto kazes
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.2.2010 9:47:25
|
|
|
|
buhla
|
za pampers ti zavisi od bolnice do bolnice... negde moraš da nosiš jer nemaju, a negde ih ima! OTI kad budeš išla na pregledu u višegradsku ti pitaj da ti daju spisak, šta sve treba da doneseš! ja to imam u planu kad budem išla sledeći put.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 18.2.2010 9:49:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: buhla za pampers ti zavisi od bolnice do bolnice... negde moraš da nosiš jer nemaju, a negde ih ima! OTI kad budeš išla na pregledu u višegradsku ti pitaj da ti daju spisak, šta sve treba da doneseš! ja to imam u planu kad budem išla sledeći put. hej, imam spisak...cekaj samo da ga nadjem...negde...poslala mi drugarica bas za visegradsku...cekaj
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:11:29
|
|
|
|
Anoniman
|
nasla sam spisak iz Visegradske: ШТА ПОНЕТИ У ПОРОДИЛИШТЕ? Упут за болницу Здравствену књижицу Налаз крвне групе Лабораторијски налаз из 29. Новембра (колпокултура и крв) Прибор за личну хигијену Папуче(пластичне) Папирне или влажне марамице Улошци «Нива»(обични са мрежицом) Пешкири мањи обични Мини клизмице-«Медилак» what a fuck is this???
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:19:01
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI nasla sam spisak iz Visegradske: ШТА ПОНЕТИ У ПОРОДИЛИШТЕ? Упут за болницу Здравствену књижицу Налаз крвне групе Лабораторијски налаз из 29. Новембра (колпокултура и крв) Прибор за личну хигијену Папуче(пластичне) Папирне или влажне марамице Улошци «Нива»(обични са мрежицом) Пешкири мањи обични Мини клизмице-«Медилак» what a fuck is this??? Klistir
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:24:52
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica IZVORNA PORUKA: OTI nasla sam spisak iz Visegradske: ШТА ПОНЕТИ У ПОРОДИЛИШТЕ? Упут за болницу Здравствену књижицу Налаз крвне групе Лабораторијски налаз из 29. Новембра (колпокултура и крв) Прибор за личну хигијену Папуче(пластичне) Папирне или влажне марамице Улошци «Нива»(обични са мрежицом) Пешкири мањи обични Мини клизмице-«Медилак» what a fuck is this??? Klistir i to moram da kupim...o boze...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:28:06
|
|
|
|
LillyT
|
OTI, te mini klizme ti trebaju za slucaj da posle porodjaja ne mozes da kakis pa da olaksas sebi. Koliko ja znam, najbolje je da sestre obave klizmu pre porodjaja, ne da prociste, nego se posle osecas laksom 5kg. Tako su barem nama rekli
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:28:44
|
|
|
|
Unica
|
ne secam se ko mi je rekao za GAK da mora da se nose pelene i pakovanje NE SME BITI NACETO, OTVORENO. uopste mi nije jasno zasto. ne znam jel tako i za druga porodilista.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:34:26
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Unica ne secam se ko mi je rekao za GAK da mora da se nose pelene i pakovanje NE SME BITI NACETO, OTVORENO. uopste mi nije jasno zasto. ne znam jel tako i za druga porodilista. e pa ja cu da nosim otvoreno pakovanje neka se oni nose...Ma sta rade sa tim pelenama, preprodaju ih, cula sam, daju tamo amo..nerviraju me... kupila sam ono pakovanje newborn od 43 pelene...pet sam stavila u torbu za bebine stvari za otpust a pakovanje otvoreno ima da nosim a oni neka se nose...grrrrrrrrrrrrrrrr # sad mi je sestra dosla iz porodilista...strasno kakvi su bili prema njoj a znaju da im je koleginica...ma uzas.
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:36:27
|
|
|
|
LillyT
|
Unice, tako je i za Zvezdaru, s tim da tamo nosis pelene tek kada ides kuci (tata donese sve za otpust). Fora je da kao vise nisu sterilne i mora da bude ono manje pakovanje. Tako nam rekose....
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:37:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT OTI, te mini klizme ti trebaju za slucaj da posle porodjaja ne mozes da kakis pa da olaksas sebi. Koliko ja znam, najbolje je da sestre obave klizmu pre porodjaja, ne da prociste, nego se posle osecas laksom 5kg. Tako su barem nama rekli I ove mini klizme ti sestra stavlja....i u roku manje od 5 minuta idesh na wc....
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:38:47
|
|
|
|
Unica
|
znam samo da sav visak ostaje kod njih jer ima zena koje dodju a nemaju BUKVALNO para za pelene (socijalno ugrozeni, romi, itd.) i kad to pomislim nije mi zao da dam vise samo ako mi dete nece lezati upisano po ceo dan. ja i ne znam od koliko postoje pakovanja pa ne znam sta da ponesem tj. muz to valjda donosi kad se porodim...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:39:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI pet sam stavila u torbu za bebine stvari za otpust Šta će ti 5 pelena za otpust?
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:40:34
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Unice, tako je i za Zvezdaru, s tim da tamo nosis pelene tek kada ides kuci (tata donese sve za otpust). Fora je da kao vise nisu sterilne i mora da bude ono manje pakovanje. Tako nam rekose.... cekaj a ne treba dok je bebica kod njih??? a za ta mini pakovanja i meni je nesto poznato... ima logike...
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:41:00
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: OTI pet sam stavila u torbu za bebine stvari za otpust Šta će ti 5 pelena za otpust? nemam pojma...da castim sestru????
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:41:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: OTI pet sam stavila u torbu za bebine stvari za otpust Šta će ti 5 pelena za otpust? nemam pojma...da castim sestru????
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:43:33
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: OTI sad mi je sestra dosla iz porodilista...strasno kakvi su bili prema njoj a znaju da im je koleginica...ma uzas. uh meni je mama med.radnik i na sva 3 porodjaja je prosla kao bos po trnju... skoro mi je pricala da je jedino bilo dobro jer su joj kao koleginici bar davali rivanol u vecoj kolicini (tad se nista nije nosilo sa sobom, nego su 3xdnevno sestre dolazile i sredjivale rane od epiziotomije)... ali da ne idemo OFF
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:44:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ni u najluđim snovima nisam htela da kažem čija sam! Tek na otpustu me je sestra pitala "Ko je Vama dr XY?"...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:46:08
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Unica IZVORNA PORUKA: LillyT Unice, tako je i za Zvezdaru, s tim da tamo nosis pelene tek kada ides kuci (tata donese sve za otpust). Fora je da kao vise nisu sterilne i mora da bude ono manje pakovanje. Tako nam rekose.... cekaj a ne treba dok je bebica kod njih??? a za ta mini pakovanja i meni je nesto poznato... ima logike... Ne treba, mada sve ce ti reci kada se porodis da mozes da javis muzu (a jos 20 puta cemo sve to preci u skolici). Juce nam je rekla da ne nosimo nase spavacice, jer ako prokrvarimo ili se pokvasimo od mleka, samo u korpu ostavimo njihovu spavacicu i uzmemo novu, tako da brisem i to sa spiska.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:48:24
|
|
|
|
prase
|
Meni se čini da ovde ima malo preterivanja. Zašto bi bilo bitno da li je pakovanje pelena otvoreno ili ne? Jedino ako ti tamo njima daješ celo pakovanje a oni ti ništa ne vraćaju, pa da ne bi imale 10 otvorenih pakovanja nego jedno otvoreno a onih 9... šta bude sa njima, bude. U mom slučaju je bilo ovako: donela sam pakovanje pelena koje je stajalo kod mene u sobi i svako jutro je dolazila medicinska sestra i uzimala po 4-5 komada. Ono sto je ostalo, poneli smo kući. Vlažne maramice sam im dala, celo pakovanje, nema poente da bude drugačije (inače ne bi bile više vlažne). DODUŠE... ja sam bila u apartmanu, tamo jesu ljubaznije sestre i tamo nema osećaja da hoće da te zavrnu, ne nestaju mobilni telefoni preko noći sa punjača i sl. Ah, a ta priča: pelene više nisu sterilne kada se otvore... Što se onda ne prodaju zapakovane po jedan komad?
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:48:32
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica I ove mini klizme ti sestra stavlja....i u roku manje od 5 minuta idesh na wc.... Cuj 5 min, kada ti pukne sapunicu, gledas da je ne ukakis
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 19.2.2010 13:49:09
|
|
|
|
Unica
|
IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Unica IZVORNA PORUKA: LillyT Unice, tako je i za Zvezdaru, s tim da tamo nosis pelene tek kada ides kuci (tata donese sve za otpust). Fora je da kao vise nisu sterilne i mora da bude ono manje pakovanje. Tako nam rekose.... cekaj a ne treba dok je bebica kod njih??? a za ta mini pakovanja i meni je nesto poznato... ima logike... Ne treba, mada sve ce ti reci kada se porodis da mozes da javis muzu (a jos 20 puta cemo sve to preci u skolici). Juce nam je rekla da ne nosimo nase spavacice, jer ako prokrvarimo ili se pokvasimo od mleka, samo u korpu ostavimo njihovu spavacicu i uzmemo novu, tako da brisem i to sa spiska. meni je to onda super... ima kao olos da odem, bez icega jbg, krv kad se osuse nema sanse da se opere a mislim da ja kakva sam ima da zase*em sve...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Jelena S.: Moja porođajna pričaTermin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
omeksivacsneza90koji omeksivac koristite za bebinu odecu?duel (
21%)
lenor (
21%)
chicco (
34%)
neki drugi (
9%)
ne koristim (
15%)
Ukupan broj glasova: 307Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!