Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Pitanje - dojenje ili sisanje 13.10.2008 15:38:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Da ne bude da nekoga prozivam, jer zaista ne želim da budem krivo shvaćena, samo bih volela znati kako se jedna "stvar" ispravno kaže! Naime, bila sam ubeđena da MAJKA DOJI a da BEBA SISA... međutim, sve češće nalećem na rečenice tipa "beba sada jede sve ali još uvek doji"...ne znam čak ni dal sam dobro citirala, i molim onu ženu koja je to napisala da se ne oseća prozvanom, jer ovu temu već duže vreme želim da otvorim, samo zaboravljam, i sada sam pretražujući portal naletela na ovu rečenicu, prekinula dalje čitanje i odlučila da otvorim temu. Da sam naletela na nečiju tuđu objavu u kojoj piše da beba doji, nju bih navela kao primer. Dakle, kako se kaže?
< Poruku je uredio Alexx RR -- 19.8.2010 10:26:48 >
|
|
|
|
RE: Pitanje 13.10.2008 17:00:47
|
|
|
|
Lu
|
Moj mali je dojio,mislim tako sam se navikla izražavati,a i kada kažeš da beba sisa i to mi je prirodno,ustvari čujem oba izraza,neznam u čemu je razlika.... Možda dojka se doji a sisa sisaa,a možda sam sad lupila ,ma nemam pojma
|
|
|
|
RE: Pitanje 13.10.2008 17:07:05
|
|
|
|
Jeca*
|
meni je logično da majka doji, a beba sisa. I ja često čujem da beba doji, ali po mom mišljenju to je nepravilno
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 11:03:21
|
|
|
|
MERYEN
|
Slazem se sa Jecom,a lu slatko si me nasmejala hahahaha
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 12:47:28
|
|
|
|
guppy RR
|
U Sloveniji se kaže da se "beba doji".. možda je osoba, koja je to napisala iz drugog govornog područja, gde se koriste drugačiji izrazi. Sve u svemu - dobro je znati šta je ispravno
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 14:37:08
|
|
|
|
Anoniman
|
U TOM ČUČU GRMI ZEC! (U tom grmu čuči zec)
< Poruku je uredio Tasha -- 16.10.2008 14:38:40 >
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 18:26:39
|
|
|
|
sunshine
|
guppy, samo zelim reci javno da ti skidam kapu svaka cast na postu "zakljucane" teme... po meni majka dojii (sa duzim slovom i )... moze se reci: evo dojim bebu ili evo dojiii beba al kad kazem majka doji.. zvuci mi kao da majka sisa...
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 18:52:29
|
|
|
|
guppy RR
|
Hahahaha, baš smešno, a meni kad kažem da majka doji, zvuči kao da doji svoje dete. E, to je kao ona debata cucla, duda varalica... Sećaš se, Tašo?
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 20:56:36
|
|
|
|
Anoniman
|
aha... potražiću ovo dpji/sisa u Vujakliji posle... Odoh da potopim dete u kadu!
|
|
|
|
RE: Pitanje 16.10.2008 22:40:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja online Vujaklija kaže: Find: dojiti Rezultat pretrage: LAKTIRATI (lat. LACTARE) = dojiti Find: sisati Rezultat pretrage: RESORBIRATI (lat. RESORBERE) = usisati RESORPCIJA (lat. RESORPTIO) = upijanje tečnosti u telo
|
|
|
|
RE: Pitanje 20.10.2008 11:04:08
|
|
|
|
iva1974
|
činjenica da mi spadamo u sisavce po meni dovoljno govori .beba je mali sisavac i ona sisa
|
|
|
|
RE: Pitanje 20.10.2008 12:33:20
|
|
|
|
Anoniman
|
E ovo je logičan odgovor!
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:20:38
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ovo mi je maloprije palo na pamet ...kolegica u kancelariji priča kako doji- ko koga čega
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:25:45
|
|
|
|
Nensi*
|
I meni je logicno da mama doji bebu,a beba sisa...I prvi put sam ovde na rr procitala da beba doji...
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:28:17
|
|
|
|
anuksunamun
|
majka-doji ,beba-sisa...ne razumem ni jednu drugu relaciju ,osim kada beba ukoliko je devojcica jednog dana poraste i porastu joj sike i dobije ona svoju bebu..pa je doji....to mi je onako malo previse "narodski "beba doji...sve su smiksali i skratili:):):)ne dopada mi se ni kada roditelji govore glagole vezane za svoju decu u mnozini....npr "lepo smo piskili ....ili lepo smo kakili..."sve mi je to nekako pateticno :):):)
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:29:16
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: Tashke Moja online Vujaklija kaže: Find: dojiti Rezultat pretrage: LAKTIRATI (lat. LACTARE) = dojiti Find: sisati Rezultat pretrage: RESORBIRATI (lat. RESORBERE) = usisati RESORPCIJA (lat. RESORPTIO) = upijanje tečnosti u telo e jes taj Vujaklija bio car -svaka mu cast
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:29:33
|
|
|
|
liliana
|
Kao što neko reče, u različitim krajevima se različito izražava ne samo na ovu, več na mnoge teme. Tamo gde sam ja rođena, beba sisa, ali u Sloveniji beba doji... Ma, važno je da su bebice nahranjene i site, bilo da sisaju ili da doje!!!!!!!!
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:31:38
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: iva1974 činjenica da mi spadamo u sisavce po meni dovoljno govori .beba je mali sisavac i ona sisa I ja bih ovako rekla, ali sisanje=dojenje, pa nekom prostom logikom sisa (glagol, ne imenca)=doji, to implicira da beba sisa=beba doji Mada, ja uvek kažem sisanje i sisa, ne volim izraz dojka i dojenje, a na reč podoj se ospem
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:31:41
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: sunshine guppy, samo zelim reci javno da ti skidam kapu svaka cast na postu "zakljucane" teme... po meni majka dojii (sa duzim slovom i )... moze se reci: evo dojim bebu ili evo dojiii beba al kad kazem majka doji.. zvuci mi kao da majka sisa... que ???
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:32:13
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: liliana Ma, važno je da su bebice nahranjene i site, bilo da sisaju ili da doje!!!!!!!!
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:33:23
|
|
|
|
anuksunamun
|
pronadji svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije za..bana dilema..ja sam totalno zbunjena sada :):)
< Poruku je uredio anuksunamun -- 18.8.2010 15:39:00 >
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:38:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Beba upražnjava podoj . Znači beba biva dojena - podojena , od strane DOJILJE , tj majke . Znači - beba je ODOJČE - beba je objekat , mama je subjekat , dojenje je radnja . Znači beba se daje na podoj , "podojava" , a majka doji . Beba sisa . Tata gleda
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:39:59
|
|
|
|
anuksunamun
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Beba upražnjava podoj . Znači beba biva dojena - podojena , od strane DOJILJE , tj majke . Znači - beba je ODOJČE - beba je objekat , mama je subjekat , dojenje je radnja . Znači beba se daje na podoj , "podojava" , a majka doji . Beba sisa . Tata gleda tata gleda a jel moze tata da sisa ako ostane sta iza gladne bebare ??
|
|
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:40:35
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Tata gleda i sanja da i on malo podoji
|
|
RE: Pitanje 18.8.2010 15:43:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. IZVORNA PORUKA: BubaMira Tata gleda i sanja da i on malo podoji Vučko !!!! Tata sanja da bude PODOJEN !!! Ne mere on dojit' ni podojit '
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?