Flame
|
Evo da se i ja malo priključim temi. Mi smo do sad promenili, verovali ili ne, baš punoooo nehodajućih cipelica i patikica, čini mi se oko 11 pari ( šta ću kad je devojka podobijala, a i mama i tata nisu odoleli). Bilo je tu raznih marki i proizvođača. I Monsoon, i Geox i Miniman, Nike, da ne nabrajam. Međutim, prve prave cipelice kupili smo joj kad je imala nepunih 11 meseci. Do tada je po kući "hodala" bosa ili sa najmekšim patikicama koje je imala. Nikada je nismo stavljali u dubak. Ona je samo puzala i ustajala uz nameštaj. Još uvek puzi i pomalo hoda uz nameštaj ili pridržavanje. Još uvek se nije pustila. Ali, po preporuci je i ne forsiram na hodanje, jer će se sama pustiti i prohodati kada na to bude spremna. Mi smo išli na vežbe u Sokobanjsku, i tamo su nam rekli da prvo nauči da puzi, pa da hoda na kolenima pa će sama i prohodati, tj. pustiti se, a najbolje bi bilo što kasnije, sa 15-16 meseci. E tamo smo dobili i preporuku da dubak ne koristimo, a i ja sam protiv istog, kao i da što više bude bosa, odnosno da ne žurimo sa kupovinom pravih cipelica, jer je najbolje da hod učvrsti na vlastitom stopalcu. I sada je najčešće u kući bosa, a napolju ili u gostima nosi cipelice. Kupili smo ih po preporučenom principu da budu veće za prst, mekane za hodanje, sa čvrtom petom. I ni manje ni više kupili smo joj čak četiri para cipela odjednom! Oduševljeni smo kvalitetom i cenom, jer smo išli u fabriku i prošli mnooogooo jeftinije. Ciciban i Chico nisam ni htela da gledam, iz principa. Preskupe su, a ove su čini mi se i bolje, kvalitetnije i lepše. A da ne pričam da je to italijanska cipela, sa fenomenalnim dizajnom, kakav samo oni imaju. I sada se samo modiramo, pa kombinujemo garderobicu i cipelice i boje, ma uživamo. A meračimo se da posle zime odemo opet u kupovinu cipelica za proleće/leto, takođe u istu radnju u sklopu fabrike u Rumu. Isplati se, jer i put, putarine i četiri para cipelica košta koliko i jedne kupljene u Beogradu. Nešto od njihovih modela možete videti u B.K. radnji u DC, s tim što u fabričkoj radnji ima mnogooo veći izbor! ( Nadam se da nisam reklamirala.)