Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:35:05
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: kaliopi Ne kritikuj. Ne opterećuj. Ne zamaraj. Hvali.... između taktiziraj. ( i naravno važna je ljubav! ali od nje se ne živi pa čak ni od one smrtno iskrene i srceparajuće...) Slažem se Kaliopi,ali u onome tekstu je bilo upućeno ženama da se tako ponašaju prema mškarcu a ne da to bude obostrano ponašanje,u tome ja vidim razliku
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:40:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Odjavio me je sa RR i ne pada mi na pamet da kuckam sve ponovo. Pa evo samo ovoliko: IZVORNA PORUKA: Lu RR A što se tiče ovoga mislila sam na ljenčuge recimo ako žena ne može dovoljno da zaradi a muž sjedi kod kuće,jel to OK Naravno da to nije ok. Ali se sada opet vraćam na ono što sam napisala u svom prvom postu na ovu temu: o tome se razmišlja pre braka! IZVORNA PORUKA: Dora Radiš, zaradiš, ostaneš trudna i i dalje radiš dok ne krene porođaj, rodiš, dođeš iz porodilišta, radiš, radiš, radiš... i to na više polja. Onda kad ti dete napuni godinu ili još pre (a još uvek je zavisno od tebe) odeš opet da radiš i zaradiš. A muškarac: radi, zaradi, dođe kući i sedne za sto, ruča, odmori, gleda tv... Jesam za ravnopravnost, ali svi dobro znamo da nikad nećemo biti ravnopravni. Žena će uvek više raditi. I da mu se ne obratim za pare? To je najmanje što može da uradi... A ovo sve stoji. Zato je meni bilo super što sam ja još bila na poslu kada on "ruča, odmori", pa to nikako ne uradi, već tada čuva dete.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:40:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: kaliopi Ne kritikuj. Ne opterećuj. Ne zamaraj. Hvali.... između taktiziraj. ( i naravno važna je ljubav! ali od nje se ne živi pa čak ni od one smrtno iskrene i srceparajuće...) Slažem se Kaliopi,ali u onome tekstu je bilo upućeno ženama da se tako ponašaju prema mškarcu a ne da to bude obostrano ponašanje,u tome ja vidim razliku svaku tu stavku začini sa malo truda, balansiranja i mudrosti... ne dajem nikakve recepte, ma ne znam šta mene sutra čeka ali znnnnnam da su neke žene mnogo bolje prolazile. ponavljam : SVE ZAVISI OD TOGA ŠTA ZA VAS ZNAČI DOBAR BRAK...? ... Draga ja ni u jednom momentu nisam aludirala na nekoga ... svaka ima svoje mišljenje a možda baš ova naša debata ovde nekome pomogne i otvori oči.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:46:59
|
|
|
|
Lu
|
Kad bismo svi prije braka znali šta nas čeka u braku,onda nas pola ne bi bilo u braku a pola bi imalo svaršen brak i niko ne bi imao problema u braku!
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:50:34
|
|
|
|
Anoniman
|
A čuj, sve nas čeka i ovo i ono, ali ako znamo šta nikako ne možemo da tolerišemo, možda velike probleme možemo da izbegnemo i ne udamo se za muškarce koji poseduju baš to što ne možemo da tolerišemo! Šta se ljutiš?
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:56:26
|
|
|
|
mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR A čuj, sve nas čeka i ovo i ono, ali ako znamo šta nikako ne možemo da tolerišemo, možda velike probleme možemo da izbegnemo i ne udamo se za muškarce koji poseduju baš to što ne možemo da tolerišemo! Šta se ljutiš? Slazem se sa Lu da pola brakova ne bi postojalo da je zena (muskarac) znala (znao) sta je (ga) ceka. A sta, ako je devojka bila suvise mlada i u svojoj mladosti-ludosti nije razmisljala o toleranciji kad se udavala, ili sta ako se muskarac vesto pretvarao da jeste ono sto u stvari nije? Sta biva sa takvim zenama???
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 13:57:36
|
|
|
|
Lu
|
Ne ljutim se ja na tebe, nego mi je malo zasmetala tvoja predpostavka da ja smatram da žena treba da "leži" a muškarac da donosi novac a da ga ona optužuje ako joj nešto fali,to si mislila kada si spomenula ravnopravnost! Ja sam samo rekla da ne treba šutjeti na ljenost partnera(muža ili žene) ako od toga ovisi njihova budućnost i pretvarati se da je sve ok,isto tako sam mogla navesti primjer da ga nikada neću pohvaliti da je nešto super napravio ako nije,neću ga ni kuditi ali mogu šutjeti i ne lagati jer se to kosi sa mojim životnim načelima. Rekla sam sve jednom rječju ISKRENOST!
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:00:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mamanp Slazem se sa Lu da pola brakova ne bi postojalo da je zena (muskarac) znala (znao) sta je (ga) ceka. A sta, ako je devojka bila suvise mlada i u svojoj mladosti-ludosti nije razmisljala o toleranciji kad se udavala, ili sta ako se muskarac vesto pretvarao da jeste ono sto u stvari nije? Sta biva sa takvim zenama??? Jao bre žene, nemojte da se ljutite. Ja da mislim da ste lude, i da nemate pojma o životu, ne bi se sa vama nakuckavala svaki dan, zar ne? Mislim da muškarac ne može baš toliko vešto prikrivati, a za mladu ženu, to sve zavisi od odgoja i niza drugih okolnosti koje su se mladoj ženi, devojci dešavale.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:01:33
|
|
|
|
mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: mamanp Slazem se sa Lu da pola brakova ne bi postojalo da je zena (muskarac) znala (znao) sta je (ga) ceka. A sta, ako je devojka bila suvise mlada i u svojoj mladosti-ludosti nije razmisljala o toleranciji kad se udavala, ili sta ako se muskarac vesto pretvarao da jeste ono sto u stvari nije? Sta biva sa takvim zenama??? Jao bre žene, nemojte da se ljutite. Ja da mislim da ste lude, i da nemate pojma o životu, ne bi se sa vama nakuckavala svaki dan, zar ne? Mislim da muškarac ne može baš toliko vešto prikrivati, a za mladu ženu, to sve zavisi od odgoja i niza drugih okolnosti koje su se mladoj ženi, devojci dešavale. Ako mislis na mene - ma ja se ne ljutim. Ja sam samo lepo pitala onako generalno misleci na sve zene, jer zaista smatram da niko nije savrsen i bez mana, ali takodje i znam da niko ne zna sta ga ceka u buducnosti i da ni jedna zena ne moze znati kakav ce taj momak za kog se udaje biti u braku.
< Poruku je uredio mamanp -- 29.12.2009 14:02:47 >
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:03:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ne ljutim se ja na tebe, nego mi je malo zasmetala tvoja predpostavka da ja smatram da žena treba da "leži" a muškarac da donosi novac a da ga ona optužuje ako joj nešto fali,to si mislila kada si spomenula ravnopravnost! Ja sam samo rekla da ne treba šutjeti na ljenost partnera(muža ili žene) ako od toga ovisi njihova budućnost i pretvarati se da je sve ok,isto tako sam mogla navesti primjer da ga nikada neću pohvaliti da je nešto super napravio ako nije,neću ga ni kuditi ali mogu šutjeti i ne lagati jer se to kosi sa mojim životnim načelima. Rekla sam sve jednom rječju ISKRENOST! Oooooooooooo pa ŽENA NIKADA NE LEŽI! Nisam to mislila. Ebiga, slabo sam u kontaktu sa lenjim ljudima, pa mi mozak ne radi na toj frkvenciji, i ja sam odmah pomislila kako žena muškarca kritikuje što ne zarađuje dovoljno, a ne da ne zarađuje uopšte. Sa boldovanim se slažem!
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:04:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mamanp Ako mislis na mene - ma ja se ne ljutim. Ja sam samo lepo pitala onako generalno misleci na sve zene, jer zaista smatram da niko nije savrsen i bez mana, ali takodje i znam da niko ne zna sta ga ceka u buducnosti i da ni jedna zena ne moze znati kakav ce taj momak za kog se udaje biti u braku. Vidiš, ja mislim da može.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:04:46
|
|
|
|
mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Lu RR Ne ljutim se ja na tebe, nego mi je malo zasmetala tvoja predpostavka da ja smatram da žena treba da "leži" a muškarac da donosi novac a da ga ona optužuje ako joj nešto fali,to si mislila kada si spomenula ravnopravnost! Ja sam samo rekla da ne treba šutjeti na ljenost partnera(muža ili žene) ako od toga ovisi njihova budućnost i pretvarati se da je sve ok,isto tako sam mogla navesti primjer da ga nikada neću pohvaliti da je nešto super napravio ako nije,neću ga ni kuditi ali mogu šutjeti i ne lagati jer se to kosi sa mojim životnim načelima. Rekla sam sve jednom rječju ISKRENOST! Oooooooooooo pa ŽENA NIKADA NE LEŽI! Nisam to mislila. Ebiga, slabo sam u kontaktu sa lenjim ljudima, pa mi mozak ne radi na toj frkvenciji, i ja sam odmah pomislila kako žena muškarca kritikuje što ne zarađuje dovoljno, a ne da ne zarađuje uopšte. Sa boldovanim se slažem! Aman, Taso, kako ne lezi!!!??? Ups...Gupi je rekla da je ovo ozbiljna tema.
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:06:28
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mamanp IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Lu RR Ne ljutim se ja na tebe, nego mi je malo zasmetala tvoja predpostavka da ja smatram da žena treba da "leži" a muškarac da donosi novac a da ga ona optužuje ako joj nešto fali,to si mislila kada si spomenula ravnopravnost! Ja sam samo rekla da ne treba šutjeti na ljenost partnera(muža ili žene) ako od toga ovisi njihova budućnost i pretvarati se da je sve ok,isto tako sam mogla navesti primjer da ga nikada neću pohvaliti da je nešto super napravio ako nije,neću ga ni kuditi ali mogu šutjeti i ne lagati jer se to kosi sa mojim životnim načelima. Rekla sam sve jednom rječju ISKRENOST! Oooooooooooo pa ŽENA NIKADA NE LEŽI! Nisam to mislila. Ebiga, slabo sam u kontaktu sa lenjim ljudima, pa mi mozak ne radi na toj frkvenciji, i ja sam odmah pomislila kako žena muškarca kritikuje što ne zarađuje dovoljno, a ne da ne zarađuje uopšte. Sa boldovanim se slažem! Aman, Taso, kako ne lezi!!!??? Ups...Gupi je rekla da je ovo ozbiljna tema.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:07:12
|
|
|
|
Dora
|
Tašo, ja nisam imala pojma šta me čeka u braku. Udala sam se i počela da se menjam, da sazrevam... I on isto. Život se promeni, sve, pa se i čovek promeni. Nisam ja njega terala da se menja, ni on mene, ali to je neminovno... Tražili smo najbezbolniji put za to, i našli: On je znao da je meni najbitniji osećaj slobode ( mišljenja, odluke i sve ostale slobode) i trudio se da mi to ne dira, ja sam opet našla šta je njemu bitno i držim se toga... I svima dobro.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:07:29
|
|
|
|
*Alexx*
|
Zato sam ja uvek prvo za zajednički život. I tu se sve lepo vidi. Zeznuto je ako se za to nema mogućnosti, što zbog finansija, što zbog nekih običaja... Ja ne vidim razliku između zajedničkog života i braka. Bar je kod mene tako. Stvari koje su mi smetale ranije, smetaju mi i sada. Ali to su za mene sitnice. IZVORNA PORUKA: Lu RR Kad bismo svi prije braka znali šta nas čeka u braku,onda nas pola ne bi bilo u braku a pola bi imalo svaršen brak i niko ne bi imao problema u braku!
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:07:38
|
|
|
|
mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: mamanp Ako mislis na mene - ma ja se ne ljutim. Ja sam samo lepo pitala onako generalno misleci na sve zene, jer zaista smatram da niko nije savrsen i bez mana, ali takodje i znam da niko ne zna sta ga ceka u buducnosti i da ni jedna zena ne moze znati kakav ce taj momak za kog se udaje biti u braku. Vidiš, ja mislim da može. Cak i ako je kratka veza, cak i kad je taj momak bio potpuno drugaciji pre braka??? Kako to znati? Drugarica a ujedno i komsinica se tri meseca zabavljala sa deckom. Ekstra momak, ekstra porodica, sve naj, naj (pisala sam o njoj cini mi se u Bolje razvod nego los brak ili tako nesto), da bi u braku bio skroz drugaciji od onog coveka kojeg je ona znala.
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:10:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Zato sam ja uvek prvo za zajednički život. I tu se sve lepo vidi. Zeznuto je ako se za to nema mogućnosti, što zbog finansija, što zbog nekih običaja... Ja ne vidim razliku između zajedničkog života i braka. Bar je kod mene tako. Stvari koje su mi smetale ranije, smetaju mi i sada. Ali to su za mene sitnice. IZVORNA PORUKA: Lu RR Kad bismo svi prije braka znali šta nas čeka u braku,onda nas pola ne bi bilo u braku a pola bi imalo svaršen brak i niko ne bi imao problema u braku! Da, i mi smo počeli da živimo zajedno pre braka. Tada se sve videlo, i ništa se nije promenilo. mamanp, ja verujem u narodnu "Gledaj majku, biraj ćerku!", samo kada biraš muškarca, gledaš i mamu i tatu i njihovu zajednicu uopšte...
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:13:09
|
|
|
|
Lu
|
Ima draga žena koje LEŽE,doslovno gledaju serije,dindile i ispijaju kavice dok im djeca gladna i prljava prave haos u kući,a muž kad dođe uvale mu dijete s obrazloženjem da im je dosta bilo cijeli dan! Zašto se ti čudiš tome,pa ako to nije kod tebe ili kod mene slučaj ne znači da ne postoji i ne dolaze takve u brak nego takve postanu svojom nezainteresiranošću za isti jer su mislile da je brak savršenstvo. Opet dolazimo do razgovora, iskrenog razgovora sa partnerom o osjećajima! Morala sam ovo ponoviti da ne bismo skroz pokvarle temu svojim off...
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:14:04
|
|
|
|
mamanp
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: Alexx RR Zato sam ja uvek prvo za zajednički život. I tu se sve lepo vidi. Zeznuto je ako se za to nema mogućnosti, što zbog finansija, što zbog nekih običaja... Ja ne vidim razliku između zajedničkog života i braka. Bar je kod mene tako. Stvari koje su mi smetale ranije, smetaju mi i sada. Ali to su za mene sitnice. IZVORNA PORUKA: Lu RR Kad bismo svi prije braka znali šta nas čeka u braku,onda nas pola ne bi bilo u braku a pola bi imalo svaršen brak i niko ne bi imao problema u braku! Da, i mi smo počeli da živimo zajedno pre braka. Tada se sve videlo, i ništa se nije promenilo. mamanp, ja verujem u narodnu "Gledaj majku, biraj ćerku!", samo kada biraš muškarca, gledaš i mamu i tatu i njihovu zajednicu uopšte... Da nije zalosno bilo bi smesno (mislim na ovo sto cu sad reci) ...meni je svekrva jedne prilike rekla da ne licim na moje roditelje i da ne zna na koga licim??? (u smislu da su moji roditelji dobri, a ja im dodjem kao izrod). Tako da i ta narodna bas ne mora da bude tacna.
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:15:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Ima draga žena koje LEŽE,doslovno gledaju serije,dindile i ispijaju kavice dok im djeca gladna i prljava prave haos u kući,a muž kad dođe uvale mu dijete s obrazloženjem da im je dosta bilo cijeli dan! Zašto se ti čudiš tome,pa ako to nije kod tebe ili kod mene slučaj ne znači da ne postoji i ne dolaze takve u brak nego takve postanu svojom nezainteresiranošću za isti jer su mislile da je brak savršenstvo. Ja to ne mogu da razumem. Zaista. A to da ne dolaze takve u brak nego postanu... ufffffff opet se ne slažem. Neke da, neke ne.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:15:48
|
|
|
|
Mari86
|
Ali u vecini slucajeve su te zene one koje su samozive..i cesto su bile takve i pre braka... i ima slucajeva ja se uverila da ih muzevi obozavaju..da li je to prividno ili ne..ja ne znam.. ali tako se cini
< Poruku je uredio Mari86 -- 29.12.2009 14:17:24 >
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:16:02
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Zato sam ja uvek prvo za zajednički život. I tu se sve lepo vidi. Zeznuto je ako se za to nema mogućnosti, što zbog finansija, što zbog nekih običaja... Ja ne vidim razliku između zajedničkog života i braka. Bar je kod mene tako. Stvari koje su mi smetale ranije, smetaju mi i sada. Ali to su za mene sitnice. IZVORNA PORUKA: Lu RR Kad bismo svi prije braka znali šta nas čeka u braku,onda nas pola ne bi bilo u braku a pola bi imalo svaršen brak i niko ne bi imao problema u braku! Alexx potpuno je ista situacija i kod mene!
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:17:15
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Opet dolazimo do razgovora, iskrenog razgovora sa partnerom o osjećajima! Ma ne samo o osećanjima, o svemu. I o tome ko će da poslaže sudove u mašinu.
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:18:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: Lu RR Opet dolazimo do razgovora, iskrenog razgovora sa partnerom o osjećajima! Ma ne samo o osećanjima, o svemu. I o tome ko će da poslaže sudove u mašinu. Mora da se sagne onda.
|
|
|
|
RE: Saveti za bolji brak 29.12.2009 14:18:09
|
|
|
|
Mari86
|
Zivot pre braka ..potpuno se slazem.. Tako je bilo i kod nas!!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
trudnoćasupermKada je pravo vreme za beta HCG? Koliko dana posle ovulacije?7 (
27%)
10 (
15%)
15 (
46%)
20 (
12%)
Ukupan broj glasova: 192Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!