|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja
20.12.2009 21:34:24   
Mejsi
Zahvaljujem se svim devojkama na podrsci.
Puno znaci kad mozes ovako nesto da podelis sa drugima koji te razumeju.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1676
21.12.2009 10:53:56   
mamce
Mejsi, uz tebe smo sve i zelimo ti za koji dan ogromnuuu betuuser posted image

(odgovor članu Mejsi)
Direktna veza do poruke: 1677
21.12.2009 11:07:34   
Dudu25
Mejsi draga dobrodosla sad sam citala to sto si napisala
drzim palceve da ugledas tvoje user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamce)
Direktna veza do poruke: 1678
21.12.2009 14:05:49   
marijaci
devojke.....beta u petak 60 a danas 134,nesto....
tek sad shvatam da sam trudna
kiss ljubim vas...........
mejsi draga zelim ti ovaj osecaj srece, koji ja trenutno imam........

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 1679
21.12.2009 14:09:44   
Mejsi
Hvala Marijaci user posted image naša !!!

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1680
21.12.2009 14:47:07   
Suncicabg
Mejsi user posted image

(odgovor članu Mejsi)
Direktna veza do poruke: 1681
21.12.2009 16:17:05   
dakana
Marijaci cestitam od srca...

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 1682
21.12.2009 21:29:06   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: Tatamata

Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje, pokrenulo je proceduru za proširenje prava na besplatnu vantelesnu oplodnju sa jednog na dva pokušaja, počev od 1. januara 2010. godine

Pročitajte više…

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 1683
23.12.2009 23:45:45   
marijaci
evo pisala sam u temi ultrazvuk......
14 dan od transfera danas na UZ-u doktorka nije videla nista
ja sam u shoku......................

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1684
23.12.2009 23:47:00   
cipiripi
meni je moja dr rekla da ne moze nista konkretno da se vidi pre 3 nedelje... 

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1685
23.12.2009 23:47:31   
cipiripi
nemoj da sekiras, ponovi betu i idi za 5,6 dana na UZ user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1686
23.12.2009 23:49:37   
engimengi
IZVORNA PORUKA: marijaci

Marijaci jel bio bar mesak?Plod ne mora da se vidi,,,meni se video tek sa 7 nedelja

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1687
24.12.2009 11:23:58   
marijaci
pa ne .....ona je samo rekla da se ne vidi nista, i da ne moze da prica o trudnoci
endometrijum je dobar, grlic tvrd
da nastavim sa terapijom i da uradim betu u ponedeljak pa da se cujemo...
CIPIRIPI- na koju trecu nedelju mislis, treca nedelja od transfera ili koja?
meni je juce bila druga nedelja od transfera.....
buni me i to sto taj ultrazvuk nije trajao dugo....kao nije se potrudila da pogleda detaljnije....
ne znam da li tripujem ?

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 1688
24.12.2009 12:38:51   
cipiripi
treca nedelja od kad se zakaci za zid materice..
a zakaci se u roku od 3-5 dana..
u pravu je dr da ne moze da se vidi, i ja sam tako cula.
uradi opet betu , tako ces ustanoviti da raste i idi na Uz kad ti je rekla, bice sve ok user posted image
mi smo osetljive o tom pitanju i ako je dr malo nervoznija to nas mnogo pogadja...

ne brini se, ne treba ti sad stres, nastavi terapiju i jedva cekam konkretne vesti vezano za tvoj meshak.. user posted image user posted image

ni meni Uz nije trajao dugo.. razlog "nije htela mnogo da me cacka dole" sto je i ispravno. user posted image

< Poruku je uredio cipiripi -- 24.12.2009 12:39:44 >

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1689
24.12.2009 15:24:06   
cipiripi
Pa ja ne mogu da verujem sta se sve desava i o cemu se sve polemise..
Koga ne mrzi a ko je bio uprocesu VTO nek procita sledeci tekst..
ja sam ostala bez teksa... user posted image

Vatikan izdao dokument o bioetici Dokumentom o bioetici zaoštreno protivljenje Vatikana veštačkoj oplodnji, istraživanju embrionskih matičnih ćelija, kloniranju ljudi i kontraceptivnim pilulama "dan posle".

Sveta Stolica zvanično je pooštrila stav prema kloniranju ljudi, kontraceptivnim metodama i kontroli rađanja koje podrazumevaju veštačku oplodnju, pilule za "dan posle" i istraživanje embrionskih matičnih ćelija. Dokument "Dostojanstvo osobe, Uputstvo za izvesna bioetička pitanja" predstavlja pokušaj Katoličke crkve da ide u korak sa savremenom naukom i medicinom. Spis je bio na razmatranju šest godina, ima 35 strana, prvi je doktrinarni dokument nakon 20 godina i predstavlja iskorak Vatikana u svet biotehnologije, oblasti u kojoj se lome koplja širom sveta. Ljudski život zaslužuje poštovanje "od same prve faze svog postojanja i nikada se ne može prosto svesti na grupu ćelija", navodi se u spisu. "Ljudski embrion, prema tome, od samog početka ima dostojanstvo dolično osobi", navodi se u dokumentu Kongregacije za doktrinu vere što je odobrio papa Benedikt koji je predvodio tu najvišu instituciju za doktrinarna pitanja katoličanstva pre dolaska na čelo Katoličke crkve 2005. godine. Osuđujući vantelesnu oplodnju, u dokumetu se navodi da ta tehnika "postupa kao da je ljudski embrion prosto skup ćelija koje treba iskoristiti, izabrati i odbaciti". Katolička crkva protivi se i zamrzavanju embriona zbog mogućnosti oštećenja, ali i manipulacije te problema koji nastaju kada se čuvani embrioni ne upotrebe. Takvih embriona samo u SAD ima najmanje 400.000. Istraživanje matičnih ćelija je dozvoljeno, ali samo odraslih, budući da istraživanje embrionskih matičnih ćelija podrazumeva uništavanje embriona. "Prenatalno usvajanje"Koncept "stvaranja beba", bilo kroz proces vantelesne oplodnje bilo kroz pokušaje kloniranja ljudi, nikako se ne odobrava.  Ostalo je nejasno kakav je stav Vatikana prema "usvajanju" tuđih embriona koji su zamrznuti ili su "višak". "Prenatalno usvajanje" je retko, ali ga evangelisti i neki katolici smatraju prihvatljivim, međutim, iako se u dokumentu taj čin opisuje kao "vredan pohvale", naglašavaju se etički problemi koji su prisutni i kod veštačke oplodnje i surogat majčinstva koje crkva strogo zabranjuje. Ideja ljudskog kloniranja strogo se kritikuje kao "zadovoljavanje određenih želja, na primer, kontrole evolucije ljudi, izbora ljudskih bića sa superiornim kvalitetima, predizborom pola deta koje će biti rođeno, proizvodnje deteta koje je 'kopija' drugog". Zauzimajući stav da ljudski život počinje začećem, Vatikan se protivi upotrebi kontraceptivnih pilula "dan posle", čak iako ne izazovu abortus, jer je abortus bio namera. Lekovi koji izazivaju uklanjanje embriona predstavlaju, prema tom spisu, "greh abortusa".

izvor : rts

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1690
24.12.2009 15:44:26   
dacca
Da nije rano?user posted image Sacekaj jos makar sedmicu dana i vidjeces da ce se vidjeti

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1691
24.12.2009 18:52:08   
bebuska

IZVORNA PORUKA: marijaci

Marijaci ne brzaj. Samo se tako opterecujes a to nije dobro. Nikakav stres ti sad ne treba. Meni je prvi uz bio zakazan 4 nedelje od et i mislim da je to realno vrijeme da bi se nesto vidjelo. Zato opusti se bice sve ok. user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1692
24.12.2009 19:09:12   
bebuska

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Pa ja ne mogu da verujem sta se sve desava i o cemu se sve polemise..
Koga ne mrzi a ko je bio uprocesu VTO nek procita sledeci tekst..
ja sam ostala bez teksa... user posted image

Vatikan izdao dokument o bioetici Dokumentom o bioetici zaoštreno protivljenje Vatikana veštačkoj oplodnji, istraživanju embrionskih matičnih ćelija, kloniranju ljudi i kontraceptivnim pilulama "dan posle".

Sveta Stolica zvanično je pooštrila stav prema kloniranju ljudi, kontraceptivnim metodama i kontroli rađanja koje podrazumevaju veštačku oplodnju, pilule za "dan posle" i istraživanje embrionskih matičnih ćelija. Dokument "Dostojanstvo osobe, Uputstvo za izvesna bioetička pitanja" predstavlja pokušaj Katoličke crkve da ide u korak sa savremenom naukom i medicinom. Spis je bio na razmatranju šest godina, ima 35 strana, prvi je doktrinarni dokument nakon 20 godina i predstavlja iskorak Vatikana u svet biotehnologije, oblasti u kojoj se lome koplja širom sveta. Ljudski život zaslužuje poštovanje "od same prve faze svog postojanja i nikada se ne može prosto svesti na grupu ćelija", navodi se u spisu. "Ljudski embrion, prema tome, od samog početka ima dostojanstvo dolično osobi", navodi se u dokumentu Kongregacije za doktrinu vere što je odobrio papa Benedikt koji je predvodio tu najvišu instituciju za doktrinarna pitanja katoličanstva pre dolaska na čelo Katoličke crkve 2005. godine. Osuđujući vantelesnu oplodnju, u dokumetu se navodi da ta tehnika "postupa kao da je ljudski embrion prosto skup ćelija koje treba iskoristiti, izabrati i odbaciti". Katolička crkva protivi se i zamrzavanju embriona zbog mogućnosti oštećenja, ali i manipulacije te problema koji nastaju kada se čuvani embrioni ne upotrebe. Takvih embriona samo u SAD ima najmanje 400.000. Istraživanje matičnih ćelija je dozvoljeno, ali samo odraslih, budući da istraživanje embrionskih matičnih ćelija podrazumeva uništavanje embriona. "Prenatalno usvajanje"Koncept "stvaranja beba", bilo kroz proces vantelesne oplodnje bilo kroz pokušaje kloniranja ljudi, nikako se ne odobrava. Ostalo je nejasno kakav je stav Vatikana prema "usvajanju" tuđih embriona koji su zamrznuti ili su "višak". "Prenatalno usvajanje" je retko, ali ga evangelisti i neki katolici smatraju prihvatljivim, međutim, iako se u dokumentu taj čin opisuje kao "vredan pohvale", naglašavaju se etički problemi koji su prisutni i kod veštačke oplodnje i surogat majčinstva koje crkva strogo zabranjuje. Ideja ljudskog kloniranja strogo se kritikuje kao "zadovoljavanje određenih želja, na primer, kontrole evolucije ljudi, izbora ljudskih bića sa superiornim kvalitetima, predizborom pola deta koje će biti rođeno, proizvodnje deteta koje je 'kopija' drugog". Zauzimajući stav da ljudski život počinje začećem, Vatikan se protivi upotrebi kontraceptivnih pilula "dan posle", čak iako ne izazovu abortus, jer je abortus bio namera. Lekovi koji izazivaju uklanjanje embriona predstavlaju, prema tom spisu, "greh abortusa".

izvor : rts

Da, pratila sam ovu polemiku redovno na hrvatskim kanalima. I bile su neke emisije kako parovi sad masovno iz Hrvatske idu u druge drzave da rade VTO da bi sakrili nacin na koji su zaceli i da bi tako izbjegli osudjivanje crkve i velikih vjernika. A najvece rasprave su se vodile oko zamrzavanja embriona jer je to sad zabranjeno na njihovim klinikama...Ma strasno...Svi se hvalimo kako medicina napreduje pa zasto onda osudjivat ljude sto zele da iskoriste taj napredak da ostvare svoj san? Pa koliko je samo parova usrecila VTO? Uh, al bi ja imala svasta rec na ovu temu...user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1693
24.12.2009 20:58:16   
lence

Sveta Stolica zvanično je pooštrila stav prema kloniranju ljudi, kontraceptivnim metodama i kontroli rađanja koje podrazumevaju veštačku oplodnju, pilule za "dan posle" i istraživanje embrionskih matičnih ćelija. Dokument "Dostojanstvo osobe, Uputstvo za izvesna bioetička pitanja" predstavlja pokušaj Katoličke crkve da ide u korak sa savremenom naukom i medicinom.Osuđujući vantelesnu oplodnju, u dokumetu se navodi da ta tehnika "postupa kao da je ljudski embrion prosto skup ćelija koje treba iskoristiti, izabrati i odbaciti". Katolička crkva protivi se i zamrzavanju embriona zbog mogućnosti oštećenja, ali i manipulacije te problema koji nastaju kada se čuvani embrioni ne upotrebe. Ideja ljudskog kloniranja strogo se kritikuje kao "zadovoljavanje određenih želja, na primer, kontrole evolucije ljudi, izbora ljudskih bića sa superiornim kvalitetima, predizborom pola deta koje će biti rođeno, proizvodnje deteta koje je 'kopija' drugog".

Sveta Stolica i meni izazove zestoki nagon u predelu analnog otvora! user posted image
Ako ne odobravaju manipulaciju embriona onda se ne bi trebali slagati nisakakvim medicinskim intervencijama. Vecina lekova ima negativne nus-pojave, a pacijenti mogu da umru i pri operacijama.
Mislila sam da ce bas da se sloze sa VTO, to je ipak najblize bezgresnoj oplodnji ciji je najveci pobornik bas ta katolicka crkva!?!
Za kloniranje se delimicno slazem, tu moze da dodje do zloupotreba, ali se onda strogim zakonima zabrani manipulacija u odredjene svrhe. 

< Poruku je uredio lence -- 24.12.2009 20:59:33 >

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1694
25.12.2009 9:08:03   
bebuska
Mejsi kada da ocekujemo betu? Ajde javljaj nam lijepe vijesti. user posted image user posted image user posted image
A sta nam je sa bece? user posted image Nadam se da ce i ona da nam javi uskoro da je user posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1695
25.12.2009 9:12:30   
Modessty

IZVORNA PORUKA: lence

Sveta Stolica zvanično je pooštrila stav prema kloniranju ljudi, kontraceptivnim metodama i kontroli rađanja koje podrazumevaju veštačku oplodnju, pilule za "dan posle" i istraživanje embrionskih matičnih ćelija. Dokument "Dostojanstvo osobe, Uputstvo za izvesna bioetička pitanja" predstavlja pokušaj Katoličke crkve da ide u korak sa savremenom naukom i medicinom.Osuđujući vantelesnu oplodnju, u dokumetu se navodi da ta tehnika "postupa kao da je ljudski embrion prosto skup ćelija koje treba iskoristiti, izabrati i odbaciti". Katolička crkva protivi se i zamrzavanju embriona zbog mogućnosti oštećenja, ali i manipulacije te problema koji nastaju kada se čuvani embrioni ne upotrebe. Ideja ljudskog kloniranja strogo se kritikuje kao "zadovoljavanje određenih želja, na primer, kontrole evolucije ljudi, izbora ljudskih bića sa superiornim kvalitetima, predizborom pola deta koje će biti rođeno, proizvodnje deteta koje je 'kopija' drugog".

Sveta Stolica i meni izazove zestoki nagon u predelu analnog otvora! user posted image
Ako ne odobravaju manipulaciju embriona onda se ne bi trebali slagati nisakakvim medicinskim intervencijama. Vecina lekova ima negativne nus-pojave, a pacijenti mogu da umru i pri operacijama.
Mislila sam da ce bas da se sloze sa VTO, to je ipak najblize bezgresnoj oplodnji ciji je najveci pobornik bas ta katolicka crkva!?!
Za kloniranje se delimicno slazem, tu moze da dodje do zloupotreba, ali se onda strogim zakonima zabrani manipulacija u odredjene svrhe. 

Slažem se sa Lence! Ovo je nagluplja stvar koju sam mogla da čujem od jedne ozbiljne institucije!!!! kakva nebuloza!!!!
Eto jedan od razloga što ne volim popove i crkvu! Sve ispolitizovano i svima im izdupeta vire pare!!! user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1696
26.12.2009 10:17:56   
Dudu25
Zna li neko sta je bilo sa Mejsi ?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1697
26.12.2009 10:19:34   
bebuska
Ne javlja se i ja sam juce pitala.user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 1698
26.12.2009 14:31:34   
dunja RR
devojke javljajte nam se, brinemo sa za Vasuser posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1699
26.12.2009 15:38:42   
Verus
Devojke cekamo vas i navijamo!user posted image

A ovo za odluku crkve...misilm nemam reci, necu ni da zapocinjem samo ce pritisak da mi skoci..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here