Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 10.12.2020 12:56:51
|
|
|
|
lesli
|
E da i djumbir pomaze, ako ga mozes i volis.Uzmes djumbir u prahu (kotanyi recimo) i razmutis malo tog praha u casi vode i popijes.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 10.12.2020 14:19:04
|
|
|
|
Deika
|
Trudim se da jedem ok, ali dosta stvari mi ne prija. Ali sam isto primetila čim se malo isprazni želudac meni mučnina i onda se nateram da jedem nešto. Ali dobro. Jede mi se plazma a i voće, ali pošto imam insulinsku ne smem da preterujem u tome. tj doktor mi je rekao da izbegavam plazmu koliko je moguće, jedino ako baš ne mogu nista. Danas čekam krekere da probam da mi donese verenik, ali mi se već u startu ne jede to slano. Za đumbir sam čula, i isporbaću.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 17.12.2020 0:11:42
|
|
|
|
Elenita
|
Riba
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 20.12.2020 10:03:24
|
|
|
|
Deika
|
Pojela sam juče za doručak tunjevinu, za ručak pastrmku, za večeru skušu. Po parče jedno. Da to nije pretetano zbog žive? Prijalo mi baš
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 20.12.2020 10:07:29
|
|
|
|
Duškić
|
Ja nisam neko ko obozava ribu, volim ali ne preterano. Meni je smetala cajna , nisam mogla to tako da jedem i puno zacinjeno. Ako ti prija i nije ti muka zasto ne ?
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 20.12.2020 10:15:01
|
|
|
|
Deika
|
Pa rekoh zbog žive da nisam preterala. Mada nisam je jela nijednom više u ovoj nedelji. A čitala sam da tuna ne sme često, za pastrmku i šarana ne znam
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.4.2021 17:05:16
|
|
|
|
Deika
|
Pozdraav, da li je u trudnoći dozvoljena upotreba sode bikarbone za čišćenje voća i povrća? Pošto verujem da nešto sode ostane i na voću/povrću, zanima me je l u potpunosti bezbedno to..
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.4.2021 17:23:07
|
|
|
|
nata11
|
Naravno. Mislis da potopis voce i povrce. To se svakako preporučuje.
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 3.4.2021 19:48:23
|
|
|
|
mati
|
Deika, ti to sve dobro isperes. Nesto i ljustis. Sigurno je bezbednija od svega onoga što ostane na kori dok stigne do marketa ili pijace.
< Poruku je uredio mati -- 3.4.2021 19:49:07 >
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 8.4.2021 10:35:49
|
|
|
|
Deika
|
Hvalaaaaa 😀 ja samo da pitam, da ne razmišljam za džabe. 😀 Da, da, mislim na to pranje u sodi bikarboni. 😀
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 9.4.2021 15:13:58
|
|
|
|
Akita11
|
S
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 9.4.2021 15:15:37
|
|
|
|
Akita11
|
Zanima me da li je opasno u trudnoći jesti prepečenu, zagorelu hranu? Desilo mi se par puta da mi je pasulj zagoreo, pa sam jela iako je imao sitne male crne ljuspice od tog zagorelog. I generalno,prepečem hranu.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 9.4.2021 18:51:45
|
|
|
|
lesli
|
Ako si pojela 1-2x bebi nece biti nista, ali na duge staze i na nekoj redovnoj osnovi to nije za tebe zdravo.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 1.2.2024 14:59:44
|
|
|
|
Anci2024
|
Ja takodje nemogu da podnosim slatko a pre trudnoce sam jela. Jedem banane i jabuke. Sir i cvarci su mi odlicna kombinacija u trudnoci. Hahahaha malo cudno😉. Nemogu da podnesem miris kulena niti limuna. Kad sam imala mucnine limun mi dosta pomogao a sad nemogu da ga smislim. Smoki mogu da jedem ali do neke mere. Cevape nemogu da podnosim. Prva mi je trudnoca i jako se cudim kako to da nemogu podnositi to sto sam mogla pre trudnoce ali citala sam da je to normalno.
|
|
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 1.2.2024 17:46:37
|
|
|
|
17 joka
|
Meni je jedino smetao miris mleka i njega nikako nisam mogla da pijem.Ono sto mi se nestvarno trazilo i jelasa sam jesu vocni jogurti pavlaka , ma sirevi jogurt sve mlecno , kisele salate , voce.Slatko uopste mozda od 6tog meseca me krenulo i to nepreterujemGrickalice nista, brza hrana nista Povracala 4 puta samo su mi razni mirisi i smradovi smetali od treceg meseca pa nadalje dok se sprema hrana umirala sam ali da klopam nisam imala problem 😆 videcemo jos ovih mesec dana kako ce biti
|
|
RE: Šta NE jedete u trudnoći? 12.2.2024 11:09:36
|
|
|
|
Srecko47E
|
Ja sam vala jela sve sto mi se jelo. Te ne bi trebalo ovo,te ne smes ono...Ma hajde molim te. Jela sam sta mi se jelo.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?