Pampers pedijatar
|
Kod dečijih ponovljenih glavobolja obavezno je uraditi: ORL pregled, KKS i pregled očnog dna kod oftamologa. Što se tiče ovog izveštaja ORL lekara, dete nema upalu uha već upalu gornjih disajnih puteva. Slađem se da antibiotske kapi treba stavljati u nos i uho 5 dana, ne duže. Za antibiotik će se videti sutra na osnovu nalaza krvi. Negde oko 80% upala uha je virusno. Javite mi da znam za dalje. Ako se ponove glavobolje radićemo pregled kod oftamologa. Pišite mi. IZVORNA PORUKA: "Draga Dr Julka, juče je sin imao i jak bol u desnoj polovini glave, koji je prestao ubrzo nakon uzimanja Brufena i do sada se nije ponavljao. Vratili smo se jutros u Beograd i odmah otišli kod ORL, šaljem vam izveštaj u attach. Dete je jutros vodio suprug kod doktora, i koliko sam razumela, sin nema upalu uha ali zbog slivanja iz nosa dobio je AB kapi za uho i sprej za nos. Izvadili su mu jutros i krv, rezultati će biti sutra ujutru kod dr u Domu zdravlja. Kako vam se čini situacija, ima li razloga za brigu? " IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar Često se dešava da nakon kupanja na bazenu, dođe do upale spoljašnjeg ušnog kanala i ti bolovi mogu da budu vrlo jaki. Čudi me što je doktor video zamućenu bubnu opnu, a nije savetovao pregled ORL lekara, jer bubna opna ima sedefast odsjaj kada je sve u redu. Kada postoji cerumen bubna opna se slabo ili uopšte ne vidi. Moj savet je da dete pregleda ORL lekar. Molim vas javite mi kako je dete. IZVORNA PORUKA: "Draga Dr Julka, trenutno smo na putu, van Srbije, nismo na moru, i dete nije plivalo u bazenu, ali se ali na bol u uhu, opisuje kao blagi bol. Isto se žali i na blagi bol u grlu. Ovde nemamo blizu otorinolaringologa, malo mesto je u pitanju, pa ne znam da li mora da znači da je upala uha, dvoumim se da li da ga vodim do bolnice. Bili smo do pedijatra koji smatra da nije za AB, grlo je kaže u redu, a bubna opna blago zamućena, mada kaže da može biti i od cerumena. Nismo do sada imali iskustva sa upalama uha, pa sam zato u nedoumici da li da putujemo do većeg mesta i do bolnice. Dajemo čajeve, i dala sam brufen zbog bola, a inače nema temperaturu. Dete ima 8 godina. Šta bi ste savetovali? Hvala unapred"
< Poruku je uredio Pampers pedijatar -- 13.7.2023 17:40:10 >
|