Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Tasho, hoces li da trazis posao ili ces malo da sacekas? IZVORNA PORUKA: Tasha RR Hm, pa malo ću da sačekam. Mislim da ću na biro, i za to vreme da radim honorarno, hoću da završim master rad, da ispolažem taj engleski koji vučem čitavu deceniju već, i imam neku stimulaciju od firme za edukaciju, kao neki podsticaj, pa kontam da vidim neki kursić kod NBS. Valjda ću usput pronaći sebe, i saznati da li ja uopšte želim da se vraćam u sferu bankarstva, ili ću nešto drugo. IZVORNA PORUKA: OTI IZVORNA PORUKA: Tasha RR Hm, pa malo ću da sačekam. Mislim da ću na biro, i za to vreme da radim honorarno, hoću da završim master rad, da ispolažem taj engleski koji vučem čitavu deceniju već, i imam neku stimulaciju od firme za edukaciju, kao neki podsticaj, pa kontam da vidim neki kursić kod NBS. Valjda ću usput pronaći sebe, i saznati da li ja uopšte želim da se vraćam u sferu bankarstva, ili ću nešto drugo. samo napred!!!! IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ma da. Malo moram da stanem na noge. Po nekada mi se čini da sam i drugo dete želela da bih pobegla sa posla. IZVORNA PORUKA: minavb Za tu sferu vec ne bih znala nista da ti kazem. Znam samo da su par mojih drugarica, tek tako dobile otkaze u bankama , bez obzira sto su kao radnici visoko ocenjene. Klizav teren izgleda. IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ah, klizavo je svuda trenutno! Truli kapitalizam - tražili smo, gledamo! Nema više ono k'o naši roditelji (čak ni oni, nego babe i dede)... zaposliš se i to ti je za života... IZVORNA PORUKA: pcelica Maja i onda docekas tu penziju i uzivas! IZVORNA PORUKA: cicko Tasha, ja ne mogu da se dozovem pameti... Nije mi uopste jasno- tehnoloski visak... Gospode Boze! Oni stvarno nisu normalni!!! IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ah, klizavo je svuda trenutno! Truli kapitalizam - tražili smo, gledamo! Nema više ono k'o naši roditelji (čak ni oni, nego babe i dede)... zaposliš se i to ti je za života... I dobijes i stan (ponekad). Mada, mislim da je nama mladjima to nekako lakse palo, jer ipak su godine ogranicavajuci faktor. Evo vam moj primer, moja tata je ceo zivot radio u fabrici (prosao je sve pozicije za svoju strucnu spremu, od inzenjera pocetnika, pa do dr-a tog i tog sektora). I onda je izgubio posao pre malo vise od 3 godine. Tek u sep sledece godine moze u penziju. Nekako, sve nam je tada bilo ocajno, jer smo navikli na lep zivot, pa smo morali da smanjimo apetite. On se ipak snasao, medjutim, od tada on zvanicno ne radi (bio na birou) pa je radio na osnovu ugovora o delu, pa sada radi sa drugarom... Poenta price je da su jako stradali ljudi iznad 40 god. Njih vise niko ne zeli, jednostavno, pregazilo ih je vreme.... IZVORNA PORUKA: Tasha RR Cicko, ja stvarno mislim da je ovo dobro za mene kao jedinku... mislim, kada saberem sve i oduzmem sve. IZVORNA PORUKA: minavb Pravo da ti kazem, ne znam sta je bolje. Radnik koji je 20 godina na istom radnom mestu i ne boji se da ce biti zamenjen, ne radi na sebi, ne uci, ne usavrsava se. Koleginica sa kojom radim, kad sam dosla, jedva da je umela word da koristi a da ne prucam o stucnom znanju. Za tri godine koje sam provela sa njom, uspela je da nauci da koristi neke programe za obracune, prati nova saznanja i dostignuca iz nase oblasti, a i zakon uzela da proucava, sve zato sto se prepala da ce klinka da je izgura sa radnog mesta. IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: LillyT IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ah, klizavo je svuda trenutno! Truli kapitalizam - tražili smo, gledamo! Nema više ono k'o naši roditelji (čak ni oni, nego babe i dede)... zaposliš se i to ti je za života... I dobijes i stan (ponekad). Mada, mislim da je nama mladjima to nekako lakse palo, jer ipak su godine ogranicavajuci faktor. Evo vam moj primer, moja tata je ceo zivot radio u fabrici (prosao je sve pozicije za svoju strucnu spremu, od inzenjera pocetnika, pa do dr-a tog i tog sektora). I onda je izgubio posao pre malo vise od 3 godine. Tek u sep sledece godine moze u penziju. Nekako, sve nam je tada bilo ocajno, jer smo navikli na lep zivot, pa smo morali da smanjimo apetite. On se ipak snasao, medjutim, od tada on zvanicno ne radi (bio na birou) pa je radio na osnovu ugovora o delu, pa sada radi sa drugarom... Poenta price je da su jako stradali ljudi iznad 40 god. Njih vise niko ne zeli, jednostavno, pregazilo ih je vreme.... Zato sam i dodala ono što sam sada zacrvenila u mom postu! Tačno tako, naši roditelji su najviše nadrljali! IZVORNA PORUKA: minavb U ovoj zemlji svaka generacija zbog necega nadrlja. IZVORNA PORUKA: LillyT Konkretno, moji roditelji nisu toliko stradali jer sam ja ipak dete malo starijih roditelja (mama 59, tata 63), ali znam ljude koji su sa 45 izgubili posao. A nisu bili losi radnici, jednostavno, nisu bili podobni. Ovo je prica iz drzavne uprave, gde su sutnuti oni koji nisu imali zastitu (jaku zastitu), a bili su nadasve dobri radnici. Starasno je to, ali ipak je izgleda neminovno. Zalosni su kritreijumi po kojima se to radi, ovo je kapitalizam na srpski nacin. IZVORNA PORUKA: pcelica Maja IZVORNA PORUKA: LillyT Poenta price je da su jako stradali ljudi iznad 40 god. Njih vise niko ne zeli, jednostavno, pregazilo ih je vreme.... Ja se ne slazem,mislim da mi mladji imamo veci problem jer niko nece da zaposljava nas bez iskustva,kao svi traze mladje sa iskustvom,pa Boze dragi kako da imam iskustva kad niko nece da nas primi i nauci! A sad je u pitanju samo politika,svako zapoljava one iz svoje stranke a druge otpusta! IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: minavb U ovoj zemlji svaka generacija zbog necega nadrlja. Hm, ovaj put mislim da nije samo naša zemlja u pitanju. Bila sam u Pešti prošli vikend. Tamo sam zavrišla gimnaziju 2000te. Tada se znalo: kurve, dileri i ostali ološ je bio u VIII kvartu. Znalo se da se tamo ne ide kada padne mrak, ako ideš, taxista sačeka da uđeš u ulaz (a ne tražiš to od njega). U "mom" kvartu, XIII, najzgodnije mi je bilo da se krećem podzemnim prolazima gde su i ulazi u Metro, i tamo je uvek bilo beskućnika, spavali su u kartonskim kutijama po zavučenim hodnicima. Sada ih ima svuda! Sve smrdi na mokraću, odvratno je. A taj podhodnik, u XIII kvartu je pun kurvi i dilera... znači kriza se širi... Mogla bih otvoriti temu o ovome. Ček da kopiram postove pa tamo nastavimo.
|