![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 11:28:12
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ma naravno. Slažem se.I ja pržim na masti jaja. Mnogo je ukusno. Ja samo izbegavam ono sto mi smeta za stomak, bez obzira sto mi se dopada. Moja sestra je unistila creva raznoraznom hranom. Eno je nosi kesu. I tako ce ceo život. I pored molbe lekara da vodi racuna, ona je nastavila po starom. Kaže sta da radim, kad volim. Ja se samo prekrstim i teraj. Ne znam odakle je i kako je doslo.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 27.12.2021 11:29:22 >
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 11:40:37
|
|
|
|
flamingos
|
Ivanka-isto mešam mast i ulje za krofne.A jaja obavezno pržim na svinjskoj madti.Ništa lepše.Opet,stvar ukusa.
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 11:44:48
|
|
|
|
dddaca
|
Slazem se Ivaka. Kupis jabuku, a ona 40 puta prskana da bi i u februaru bila kao tek ubrana. I ona je kao zdrava. Ali opet, ni przeno testo nije bas za svakodnevnu konzumaciju. Najbolje je ako moze da se napravi neki balans. Pre sam se dosta opterecivala oko toga sta je zdravo, sta nije. Sad vidim da ne mogu da sprecim dete da jede i one manje zdrave stvari, tako da balansiram. Vocna uzina mora da se pojede, kuvano za rucak mora, a za veceru i dorucak moze i po neka mazalica, nesto przeno, kako kad Inace mast slabo koristim. Ne prija mi za zeludac. Nekad ubacim malo kad pecem krompir ili podvarak. A ne smatram da je nezdrava. Ali kad bih pojela jaje na oko przeno na masti mislim da bih zavrsila na hitnoj.
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 11:50:22
|
|
|
|
Ana RR
|
Jabuka, koja je nekada bila među našim najzdravijim voćkama, je danas najviše prskano voće. Pa još i voskirano da bi sijalo. Užas. Ne sećam se kada sam jabuku pojela onako sa sve korom. Dobar dan svima Kod mene svi dremaju, samo ja kuckam i radim. Moji britanci ne rade tako da sam sama i na poslu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 11:55:02
|
|
|
|
dddaca
|
Ana, sama na poslu? Ajde onda na pauzu za kafu I breskve se mnogo prskaju.Inace i ja ljustim jabuke obavezno. Sve osim onijh za koje znam da nisu sigurno prskane, npr kad donese neko iz sela
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 11:58:34
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ja sve ljustim isto. A koristim za povrckice sodu ili zeolit.
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 12:07:13
|
|
|
|
dddaca
|
Procitala sam pre neki dan da koristis zeolit. Ne znam na kojoj temi si pisala. Kako ga koristis? Kao sodu, razmutis u vodi i ostavis voce ili povrce da odstoji?
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 12:13:21
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Daco, ne razmutim. Sipam u vanglicu sa vodom i onda potopim povrce. Onda posle isperem povrce, da ne ostaje tog belog praha. Ne mogu sad da nađem u zdravoj hrani. Donela mi je drugarica, jer njeni imaju poljoprivrednu apoteku. Ima i ona sto se stavlja prilikom sadnje.
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 12:22:47
|
|
|
|
dddaca
|
Koliko dugo treba da stoji u toj vodi?
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 12:34:52
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Slazem se Ivaka. Kupis jabuku, a ona 40 puta prskana da bi i u februaru bila kao tek ubrana. I ona je kao zdrava. Ali opet, ni przeno testo nije bas za svakodnevnu konzumaciju. Najbolje je ako moze da se napravi neki balans. Pre sam se dosta opterecivala oko toga sta je zdravo, sta nije. Sad vidim da ne mogu da sprecim dete da jede i one manje zdrave stvari, tako da balansiram. Vocna uzina mora da se pojede, kuvano za rucak mora, a za veceru i dorucak moze i po neka mazalica, nesto przeno, kako kad Inace mast slabo koristim. Ne prija mi za zeludac. Nekad ubacim malo kad pecem krompir ili podvarak. A ne smatram da je nezdrava. Ali kad bih pojela jaje na oko przeno na masti mislim da bih zavrsila na hitnoj. Upravo tako. Ne mozes odrediti sta je zdravo a sta ne. Te ne valjaju mahunarke, nadimaju. Te krompir, gluten. Te brasno, gluten. Mleko, kazein. Ni travu be mozemo da pasemo, nije dovoljno. Voce nije organsko ovakvo je i onakvo. Sveki u selu ima dve velike starinske jabuke, mislim da sam vec pisala da svake godine imamo bar 100kg od tih stabala. A i to pojedemo brzo. A ni to nije dovoljno jer treba da bude raznovrsno. Dete u komsiluku, 5god, ima zatvor, kaki jednon u 5 dana. Ne jede przeno, jede samo organsku hranu. Kad dodju do nas na kapiju ne mogu nista detetu da dam jer mama ne da. Nije organsko. I pre negde vidim ide i jede kiflu. Sa cim je, pitam? Sa kecapom. Kraj.
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 12:52:54
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Koliko dugo treba da stoji u toj vodi? Jedno 15 minuta
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 12:59:10
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja drzim voce u sodi bikarboni. Bar 10tak min. Grozdje i po sat vremena i vise. Ako ne odstoji dobro, zaboli me grlo. I zelenu salatu, i krastavce jer mlade krastavce ne ljustim, i paradajz...,ajd da kazem skoro sve u sodu ide. Imam za to jednu veeeeeliku vanglu, da moze dobro da ogrezne.
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 13:01:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
U svemu treba da budemo umereni.
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 13:31:38
|
|
|
|
dddaca
|
Ja to nista ne potapam. Nesto ne verujem da soda bikarbona moze da veze za sebe teske metale i ostale otrove sa kojima prskaju voce. Samo pasulj sto potopim uvece i pirinac ako se setim. Ali pasulj potapam iz drugih razloga. Ali hocu da probam zeolit, tu ima logike da ce vezati teske metale
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 13:36:17
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Daco, poslacu ti kasnije pp ako imas instagram.
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 13:50:08
|
|
|
|
dddaca
|
Ok Sanjice
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 14:56:44
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ne znam za, teske metale, ali, da bi smo jeli koru od voca, obavezno potapam u sodu. I drugaruca farmaceut mi rekla da je to dovoljno.
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 16:00:05
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Ne znam za, teske metale, ali, da bi smo jeli koru od voca, obavezno potapam u sodu. I drugaruca farmaceut mi rekla da je to dovoljno. Da,isto.❤
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 16:36:17
|
|
|
|
Bambino1
|
Da li je neko za kafu? Upravo skuvala pa izvolte. 🙂
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 17:26:01
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Mozeee kafaaaaa ☕☕☕☕ STA ima u kafani?
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 17:37:55
|
|
|
|
flamingos
|
Bambino,može kafa.Jeste li dobro?❤
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 17:44:38
|
|
|
|
Ivanka 75
|
U kafani cekanje da idem dalje danas... Kafa, moze 😊
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 17:48:49
|
|
|
|
Bambino1
|
Jesmo Flam, hvala na pitanju. Kako ste vi? Stize kafa. 🙂
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 17:49:22
|
|
|
|
Bambino1
|
Stize i za tebe Ivanka. 🙂
|
|
|
|
RE: DecembaRRsko kafance 27.12.2021 17:50:28
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Mi idemo na trening imamo slikanje. Ne treniramo. Aj i za mene kafa.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Pokidaj januarski rok uz Cognitivu!Pripremi se za ispitni dan kao profesionalac.
Božić, Božić blagi danBožić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
Anketa
Пушење током трудноће.
пеперутка16
Волела бих да знам каква су искуства ПУШАЧА на ову тему, да ли још пуше, јер знам да непушачи веома оштро реагују и не разумеју жељу за том празном цигаром.