Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 6.3.2018 6:51:48
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Samo prvo mi je nosilo 2 meseca. H jedan a V ni toliko. Mozda sam mu stavila dva puta kao da ga utopli zbog grcica.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 6.3.2018 6:52:27 >
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 6.3.2018 7:49:55
|
|
|
|
madre
|
Imam drugaricu koja svom decaku od 6 i po meseci jos uvek stavlja siroki povoj iako joj je dr jos na prvoj kontroli rekao da moze da skine. Kaze tako mu je toplije i lakse ga drzi! I kaze sigurno ce jos mesec,dva... Eto, ima nas raznih
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 5.4.2018 12:59:00
|
|
|
|
Rosita
|
Ovaj put necu stavljati. Tako mi je receno u porodilistu. Istog stava je i patronazna.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 5.4.2018 13:02:36
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam L stavljala 3 meseca. Ali L je rodjen 30.9. Pa je bilo hladnije... Sad mi je termin u julu. Ne znam sta cu raditi Bice leto...vrucine... videcu...mozda ne budem stavljala
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 5.4.2018 13:11:23
|
|
|
|
mama Jo
|
Mozda i jeste nama lakse da ih drzimo kad imaju siroki povoj, posebno ako je beba mrsavica 😁 Ali je bebama mnoooogo lakse bez povoja... evo sad kad sam malenoj skinula (posle 3 meseca, posle prve kontrole kukova) odmah je pocela da se okrece na bok i razne akrobacije da izvodi 🤣 Jos + sto je presvucem za sekund 😁
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 5.4.2018 15:44:23
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ja sam L stavljala 3 meseca. Ali L je rodjen 30.9. Pa je bilo hladnije... Sad mi je termin u julu. Ne znam sta cu raditi Bice leto...vrucine... videcu...mozda ne budem stavljala Par puta samo, znas kako su lepe švedske pelene...
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 5.4.2018 15:45:17 >
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 5.4.2018 16:59:16
|
|
|
|
isidora88
|
Prvom detetu stavljala samo mesec dana, drugom i trecem nisam uopste.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.4.2018 6:56:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Isidora a jel preporucuju jos uvek u NS siroki. Ja sam spremila svedske naravno. Ali ako bude imao grceve kao D verovatno ce vise biti bez svedskih nego sa svedskim. Jer kako da masiram stomak i da radim vezbice sa njim od tih svedskih pelena? Plus bice toplo. Videcemo
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.4.2018 12:28:36
|
|
|
|
isidora88
|
Uglavnom ne preporucuju, bar meni niko nije spominjao niti pitao za siroki povoj.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.4.2018 13:07:51
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja sam samo bukvalno prve nedelje..i to one pelene koje su od sundjera..sestra iz Hr mi poslala..i vise nisam nosila.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.4.2018 13:15:48
|
|
|
|
Rosita
|
Znam da su mišljenja podeljena, ali ja sam odlučila da ne nosimo. Olakšanje je, stvarno.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 7.4.2018 13:44:17
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Nisam ni dana nosila Dusanu.😊 sa 3 meseca bili na kontroli sve ok ,sa 5 da sedi.😊 Uni mesec dana. Nori 7 dana. I sva tri puta sve ok
< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 7.4.2018 13:45:00 >
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 8.4.2018 17:13:46
|
|
|
|
Zemunka85
|
Mi smo nosili 2 nedelje. Svkako msm da to nema veze sa sedenjem....
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 23.4.2018 4:54:48
|
|
|
|
lokicagagica
|
U Kragujevcu preporucuju sirok povoj. Pre par dana smo bili na kontroli i rekli su nam da je sve ok, da ne mora vise sirok povoj, medjutim meni je lakse da je uzimam kad ima povoj posto je mrsavica 😁 a i kontam nece joj mnogo smetati jos koji dan kad je i do sada nosila. Naravno ne planiram ne znam koliko dugo, vec bukvalno jos koji dan, za sad joj skidam ponekad, privikavam sebe.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 23.4.2018 13:04:32
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj u letnjim mesecima bebe garant hoce da svisnu od sirokog 😂
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 23.4.2018 13:11:27
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa nego...i njima je vruce. Ja ih nisma mucila sirokim povojima.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 23.4.2018 14:03:45
|
|
|
|
Rosita
|
Ne nosimo, kao što rekoh. Samo pelena. Ili što bi rekli, samo pampers. A pampers ne nosimo. Što kaže anck, vruće je. Meni je N u kratkom rukavu, kao i mi.
< Poruku je uredio Rosita -- 23.4.2018 14:04:33 >
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.4.2018 9:44:29
|
|
|
|
lokicagagica
|
Naravno da je tokom leta mucenje siroki povoj, i sigurno nece nositi tada. Idemo sad za vikend na manji odmor pa planiram nakon toga da prestanem da joj stavljam povoj. A kratak rukav naravno, uvek je oblacim kao i sebe. I cesto dobijam kritike na tu temu, jer po nekom verovanju bebama je uvek hladno.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.4.2018 10:00:02
|
|
|
|
Rosita
|
Da, to su neka stara verovanja. Meni su i dr i patronažna baš naglasili, kako sebe, tako i njega. E sad napolju prebacim lagan pokrivač.
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.4.2018 10:55:48
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ne nosimo. Ovde to niko ne nosi. Ako ima potrebe onda se daje prava terapija itd.... Mi smo jutros odradili ultrazvuk kukova i sve je super. Tako da opusteno
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 27.4.2018 23:45:37
|
|
|
|
MimaKos
|
Prva tri meseca i sa sinom i sa cerkom, i kukovi su bili savrseni!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.7.2020 9:34:01
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Da li se neka mama porodila u skorije vreme, posto me zanima da li se i sada praktikuje siroki povoj? I koliko dugo? Ja sam sinu stvljala 4 mes.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.7.2020 9:47:47
|
|
|
|
jabudic
|
Mirko, moj najstariji sin ima 11 godina, i ni tada se nije nesto mnogo insistiralo na sirokom povoju. On je nosio mozda mjesec dana. Ovo dvoje nisu ni dan, u sred ljeta rodjeni, i evo dobre su im noge.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.7.2020 9:55:14
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Jabudic, hvala ti. Moja sestra se porodila najvise zato pitam.Meni su pre 6 god rekli obavezno siroki povoj. A dete malo onaj siroki povoj nezgodan.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo široki povoj? 24.7.2020 10:10:45
|
|
|
|
jabudic
|
Za zimske bebe mi je OK, mozda i praktican. Ali ja zimskih nemam (tek cu imati), i stvarno mi nije padalo na pamet da ih motam po onoj vrucini. Uostalom, kod nas je to kao preporuka, ali niko ne insistira mnogo na tome.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?