dunja RR
|
Na kraju, ja Savi nisam davala fluorogal, i ne znam da li sam pogrešila. Ne znam da li sam nekada pitala, ali baš me zanima stav Maslačka i Milicicak, treba li davati, tj. da li je štetan ili ne? Meni je mama davala kao maloj fluonatril (tada se on davao), imam užasno krive zube (veliki zubi, mala vilica, izbačena gornja vilica, nisam nosila fiksnu, one su postale popularne kada sam već omatorila, mada kažu da još nije kasno), ali imam i užasno zdrave zube, solidno bele. Osim zalivenih šestica u detinjstvu (stoje tako 40 godina, nisu makle), i osim što sam povadila sva 4 umnjaka, neke operacijom i pre nego su iznikli, jer nisu imali gde, ništa mi nije rađeno na zubima, nikakav kvar nikada nisam imala. Idem kod zubara jednom godišnje (juče bila), i taj pregled traje uvek čitava 2 minuta, ispregledaju sve i sve zdravo - doviđenja. Da li je do fluonatrila, ne znam. Roditelji su mi inače rano ostali bez svojih zuba, da li zbog lošeg kvaliteta, ne znam. Doduše, u drugoj trudnoći su krenuli da mi krvare desni provrememo na jednom mestu, desno gore, i to se nastavilo i nakon porođaja, kada imam ciklus (upravo), pa su mi juče rekli da dođem sledeće nedelje kod paradentologa u DZ, jer imam pravo besplatno dok M ne napuni 1 god., pa da provere da li je hormonski ili ipak postoji neki problem sa desnima, kažu meriće mi nešto. IZVORNA PORUKA: dunja RR Mame, mi nismo krenuli sa Fluorogalom iako nam je stomatolog rekla da krenemo sa 2 god. Mene je i dalje strah, jer su neki dr-i protiv, neki za. Drugo - mislim da bi S t tabletu odmah pljunuo, znajuću njega. Ako dajete, koje tačno dajete, i da li deca (mislim na malce 2-3 god), hoće da ih sisaju, promuljaju ili nekako drugačije dajete.
< Poruku je uredio dunja RR -- 31.1.2020 23:49:33 >