Eva258
|
Ako sam nesto zakljucila iscitavajuci ovu temu, to je da je svako dete totalni slucaj za sebe, ne znam mogu li se naci dve potpuno iste situacije. Ali opet su mi sva vasa iskustva i putevi koje ste prosli mnogo znacili. @Anika1: simptomi su bili eksplozivne i potpuno tecne, jako ucestale stolice drecavo zute boje i izrazito kiselog mirisa, zatim slabije napredovanje (450g u prvom mesecu), relativno obilno i mucno bljuckanje, kao i grozan i uporan ojed. Posle mesec i po dana ovih muka smo resili da nam to ipak ne deluje normalno, koliko god pedijatri u dz ne nalazili za shodno da reaguju. Privatno angazujemo nutricionistu, pa gastroenterologa. Njima je jasno kao dan da se vrv radi o alergiji na pkm ukrstenoj sa intolerancijom laktoze. Rektoskopija radjena sa 2 meseca potvrdjuje alergiju na pkm a hromatografija secera u stolici je pozitivna na galaktozu. Dakle beba razlozi laktozu na galaktozu i glukozu ali nema enzim koji dalje razlaze galaktozu do glukoze. Zbog toga troje strucnjaka izricito govore da se dojenje sto pre prekine, a gastro nas upucuje dalje na metabolicko-genetska ispitivanja. Dotle smo stigli. Beba cim predje na Aptamil ADC ima normalnu stolicu. Povratak dojenju je donosio i povratak simptoma, doduse postepeno. Nisam konzumirala nista mlecno, soju, orasasto, citruse mesec i po. Vama sta da kazem osim da slusate sebe i ako vam djavo ne da mira, potrazite drugo misljenje. Ili pokusajte da sacekate jos nekoliko nedelja. Drzite se!
|