|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zimnica
8.9.2019 19:08:02   
Olga75
Ja nisam našla ove godine ona male kornišone da stavim u tegle user posted image . Naručila sam baburu papriku pa ću par tegli u medu, par tegli sa kupusom i smrznuću jedno deset komada izdubljenih ua filovanu papriku.
Crvenu još nisam naručila a i to ću par kesa pečene u zamrzivač i par boca ajvara, mislim da će mi biti dosta dvadesetak kila.
Turšiju neću ove godine, ja to napravim pa mi se vuče do aprila a će to s proleća jesti.
Nego, ove godine se nosim idejom da ukiselim kupus [sm=smiley36.gif
Garant neću znati kako i sve ću ukakiti i baciti i imaćemo razloga da se svađamo zimus

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 851
   RE: Zimnica
8.9.2019 20:09:08   
emicaa
Olga ja sam prosle godina pola kupusa bacila,zato cu sad biti pametnija i kupovati.On nama treba samo za sarmu.Tursiju jedemo svaki dan zimi,nekad nam jedva traje do februara.Dora i ja jedemo po cijeli dan onako kao uzinu 😂

Ajvar ne jedem pa i ne pravim,muz kad hoce kupim mu.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 852
   RE: Zimnica
8.9.2019 20:40:11   
flamingos


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Olga ja sam prosle godina pola kupusa bacila,zato cu sad biti pametnija i kupovati.On nama treba samo za sarmu.Tursiju jedemo svaki dan zimi,nekad nam jedva traje do februara.Dora i ja jedemo po cijeli dan onako kao uzinu 😂

Ajvar ne jedem pa i ne pravim,muz kad hoce kupim mu.
Drage moje,mogu vas posavetovati kako da potopite kupus i garantujem da će vam,ako postupite po mom uputstvu,biti odličan.Mi najviše volimo pečenu crvenu papriku iz zamrzivača,na belom luku za salatu i kiseli kupus.Krastavčiće i turšiju nekada ostavim,a nekada ne.Sada sam na selu ispekla 21 kg paprike,da imam i za salatu,a i za pohovanje itd.Pozdrav.


(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 853
   RE: Zimnica
8.9.2019 20:41:40   
emicaa
Flsmingos hvala,mozda sledece godine.Ne mogu se patljati i oko njega jos 😂



_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 854
   RE: Zimnica
8.9.2019 20:43:47   
lesica
Sem nešto nekog džema, ništa. A kako stoje stvari sa cenama povrća teško da ću i da se trudim ove godine. Uostalom, ima pretekle zimnice i od prošle.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 855
   RE: Zimnica
8.9.2019 20:44:39   
flamingos


IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Flsmingos hvala,mozda sledece godine.Ne mogu se patljati i oko njega jos 😂


Ok.


(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 856
   RE: Zimnica
8.9.2019 21:00:18   
milicicak


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Sem nešto nekog džema, ništa. A kako stoje stvari sa cenama povrća teško da ću i da se trudim ove godine. Uostalom, ima pretekle zimnice i od prošle.



Les, jesi li ti prerusena moja mama? 😂 I ona je to danas rekla 😂 samo malo manje biranim recima 😂
Al uvalih joj 50kg visanja, ako nista bice soka sledece nedelje 😂

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 857
   RE: Zimnica
9.9.2019 14:08:50   
Duškić
Moja napravila vecinu, ajvar treba da preuzmem uskoro.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 858
   RE: Zimnica
9.9.2019 21:50:55   
lesica

IZVORNA PORUKA: milicicak



IZVORNA PORUKA: lesica RR

Sem nešto nekog džema, ništa. A kako stoje stvari sa cenama povrća teško da ću i da se trudim ove godine. Uostalom, ima pretekle zimnice i od prošle.



Les, jesi li ti prerusena moja mama? 😂 I ona je to danas rekla 😂 samo malo manje biranim recima 😂
Al uvalih joj 50kg visanja, ako nista bice soka sledece nedelje 😂


😂😂😂

Ma i ja sam sočnija na izražavanju, no ovdi biram reči da si samu sebe ne banujem. 😁

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 859
   RE: Zimnica
10.9.2019 12:50:15   
Olga75

IZVORNA PORUKA: flamingos

Drage moje,mogu vas posavetovati kako da potopite kupus i garantujem da će vam,ako postupite po mom uputstvu,biti odličan.



Hajde ako te ne mrzi, pa još i pliiiz user posted image napiši mi kako da ukiselim tak kupus da se ne razmekša i ne zasmrdi previše. Naravno i kako da ga "negujem" . Sećam se da je moja mama stavljala neku gazu, pa je skupljala nešto belo i ljigavo ( to je ona zvala striž) i da je stavljala i zrna kukuruza. E, sad ja sam entuzijast i mislim da u burence može i prokola i ribanac ( znam da može ali ja ne znam) . To moje burence je oko 25 kila ili litara, bem li ga da mi prostite.
Eh, Olga, vajna domaČice user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 860
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:22:12   
flamingos


IZVORNA PORUKA: Olga75


IZVORNA PORUKA: flamingos

Drage moje,mogu vas posavetovati kako da potopite kupus i garantujem da će vam,ako postupite po mom uputstvu,biti odličan.



Hajde ako te ne mrzi, pa još i pliiiz user posted image napiši mi kako da ukiselim tak kupus da se ne razmekša i ne zasmrdi previše. Naravno i kako da ga "negujem" . Sećam se da je moja mama stavljala neku gazu, pa je skupljala nešto belo i ljigavo ( to je ona zvala striž) i da je stavljala i zrna kukuruza. E, sad ja sam entuzijast i mislim da u burence može i prokola i ribanac ( znam da može ali ja ne znam) . To moje burence je oko 25 kila ili litara, bem li ga da mi prostite.
Eh, Olga, vajna domaČice user posted image
Naravno draga da me ne mrzi,evo ovako:Nožem izdubiš sredinu na glavici kupusa i poređaš u bure u kome će se kiseliti.U svako udubljenje staviš po malo soli,ostaviš da prenoći.Sutradan u to isto vreme,u vodi rastvoriš so,lromešaš i sipaš u bure.Pritisneš nečim težim,zatvoriš.Sutradan pretočiš.Nakon nedelju dana opet oretočiš,pa postupak poniviš jkš dva puta na nedelju dana(količina vide i soli zavisi od veličine bureta,ja ovako radim-na 10 l vide stavim 300 g soli,izmešam,sipam u bure i tako koliko god treba da sav kupus bude u tečnosti).


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 861
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:27:14   
Olga75
Pretočiš? Šta to tačno znači? Da svu tečnost izlijem i ulijem novu? Ništa se ne stavljaju zrna kukuruza, lovorov list, zrna bibera? Kako ribanac staviti sa prokolama?
Imam samo dobru volju u samostalnom ostavljanju kiselog kupusa user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 862
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:28:22   
flamingos
Još jedan savet,ukoliko primetiš da počinje da se"muti"tečnost,kada se kupus ukiseli,dodaš 1 kesicu vinobrana i 1 kesicu konzervansa kako bi duže trajao.Ja ne stavljam,jer nam je u garaži taman temperatura zimi.Ali,konzervans i vinobran se stavljaju tek nakon svih pretakanja i da se pusti da se lepo ukuseli.Ukoliko možeš izbegavaj ih,oset_i se kupus na konzervans i vinobran,najbolje je prirodno kiseljenje.Ali,ukoliko se mora,obavezno stavi da ti ne bi propao.Nadam se da sam pomogla svojim savetom.Ovako ostavljam kupus godinama i bude savršena sarma,podvarak,kuvan kupus,salata,mmmmm,sadi se jede.Pozdrav i poljubac.


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 863
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:33:25   
flamingos


IZVORNA PORUKA: Olga75

Pretočiš? Šta to tačno znači? Da svu tečnost izlijem i ulijem novu? Ništa se ne stavljaju zrna kukuruza, lovorov list, zrna bibera? Kako ribanac staviti sa prokolama?
Imam samo dobru volju u samostalnom ostavljanju kiselog kupusa user posted image
Ajoj ne,uzmeš kofu.Crevo staviš u bure,povučeš kroz crevo dok ne krene tečnost i puniš kofu,vratiš u bure,opet u kofu,pa u bure sipaš-i tako nekoliko kofa,zavisno od količine-što više pretačaš bolje je,jer se rastvori bolje so.Ništa se dodatno ne naliva-znači-ta tečnost koja je stajala u buretu se pretača.Ništa ne stavljam drugo.Garant uspeva samo prati uputstva


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 864
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:52:21   
Ana RR
Olga, moja mama stavlja i ribanac. I obavezno stavlja jednu glavicu crvenog kupusa (ili pola, bem li ga sada) tako da ta voda bude onako rozikasta. Mm obožava njen kupus.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 865
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:55:15   
Olga75
Da rezimiram: izvadim "koren" tamo stavim so, poređam glavice i ostavim da odstoje do sutra, onda zalijem slanom vodom i pritisnem da se potopi. Sutra tu vodu izvučem iz bureta i vratim i tako nekoliko puta. E sad, on kad krene da uskisne trebalo bi da se pojave neki mehurići ili nešto gore, šta s tim?
Ah, možda je bolje da se ne bakćem i ne pravim sebi štetu user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 866
   RE: Zimnica
10.9.2019 15:58:02   
Olga75

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Olga, moja mama stavlja i ribanac. I obavezno stavlja jednu glavicu crvenog kupusa (ili pola, bem li ga sada) tako da ta voda bude onako rozikasta. Mm obožava njen kupus.

Eeee, Ane tako su i moji stavljali, samo bez crvenog kupusa sa kukuruzom. Bilo je okolo glavica ribanog, kao da su time "zaglavljene" ali kad se ne sećam tačno user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 867
   RE: Zimnica
10.9.2019 16:01:34   
flamingos


IZVORNA PORUKA: Olga75

Da rezimiram: izvadim "koren" tamo stavim so, poređam glavice i ostavim da odstoje do sutra, onda zalijem slanom vodom i pritisnem da se potopi. Sutra tu vodu izvučem iz bureta i vratim i tako nekoliko puta. E sad, on kad krene da uskisne trebalo bi da se pojave neki mehurići ili nešto gore, šta s tim?
Ah, možda je bolje da se ne bakćem i ne pravim sebi štetu user posted image
Bravo,neće se pojaviti mehurići ako ti ne stoji na mnogo toplom mestu.Sve tako radi,uspećeš.


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 868
   RE: Zimnica
10.9.2019 16:03:11   
flamingos
Ribanac ne ostavljam tako da ne znam kako to ide.Znam šta je ribanac,ali sam za ovu varijantu,pa pravim šta god poželim od njega


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 869
   RE: Zimnica
10.9.2019 16:03:19   
lesica
Oldži, ne mogu sad da ti piskaram detaljno, ali suština je 4% slani rastvor. I potpuno potapanje glavica ispod nivoa vode.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 870
   RE: Zimnica
10.9.2019 18:36:40   
lesica
Oldži, evo ovako.

Kao što ti je flamingos rekla, očistiš pa izdubiš glavice, u svako od tih udubljenja staviš ravno soli, poslažeš u kacu, i ostaviš da prenoći. Pride izmeri količinu soli koju stavljaš ( odvoj tipa 400gr pa to stavi) , kada završiš zapiši. Sutradan, dobro pritisni nečim glavice (gaza pa preko neka veća tegla puna vode, ili već) i nasipaj vodu, ali meri koliko sipaš. Završavaš kada kupus bude nekih par cm ispod nivoa vode. Onda jednostavno proveri koliko vode si stavila i koliko soli, pa prema potrebi u još jedan l vode rastvori preostalu potrebnu količinu soli.
Na 10l ide 400gr soli.

Mislim, u načelu možeš i da poslažeš kupus, pa ga jednostavno zaliješ sa unapred spremnim slanim rastvorom.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 871
   RE: Zimnica
10.9.2019 18:50:07   
lesica
Eee, a za ribanac, ide tipa između 200 i 250gr soli na 10kg izribanog kupusa.
Caka je da staviš nešto kupusa pa malo soli, pa ga izgnječiš i nabiješ maksimalno, pa tako redom, onda ga na kraju opet tako pritisneš da ispliva sok preko. Zatvoriš, i na par dana ga proveravaš, da li ima "cveta" ili ne. To pokupiš ako krene sa nekom pamučnom krpom/gazom.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 872
   RE: Zimnica
10.9.2019 21:45:06   
flamingos


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Eee, a za ribanac, ide tipa između 200 i 250gr soli na 10kg izribanog kupusa.
Caka je da staviš nešto kupusa pa malo soli, pa ga izgnječiš i nabiješ maksimalno, pa tako redom, onda ga na kraju opet tako pritisneš da ispliva sok preko. Zatvoriš, i na par dana ga proveravaš, da li ima "cveta" ili ne. To pokupiš ako krene sa nekom pamučnom krpom/gazom.
Hvala na receptu.Možda i nekada napravim.


(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 873
   RE: Zimnica
10.9.2019 21:46:48   
flamingos


IZVORNA PORUKA: lesica RR

Oldži, evo ovako.

Kao što ti je flamingos rekla, očistiš pa izdubiš glavice, u svako od tih udubljenja staviš ravno soli, poslažeš u kacu, i ostaviš da prenoći. Pride izmeri količinu soli koju stavljaš ( odvoj tipa 400gr pa to stavi) , kada završiš zapiši. Sutradan, dobro pritisni nečim glavice (gaza pa preko neka veća tegla puna vode, ili već) i nasipaj vodu, ali meri koliko sipaš. Završavaš kada kupus bude nekih par cm ispod nivoa vode. Onda jednostavno proveri koliko vode si stavila i koliko soli, pa prema potrebi u još jedan l vode rastvori preostalu potrebnu količinu soli.
Na 10l ide 400gr soli.

Mislim, u načelu možeš i da poslažeš kupus, pa ga jednostavno zaliješ sa unapred spremnim slanim rastvorom.
Probala sam sa 400 g soli,bude dosta slan,opet-stvar ukusa.Sa 300 g bude taman.Kako god-kupus je zakon


(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 874
   RE: Zimnica
11.9.2019 10:18:10   
Olga75
Znam da sam dosadna ali znači ribanac i glavice ne mogu zajedno user posted image ? Meni treba samo možda 5 glavica a malo više ribanog jer pravim i te kuvarancije- kiseli sa rebrima suvima, sa butkicom, podvarak pa samo onako ko salata.

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here