dunja RR
|
Ovako sam uradila, kao što Les reče. E sad, pošto je u nedelju, taman kada htedoh da odem do Srbotrade-a za kremu i probiotik, krenula ona provala oblaka, ja ne odoh. Znači preksinoć joj ništa nisam dala, samo prali posle kakenja i mazali sudocrem.. Njoj se tada smirio stomačić, znači tokom tog podoja noću, nije kakila. Ujutru ojed smanjen, kakila posle jutarjeg podoja. Odvela ih u Sokobanjsku, pre polaska je znači kakila, oprali je, namazali sudocrem, to sam jedino imala. Tamo nije kakila. Kada smo se vratili, kupila sam Waju, dala sam tek jutros (reko ajde da ne uvodim popodne, jer smo kasno došli iz Sokobanjske. I pre waye njoj se smanjilo kakenje, ali reko ajde ipak da dam par dana, valjda ne grešim. Dajem joj i dalje (pauziarala sam dok je bilo ono kakenje) Lefax, znači sada sam nastavila, pa nisam htela a uzimam i Colief, previše je ja mislim. Znači Wayu jednom dnevno i Lefax par puta prsnem pre podoja. Kremu sam htela Flogocid, ali sam u konsultaciji sa apotekarkom uzela Cinkovu kremu koju pravi isto kao i Flogocid, naš veterinarski zavod.. Posle mazanja sinoć, ojeda nema uopšte. U principu, njoj se sve sredilo preko noći nedelja/ponedeljak, kakenje skoro skroz, ojed odjednom nestao, i pre terapije znači,i pre cinkove kreme i pre Waye. Tako da ne znam zašto je češće kakila, a ojed je definitivno sa kakenjem bio povezan, on je odjednom nestao kako se kakenje smanjilo. Ali sam ipak uvela Wayu (makar par dana , ako je to ok?) i mazaću ovu Cinkovu mast preventivno. Hvala vam puno na savetima , nisam očekivala da će ovako brzo da prođe, ali sam u pripravnosti za ubuduće. IZVORNA PORUKA: lesli Odvedi ti njih u sokobanjsku sutra i zavrsi fizijatra. Ojedu daj fore da ga ti resis ili bar malo poboljsas jos dan-dva, pa ako ne ide idi kod pedijatra.
< Poruku je uredio dunja RR -- 21.5.2019 12:07:51 >