Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:28:11
|
|
|
|
Učiteljica
|
IZVORNA PORUKA: doramar11 Srecno, Uciteljice, javljaj kako si prosla. Ide to sad na vreme uglavnom. Hvala! Nadam se da ce biti ok. Kad su mi rekli u 27. Marta da se ceka 60 dana, nisam mogla da verujem. Moje koleginice iz Pančeva kazu da je njima resenje stiglo za 2-3 nedelje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:29:44
|
|
|
|
doramar11
|
To je zakonski rok, bude ranije u praksi..
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:30:41
|
|
|
|
Učiteljica
|
Hvala! A zamisli kazu mi koleginice iz Panceva da su njima resenje uradili za 2-3 nedelje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 19:31:40
|
|
|
|
doramar11
|
Bice to brzo, ne brini :)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 4.7.2019 20:12:02
|
|
|
|
Učiteljica
|
Tebi su brzo uradili?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 10:45:03
|
|
|
|
doramar11
|
Malo manje od mesec dana
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 10:52:58
|
|
|
|
Učiteljica
|
Divno:) U Beogradu?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 10:54:46
|
|
|
|
doramar11
|
Da. Ne brini u slucaju malih odstupanja.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 13:03:09
|
|
|
|
Učiteljica
|
Hvala 😊
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.7.2019 13:43:31
|
|
|
|
doramar11
|
Nema na cemu, tu smo da se pomazemo.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 10:39:50
|
|
|
|
bubici
|
Cao,da li neka moze da mi kaze sta je sve potrebno od dokumenata za otvaranje porodiljskog? Ja sam iz Panceva,a zaposlena sam u Beogradu ,da li ta dokumenta predajem u 27.marta ili u Pancevu? Hvala 🙂
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 10:43:17
|
|
|
|
bubulence
|
Meni su juce u dz dali papire, rekli su da cu ostatak papira dobiti od firme i da to samo predam u opstini. A kasnije posle porodjaja samo da odnesem jos i izvod iz mkr od bebe. Ali bih i ja volela da se javi jos neko ko je predavao da vidimo da li je to tacno
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:35:09
|
|
|
|
doramar11
|
Bubici, predajes papire po mestu prebivalista, u lokalnoj opstini ili upravi.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:38:24
|
|
|
|
bubici
|
Hvala puno na odgovoru🙂 I jos jedno pitanjce,da li trudnicko drzva uplacuje poslodavcu pa on nama na racun ili sada nam direktno drzva uplacuje?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:41:42
|
|
|
|
doramar11
|
Bubulence, trebalo bi da opstina sama pribavi izvod.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:44:02
|
|
|
|
doramar11
|
Mislim da samo porodiljsko ide direktno na racun, a trudnicko i dalje preko firme. Firma moze da ti uplati trudnicko pa da ceka refundaciju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:46:23
|
|
|
|
doramar11
|
Vidim da si pitala i sta je potrebno od papira za otvaranje porodiljskog. Prelistaj temu jer je pisano o tome vec.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 11:46:53
|
|
|
|
bubici
|
Hvala😘
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 14:30:59
|
|
|
|
Učiteljica
|
IZVORNA PORUKA: bubici Cao,da li neka moze da mi kaze sta je sve potrebno od dokumenata za otvaranje porodiljskog? Ja sam iz Panceva,a zaposlena sam u Beogradu ,da li ta dokumenta predajem u 27.marta ili u Pancevu? Hvala 🙂 Уз уредно попуњен захтев подносилац прилаже: - извештај о привременој спречености за рад мајке у време породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета - дознака, - извештај о почетку прве привремене спречености за рад мајке ради коришћења одсуства због компликација у вези са одржавањем трудноће – дознака, уколико је коришћено ово право, - решење о праву на породиљско одсуство, решење о праву на породиљско одсуство и одсуство са рада ради неге детета или решење о праву на одсуство са рада ради неге детета, издато од стране послодавца, - фотокопију картице текућег рачуна,
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 9.7.2019 15:45:54
|
|
|
|
doramar11
|
Pripremi i kopiju licne karte. Zahtev sa naknadu plate mozes da skines sa interneta i odneses popunjen ili da popunis na licu mesta.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.7.2019 20:29:14
|
|
|
|
Suza79
|
Vidim da ste prilično upućeni što se ove teme tiče. Znate li nešto u vezi solidarne pomoći za bolovanje duže od tri meseca?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.7.2019 20:40:56
|
|
|
|
Suza79
|
Pretpostavljam da nadimak označava zanimanje. Ja radim u prosveti i po kolektivnom ugovoru imamo pravo na solidarnu pomoć ako bolovanje potraje duže od tri meseca (odnosi se na održavanje trudnoće). Da li znate za to?
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 12.7.2019 21:47:07
|
|
|
|
doramar11
|
Zaista ne znam za to, nisam u prosveti. Raspitajte se u ustanovi u kojoj radite posto vec imate kolektivni ugovor. Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 13.7.2019 9:00:48
|
|
|
|
MimaKos
|
Prvi put za to cujem.. pitajte koleginice
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 15.7.2019 14:43:53
|
|
|
|
Anoniman
|
I kod nas u skoli znaju za to. Sve koleginice koje su bile na trudnickom duze od tri meseca su dobile solidarnu pomoc u visini bruto plate.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Druzenje u Novom SaduKada bi vam najvise odgovaralo? radnim danom posle podne (
25%)
radnim danom pre podne (
4%)
vikendom posle podne (
42%)
vikendom pre podne (
29%)
Ukupan broj glasova: 83Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!