Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 21.4.2019 2:00:23
|
|
|
|
MojMiki
|
Suocena sa tim strahom.....imam sina od 2,5god koji u poslednje vreme nece da me poslusa i pomogne, ako hocu da ga povedem baca se na pod, pokusava plakanjem da dodje do svog cilja. A ja ne znam kako vise da se borim a da bude ispravno. Gleda me u oci namerno radi suprotno od onog sto treba. Jeste dosla i beba i ima ljubomore, ali sigurno nije to razlog za sve ovo
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 21.4.2019 6:59:36
|
|
|
|
dragana25
|
IZVORNA PORUKA: MilicaJole Vec danima iscitavam razne clanke i knjige u vezi vaspitanja deteta, zelim da se pripremim na vreme, i imam strah da necu uspeti da primenim sve metode koje navode, moje dete jednostavno na neke stvari ni ne reaguje vec tera po svome. I mene muci slicna stvar. Ima 18 meseci ali bista ne pomaze da slusa, samo tera po svom i histerise. Ne znam sta da radim.
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.5.2019 9:16:38
|
|
|
|
mama ivane
|
Slicna situacija i sa mojom decom , jedan dan su super deca za primer ,drugi dan katastrofa
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.5.2019 9:26:05
|
|
|
|
Filadendronka
|
To su mali ljudi sa svojim temperamentom. Treba ih usmeravati sta je ispravno i stvarati im navike koje su za njihovo dobro. Cim krenemo da ih uklapamo u nase planove cesto dolazi do problema. I zato mislim da resenje lezi u razgovoru, dakle samo mnogo price i objasnjavanja.
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.5.2019 9:28:44
|
|
|
|
Peace*
|
Mislim da je to neosnovan strah koji živi u svima nama. Moja deca su već relativno velika (12,5 i 8,5). Veoma sam ponosna, i mislim da sam obavila odličnu stvar! Uradila sam najbolje što sam umela. Naravno, sada posmatrajući neke stvari - napravila sam neke propuste, i sada ih ispravljam, radim na tome već nekih 2 godine kod starijeg sina. Mislim da knjige tu ne pomažu mnogo. Šta znači "sve metode"? Svaka majka je priča za sebe, svako dete priča za sebe, i svako okruženje u kom se dete odgaja - priča za sebe. Saslušajte savete, a onda i svoj instinkt. Mislim da prekomernom brigom o metodama iz knjiga može da se desi da propustimo suštinu.
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.5.2019 13:02:26
|
|
|
|
Sanidej
|
Problem nastaje jer ga vecina roditelja nema..
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.5.2019 17:38:01
|
|
|
|
kamičak
|
Haha tako nekako. Deca su slika i prilika svojih roditelja :)
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.5.2019 18:38:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka To su mali ljudi sa svojim temperamentom. Treba ih usmeravati sta je ispravno i stvarati im navike koje su za njihovo dobro. Cim krenemo da ih uklapamo u nase planove cesto dolazi do problema. I zato mislim da resenje lezi u razgovoru, dakle samo mnogo price i objasnjavanja. Hm... Slazem se i ne slazem se. Imali smo period sa D gde sam jednostavno odgovarala sa " zato sto ja tako kazem"😂 Sa ovim malim vec vidim da cu mnogo cesce tu recenicu da upotrebljavam. Svi smo mi u strahu. A da li smo uradili dobar "posao" videcemo u nasim konacnim danima. Ne pre
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 18.7.2019 21:15:48
|
|
|
|
MimaKos
|
Nemam strah da je ja necu vaspitati dobro cec da ce od okruzenja ili drugara pokupiti u odrastanju stvari koje ne treba..
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 7.12.2019 14:23:21
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj isto... imam strah samo od negativnih vrsnjackih grupa, i ostalih izvan porodicnih faktora.
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 7.12.2019 14:27:13
|
|
|
|
branki*
|
imam..imam i sa svojom decom,pa cak i sa decom u skoli..imam ,jer se borim,svaki roditelj se bori sa uticajem sredine,vrsnjaka,poroka,svega sto vreba..prirodno je imati taj strah.ako ga nemas,nije dobro.
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 7.12.2019 14:30:19
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Nemam strah, svesna sam da dete raste u pozitivnom okruzenju sa kvalitetnim ljudima od kojih moze nauciti i pokupiti samo dobre stvari. Ne mogu da je uporedjujem sa druhom decom jer se ne uklapa ni u jedan opis. Ona je definitivno osoba za sebe. Gresila jesam kad je bila mala, ali samo iz zelje da bude sto bolji covek. Zadnjih 3,4 godine ispravljam te greske i ima pomaka. Cilj mi je da bude samostalna, da moze sama da donese razne odluke kad nismo pored nje, da ne podleze uticajima i pritiscima drugih. Da razgovara sa nama o svim problemima i da nema strah da se poveri ako ucini nesto lose. Da bude svesna da svaki problem moze da resi ako potrazi pomoc. Zasad funkcionise. Cekamo pubertet. 😊 quote]IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Strah me od pnih sto su oko nje, ali je vaspitavamo da ume da se izbori. [/quote]
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 7.12.2019 14:42:50 >
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 7.12.2019 14:31:10
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Strah me od pnih sto su oko nje, ali je vaspitavamo da ume da se izbori.
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 8.12.2019 0:44:17
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Nemam strah u vezi toga jer sam detetu jako posvecena i nista ne prepustam slucaju. Stalno pricam i ispravljam.
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.12.2019 16:30:16
|
|
|
|
nata11
|
Ne
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.12.2019 16:34:27
|
|
|
|
pari
|
Ja se stalno pitam da li dobro radim to sto radim, preispitujem se, razgovaram sa drugima, citam... Ja dajem max sebe...videcemo kako ce biti
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 9.12.2019 18:55:54
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Nemam strah, svesna sam da dete raste u pozitivnom okruzenju sa kvalitetnim ljudima od kojih moze nauciti i pokupiti samo dobre stvari. Ne mogu da je uporedjujem sa druhom decom jer se ne uklapa ni u jedan opis. Ona je definitivno osoba za sebe. Gresila jesam kad je bila mala, ali samo iz zelje da bude sto bolji covek. Zadnjih 3,4 godine ispravljam te greske i ima pomaka. Cilj mi je da bude samostalna, da moze sama da donese razne odluke kad nismo pored nje, da ne podleze uticajima i pritiscima drugih. Da razgovara sa nama o svim problemima i da nema strah da se poveri ako ucini nesto lose. Da bude svesna da svaki problem moze da resi ako potrazi pomoc. Zasad funkcionise. Cekamo pubertet. 😊 quote]IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Strah me od pnih sto su oko nje, ali je vaspitavamo da ume da se izbori. Браво!
|
|
|
|
RE: Imate li strah da necete dobro vaspitati ... 11.12.2019 8:58:15
|
|
|
|
flamingos
|
Tako je Ivanka.👍
|
|
|
| Stranica: [1] |
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?