|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tema za istresanje negativne energije- XI...
19.3.2019 10:39:18   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: Maraj

Ovi " šetači " na ulici sa srednjom strucnom spremom imaju vecu platu nego ja sa visokom!

U poznatoj firmi žena ima vecu platu sa srednjom skolom od mene koja imam fakultet. A moja plata se svake godine se menja u, zavisnosti od norme 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 951
19.3.2019 10:47:55   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Ovi " šetači " na ulici sa srednjom strucnom spremom imaju vecu platu nego ja sa visokom!

U poznatoj firmi žena ima vecu platu sa srednjom skolom od mene koja imam fakultet. A moja plata se svake godine se menja u, zavisnosti od norme 

a sta radi ta zena? koje joj je radno vreme? odgovornost?
sada sam se bas zapalila user posted image .
evo, moj muz ima dva fakulteta i sjajnu platu. ali to podrazumeva da mogu da ga zovu u 2,3,4,5, ujutro, da kazu da treba da ode u firmu, i da ode, i ostane uvece do 20h. isto tako se podrazumeva da subotu, njegov neradni dan provede na poslu od 5:30 pa do 22h...
isto tako sse podrazumeva da je nasa uciteljica juce otisla iz skole u 12:30, i na pitanje u viber grupi koje je postavljeno u 17h ona odgovara da je to jako neumesno jer je ona zavrsila sa poslom i ima porodicu... a samo da naglasim da je poslednji cas provela u parku, puseci cigaru i ispijajuci kafu sa koleginicom dok su se deca igrala bez ikakvog nadzora.. bila sam u parku, videla...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 952
19.3.2019 10:49:41   
Sanidej
Nas mentalitet je problem, a samo jedna od mnogih posledica je jahanje iste ekipe preko 30 godina..

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 953
19.3.2019 10:51:16   
dunja RR
Moram da se složim sa bubi, odgovornost se plaća, tj. treba da se dodatno plati ako već nije.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 954
19.3.2019 10:56:31   
Rosita
Učitelji su u najboljem položaju od svih prosvetara. Najmanje stresno- najmirniji uzrast, najmanje problema, najviše vremena za dodatni rad- boravci, aktivnosti i td. Sa pubertetlijama je daleko teže. 

Čistačice u par javnih preduzeća imaju 50 h sigurno. Razne elektrane, toplane, eps...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 955
19.3.2019 10:59:04   
Sanidej
Moja svekrva je bila uciteljica. Nema tih para koje mogu da plate taj trud, brigu, napor da se malene glavice nauce zivotu i svemu sto on nosi. Za to se covek mora roditi.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 956
19.3.2019 11:02:18   
bubulence
Rosita, slazem se da je teze sa pubertetlijama, ali sta nastavnici i profesori rade? U svakoj skoli postoji zlostavljanje djaka, gde su ti profesori da to vide i sprece?

Plase se istih tih pubertetlija i sklanjaju se... Dok policajci to ne mogu da rade... Kao sto ne mogu da zazmure ni kada neko obija banku, kada krene na njih sa nozem, kada ih udari autom na putu... I onda raspravljamo o njihovim platama... 

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 957
19.3.2019 11:17:58   
Olga75
Meni je krepao šporet a i mašina za veš izgleda da je počela da tuguje za njim i planira upokojenje. Dete ide u školu u prirodi, treba dokupiti još par stvar. Pop...z... sam!
Što se plata tiče ja ni pijana ne bih radila u školi i divim se mom mužu koji svaki dan trpi iživljavanje dece, roditelja,direktora, države. On je završio dva fakulteta- nedam se da se neće naljutiti na mene- koja su totalno nebitna ovde. Krenula sam na deljenje zanimanja bitna- ne bitna i to je to. Kraj, motajte kablove, ugasite internete!
Samo ću reći sve je sr..e i to zauvek!

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 958
19.3.2019 11:24:28   
dunja RR
Oldži, izvini, ali moram user posted image

IZVORNA PORUKA: Olga75

Meni je krepao šporet a i mašina za veš izgleda da je počela da tuguje za njim i planira upokojenje.

user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 959
19.3.2019 11:26:51   
Olga75
Samo se ti Dunja smej al kad ti banem sa pet torbi za pranje i pola praseta za pečenje pitaću te user posted image
Ponunaću bebicu i pročitati Savi neku knjigu dak kampujem da se sve završi user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 960
19.3.2019 11:29:52   
pari
I meni bilo smesno ali nisam smela da se smejem 🙂 Jeste grozna situacija svuda sa platama...odnosno ima par firmi u kojima su jako dobre plate ali nazalost je vrlo nesigurno da li ces ostati u toj firmi...Ja sam bila u dobroj firmi sa jako dobrom platom i posle porodiljskog je moje radno mesto odjednom "nestalo"...Nazalost to samo u ovoj zemlji moze...Nisam jedina...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 961
19.3.2019 11:54:36   
suzi kju
To sa platama je skakljiva tema, para nikad dosta, i svi smatramo da nismo dovoljno placeni, i sigurno i da jeste tako spram visokih cena, prevelikih racuna itd.

A sto se odgovornosti tice hmm, spram prosvetara tvrdim da zdravstveni radnici imaju veci odgovornost, u mom slučaju med sestra n aodeljenju za primenu hemioterapije, jer je to moje zanimanje. Ne bih zalazila u detalje, ali recimo samo priprema i primena citotoksicnih lekova, i učenje djaka, neuporediv posao,bar sto se tice narušavanja zdravlja. A jos koliko stavki bih mogla da da navedem. 
Kapa dole uvek za skolu, i fakultete. Teska je tema i veoma opsirna. 
Sustina je da plate nema ni danas! 

Jos povrh svega, ja sam trebala sada da dobijem jubilarnih nagradu za 10 god staza, i nekim cudom, dom zdravlja u kom sam radila 2009.nije uplatio ni upisao 6 mesecima staza. Izgorela sam od besa! A ocekivala sam te parice ovih dana, sada kosta do kraja godine, e zivote! 

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 962
19.3.2019 11:56:31   
Ana RR
Rosi, najlakše i najlepše je raditi sa ti mlađim uzrastom ali eto, naš slučaj je takav da imamo isfrustriranu učiteljicu koja se ljuti na decu za svaki mogući "prekršaj", kažnjava ih tako što im ne dozvoljava da izađu na veliki odmor ili umesto fizičkog moraju da sede u učionici (umesto da ih izvede napolje pa im održi čas svet oko nas u prirodi itd). Već je postalo očigledno da joj Marko nije među omiljenima pa ga vrlo često kinji, ne veruje mu ni reč što kaže, on dođe kući snužden i tužan vrlo često.
Nastavnica nemačkog im samo pušta crtaće na nemačkom, ništa u svesci niti u knjizi nisu uradili već mesecima, jedva dve reči da zna na nemačkom.

Deca nam ništa ne uče tj način na koji uče je katastrofalan. Čisto bubanje, bez praktičnog rada, da ne pričam o nekom učenju o moralnim vrednostima, ili o tome kako da se snalaze u određenim stvarima. Dakle nešto što je zaista od krucijalnog značaja za njihovo odrastanje. Ne, ništa.

I onda čujem kako su amerikanci ili kanađani glupi. Da, važi. Ogromna je razlika između naše i njihove dece što recimo dokazuju i pisa testovi poslednjih godina. Uverila sam se u to. Srbija je u samom dnu. A sve to jer nam je obrazovni sistem zastareo i decu, koja upijaju sve u tome uzrastu do 7. ili 8. godine, ne usmeravaju na pravi način.

< Poruku je uredio Ana RR -- 19.3.2019 12:13:50 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 963
19.3.2019 12:01:20   
dunja RR
Ajde, ajde, čekamo te user posted image

IZVORNA PORUKA: Olga75

Samo se ti Dunja smej al kad ti banem sa pet torbi za pranje i pola praseta za pečenje pitaću te user posted image
Ponunaću bebicu i pročitati Savi neku knjigu dak kampujem da se sve završi user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 964
19.3.2019 12:01:28   
Rosita

IZVORNA PORUKA: bubulence

Rosita, slazem se da je teze sa pubertetlijama, ali sta nastavnici i profesori rade? U svakoj skoli postoji zlostavljanje djaka, gde su ti profesori da to vide i sprece?

Plase se istih tih pubertetlija i sklanjaju se... Dok policajci to ne mogu da rade... Kao sto ne mogu da zazmure ni kada neko obija banku, kada krene na njih sa nozem, kada ih udari autom na putu... I onda raspravljamo o njihovim platama... 

Bubi, samo pročitaj pravilnike o postupanju u slučajevima nasilja u školi. Ono što su ovlašćenja prosvetnog radnika i policajca, kao i zaduženja, daleko se razlikuje. A tek što je nasilje nezgodan teren. To je odgovornost svih. Ja nisam poredila policajce i prosvetare, nego sam onako rekla da je teško sa pubertetlijama. 

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 965
19.3.2019 12:02:36   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Jos povrh svega, ja sam trebala sada da dobijem jubilarnih nagradu za 10 god staza, i nekim cudom, dom zdravlja u kom sam radila 2009.nije uplatio ni upisao 6 mesecima staza. Izgorela sam od besa! A ocekivala sam te parice ovih dana, sada kosta do kraja godine, e zivote! 

E pa strašno!!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 966
19.3.2019 12:07:40   
bubulence
Rosi, razumela sam ja tebe, nego sam samo poredila tezinu posla.

Evo i ovo sto je suzi napisala. Ne mogu ta dva posla da se porede, na stranu da li je IV stepen obrazovanja ili VII... Anci, ti si vec jednom negde pisala da niste zadovoljni, to je bas strasno. Nasa uciteljica lepo radi sa decom, ali je placena vise nego sto im se posveti. Uostalom, njen posao i jeste da uci decu, ne vidim sada tu neku zrtvu. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 967
19.3.2019 12:29:56   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: bubulence

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

a sta radi ta zena? koje joj je radno vreme? odgovornost?
sada sam se bas zapalila user posted image .
evo, moj muz ima dva fakulteta i sjajnu platu. ali to podrazumeva da mogu da ga zovu u 2,3,4,5, ujutro, da kazu da treba da ode u firmu, i da ode, i ostane uvece do 20h. isto tako se podrazumeva da subotu, njegov neradni dan provede na poslu od 5:30 pa do 22h...
isto tako sse podrazumeva da je nasa uciteljica juce otisla iz skole u 12:30, i na pitanje u viber grupi koje je postavljeno u 17h ona odgovara da je to jako neumesno jer je ona zavrsila sa poslom i ima porodicu... a samo da naglasim da je poslednji cas provela u parku, puseci cigaru i ispijajuci kafu sa koleginicom dok su se deca igrala bez ikakvog nadzora.. bila sam u parku, videla...

Radi kao blagajnik. Radno vreme joj je od 8 do 3

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

Direktna veza do poruke: 968
19.3.2019 12:58:59   
Misha i Ljisha
Svi su lose placeni. Moji roditelji imaju bolje penzije nego prosvetari a radili su sa srednjom strucnom spremom. 

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 969
19.3.2019 13:15:53   
Filadendronka
Ovo postade najaktivnija tema za ime sveta. :) Ja povremeno svratim, nekako vise volim da zaobilazim sve sto ima konotaciju negativnosti. Elem, poredjenje profesija slicno je kao poredjenje tezine fakulteta. Nekome je nesto pretesko, nekome lako, a istina je negde izmedju i zavisi od konteksta i konkretne osobe. Sta je po vama ok plata? Ozbiljno pitam za iskustva, uvek je glupo diskutovati o tome javno sa nekim. Mene trenutno nervira sto je komsinica zvonila na vrata 8 PUTA. Ja sam bila u spavacici i krenula na tusiranje i nisam imala nameru da sedim sa njom dva sata. Mozda je ruzno sa moje strane sto sam se pravila da nisam kod kuce, ali znam da posle svakog njenog dolaska budem toliko izmorena i toliko me ubije u pojam da posle nisam ni za sta. I

Direktna veza do poruke: 970
19.3.2019 13:20:50   
bubulence
Ahaha Filadendronka meni vise niko ni ne zvoni jer znaju da ne otvaram 😂. Zaista. I deca su tako naucila. Nama kada se oglasi zvono mi ni najmanje ne reagujemo...

Ok plata... Pa... Npr mislim da je za jednu cetvoroclanu porodicu potrebno 2000e mesecno da bi ziveli opusteno. Tako da znaci, ok su mi 2 plate po 1000e 😁... Nema veze koje zanimanje je u pitanju, zakonom bih propisala da svaka porodica, mora da ima najmanje toliko primanje 😁. 

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 971
19.3.2019 13:25:42   
pari
Slazem se bubulence...minimum toliko 🙂

sitnice i emocije čine život...

Direktna veza do poruke: 972
19.3.2019 13:29:18   
vonavoj
Filadendronka,8 puta,ta je luda,nasmeja me,pametno sto nisi otvorila .Olga,nije smesno,ali se smejem.Bubi,ne diraj me u temu prosvetara..grrr..nisu svi isti,ali ..(cuti,cuti)..

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 973
19.3.2019 13:31:39   
mama Jo
Ahahahahhaha, Filadendronka, nasmeja me ali u potpunosti te razumem..
. I ja sam pocela takve ljude da izbegavam 😊

,,Carpe diem"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 974
19.3.2019 13:33:53   
Misha i Ljisha
I ja se slazem sa.cifrom od 2000e. Normalno bi bilo da jedna porodica ima toliko. Nazalost mnogi zive sa 5 puta manje. 

Nama primanja variraju. Mene to nervira. Ja kolko radim tolko zaradim. Znaci moja plata je varirajuca A o penzijo ne mislim. Necu je imati

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here