Queen Lady
|
Nisam uspela da nadjem temu, ako je ima slobodno prebacite. Upravo sam napravila domacu pastetu. Prvi put. Pa bih podelila recept sa vama. Ko ima jos ideja za domace pastete neka pise. A posto se moje dete navuklo na pastete, resila sam NAPOKON da napravim domacu. Skoro je moja majka pravila, sin je jeo, pa sam veceras resila da je isprobam. Sutra vam javljam utiske ostalih ukucana (muza i sina). A posto i bebce raste, vrlo brzo ce moci i on da je jede, s obzitom na sastojke. Potrebno 250 gr mesa (ja sam koristila batake, moja majka mleveno mesto).Solja mlekaGpavica crnog luka (sitno iseckan)2 cena belog luka (iseckan ili izgnjecen)Prstohvat mlev karanfilica (ja sam stavila 3 zrna celog)So, biber, vegeta po ukusu2,3 kasike prezli Priprema U serpu sipati mleko, dodati meso, crni luk, beli luk, karanfilic, so, biber, vegetu. Kada provri, smanjiti na najmanje i kuvati sat vremena (uz povremeno mesanje). Na kraju dodati prezle i kuvati jos 10 min. Ja sam dodavala jos malo mleka kada sam stavila prezle, jer mleko ispari pa da ne zagori. Na kraju sve to izmiksati (rucnim mikserom, seckom) da se sjedini. Cuvati u frizideru 2,3 dana. Kolicinski ispadne tegllica od 300 gr. U zavisnosti da li zelite redje, moze da se doda jos mleka. Jednstavno je za pravljenje, a mnogo bolji ukus od kupovnih pasteta. Misllim da nema potrebe pominjati da je mnogo zdravije. Pozdrav zene.
|