Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 22:32:55
|
|
|
|
milicicak
|
Hvala puno, divna si 😀
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 22:47:35
|
|
|
|
dunja RR
|
Smeško, znam i ja za ovakav slučaj, ali su mi ovde na forumu rekli da sam mirna. Čini mi se baš da mi je Oldži skoro pisala, možda baš u ovoj temi, a Olga nam je doktorka. Oldži javi se? Maslačkonjo šta ti kažeš? Sada si me malo uplašila, jer kažem, ovde sam pročitala da sam mirna, ali se sećam jedne mame, pisala sam i na RR, negde, možda i ovde, u Frontu je ležala na krenetu do mog, kada sam ja bila na kiretaži. Porodili su je u 6. mesecu, jer je prenela bebi varičele (iako ih je sama davno preležala), koje je doneo sin iz vrtića. I beba je dobila težak defekt na srcu, zato je žena išla na porođaj, tj. pobačaj. I to me zbunjivalo jer mi sa druge strane pričaju da sam mirna ako sm preležala. IZVORNA PORUKA: smeško I ja sam radila antitela i ispalo je da ih imam bas puno, znaci da sam prelezala. I pored toga su mi rekli da mogu da ih prenesem bebi ako dodjem u kontakt sa obolelim, a znam i slican primer u familiji. Mozda je, ipak, bolje da se cuvas sada, a ne posle porodjaja. Sto je sigurno, sigurno je.
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 22:49:02
|
|
|
|
dunja RR
|
Mm je više za prirodni imunitet, čini mi se da je i Mili pisala isto skoro. Sada ste me bacile u razmišljanje ..do koliko godina može da se primi ta vakcina i da li i pored nje ima šanse da dobije boginje? IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Podset_ite me Koji je razlog Bio da se ne vakcinise s??? Mislim to je daleko najjednostavnije resenje....;)
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 22:52:47
|
|
|
|
Maslacak15
|
Moze kad oces. Sa dve doze U razmaku od Par meseci zastita je.trajna i kompletna. Jedna doza je dovoljna U dve trecine slucajeva. Ja bih reklada da ima dovoljno preoatalih virusa i bakterija da se stice imunitet, ne Mora na varicelama :). Obvde je vakcina obavezna, znaci bolest efektivno ne postoji i ne primecujem da ikom nedostaju
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 23:00:14
|
|
|
|
lesica
|
Dunja, pisalo se u temi vakcina protiv ovčijih boginja. Ali koliko me sećanje drži, baš je mihi pisala da joj je sin nešto relativno brzo po primanju vakcine dobio ipak. Uostalom, proveri S antitela, možda je i on preležao onomad a da ni ne znaš.
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 23:01:37
|
|
|
|
milicicak
|
Jeste, dunja, mm je za prirodan imunitet ali ko njega pita 😀 zna se ko je dr u familiji 😂 Ja mislim da je vakcina iz raja izasla i ima da se vakcinisu protiv svega sto mogu. Videcu sa dr u petak da ih oboje vakcinisem, ovaj mali mi je ionako sav svilen a ni mini bubi bas ne treba razboljevanje
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 23:05:02
|
|
|
|
Rosita
|
I ja znam slučaj da je dete dobilo varilix i ipak i boginje. Mala 2 g iz komšiluka. Ali nije joj svakajo škodilo što je vakcinisana. Možda joj je i olakšalo.
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 12.12.2018 23:13:21
|
|
|
|
lesica
|
To svakako, i da dobije boginje i pored vakcine, to će proći ko kijanje. Btw, D je sa ostatkom svoje grupe pre izvesnog vremena preležao. Svi su preležali, imali smo epidemiju u vrtiću. Bukvalno sve 4 sobe gde su deca uzrasta 3 i 4 godine su se izređale.
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 13.12.2018 8:55:52
|
|
|
|
smeško
|
Ispisah post i cao! Dunja, koji si mesec? Ja sam bila u trecem mesecu kada N dobio boginje, a M je posle njega. Kazu da je do 20. nedelje najopasnije, a ti si to presla. I ne desava se to tako cesto. Samo bez panike. Mozda je samo bolje da povuces S iz vrtica ova dva meseca koji su udarni. Ja sam bas bila zabrinuta, non-stop sam provetravala sobe, strckala asepsolom sve povrsine, nosila masku, ali sam sve vreme mislila da nisam prelezala, tako mi pise u kartonu.
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 13.12.2018 8:56:21
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ako je dobila samo jednu dozu nije iskljicileno Ali je klinicka slika slabija. Zato se daju dve. Ovde se prima kad i mmr sa navrsenih 11 meseci i posle Jos jednom sa 14. Ja ovde nisam cula nikad da dete ima varicele.
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 13.12.2018 8:57:33
|
|
|
|
smeško
|
I da, Mili, nama su rekli da i novorodjencad mogu da prime vakcinu.
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 9:35:28
|
|
|
|
Maraj
|
L jutros izbile. Kasnije citam temu...
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 9:59:50
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Maraj, drzite se!
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 12:14:14
|
|
|
|
Maraj
|
L ima T ispod pazuha 38.3 a u uhu 39. On je ovako ok. Jel da mu dam punu dozu brufena Da li se daju lekovi za snizavanje T kada biginje izbijaju. Prvi dan?
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 12:32:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Da.da..slobodno mu daj brufen.
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 18:24:30
|
|
|
|
pari
|
Meni je M imao boginje prošlu zimu baš u isto ovo vreme, za Novu godinu i Božić...dobro je prošlo, dosta brzo...nisam mu ništa mazala...Nije mi temperaturu imao... Držite se Maraj!
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 18:25:27
|
|
|
|
Maraj
|
Dala sam mu T je brzo spala On se istackao po ledjima i grudima najvise. Na nogama ima mozda 2 i na celu 2. E sad...videcemo kakav ce biti sutra/prekosutra...
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 18:27:19
|
|
|
|
Maraj
|
Pari nista nisi mazala? Ni krecno mleko? Jesu sve bile u plihovima?
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 18:39:33
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, krečno mleko je super jer smanjuje svrab. Obavezno mu maži. Marko je imao puuuno ali nije se češao. Jedino je noću kukao da ga svrbi guza jer je imao baš na nezgodnom mestu. Imao je čak i po piši Ali bez temperature i bez ikakvih problema je preležao. Ove godine su imali kumić i kuma. Kumiću nije blo strašno ali kuma je imala čak i po kapcima, grlu... baš se namučila.
< Poruku je uredio Ana RR -- 29.12.2018 18:41:57 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 19:35:02
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Obavezno mu mazi krecno mleko. I mi smo mackali.
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 19:45:54
|
|
|
|
vonavoj
|
Ako ga bude jako svrbelo mozes i aerius da mu das..moje su bile ok,T je imala par komada i bez temp,a J je imala puno i temp 2 dana..i na pocetku je bitno da se sto vise tapkaju,da se brze osuse.
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 21:16:01
|
|
|
|
Maraj
|
Von jedva mu danas natapkah sa krecnim mlekom. Vristi Ne da da ga diram On i ovako regularnim danima ne da kremu na lice da mu stavim. Jos ovo danas...istacko se poodosta. Pa kenjka, pa place , pa se pomera. Jedva ga namackah...
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 29.12.2018 21:22:17
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, to mi poznato zvuči Marko je toliko urlao kada treba da ga namackamo da sam očekivala policiju na vratima pa tako nekoliko puta dnevno.. preselo mi je
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 30.12.2018 6:06:41
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mi smo potrosili dva tecna pudera i jedan suvi i jos smo trosili neki epoksi ne znam ni ja kako se zove. Zaboravih. Ali D je imala tacku do tacke po celom telu. Maraj da vas sto pre prodje. Nadam se da S nece zalaciti i se ima tvoj imunitet
|
|
|
|
RE: Varicella (Ovčije boginje) 30.12.2018 7:06:01
|
|
|
|
Maraj
|
Ljiso i ja se nadam da ce bar nju zaobici. Od kako je L krenuo od septembra u vrtic ja kuci izigravam 24h medicinsku sestru. Samo se menjaju kojekakve prehlade/virusi/ pa sad i boginje. Nisam izasla iz kuce par dana. Od jutros histerija u kuci. Tokom noci se osuo jos vise. Place ne da da ga namazemo. Mislim da smo u 6 jhtros probudili pola komsiluka njegovim dranjem. Sad je ok kad smo ga namazali. Al dok ga nismo namazali, dere se ne da da ga namazemo
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?