|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
18.11.2018 21:20:24   
jess021
Pravila boraniju po Minjinom receptu. Deca nisu htela ni da probaju, nas dvoje smo jeli, ali iskreno nisam nesto odusevljena. 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1151
   RE: Pričajmo o hrani...
18.11.2018 23:13:13   
Ana RR
Ni meni se ne sviđa njen recept - ja pravim po jednom sa coolinarike i odličan je.

U testo za palačinke (kao i u svako testo, uostalom) ide malo šećera i malo soli inače bude bljutavo. Vanilin šećer je obavezan ;)

Rupičaste su ako je testo mnogo retko.

Moj pokojni svekar je jako voleo moje palačinke i često ih je jeo prazne jer mu je testo bilo ukusno. I stalno je gnjavio svekrvu zašto ne zna da napravi takve palačinke.

< Poruku je uredio Ana RR -- 18.11.2018 23:14:48 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1152
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 0:26:30   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: jess021

Pravila boraniju po Minjinom receptu. Deca nisu htela ni da probaju, nas dvoje smo jeli, ali iskreno nisam nesto odusevljena. 



Mi smazali ceo rucak. user posted image Moji bas vole.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1153
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 6:18:46   
jess021
Ana, daj tvoj recept 😀
Sanjice, bravo za vas!

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1154
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 7:34:41   
pari
Ana, čekamo tvoj recept 🙂

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1155
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 8:51:39   
IvanaSK RR
Evo ovde je i Ana pisala kako pravi palačinke
Klik

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1156
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 9:05:43   
Maraj
U Ana bas dosta secera. Ja stavim prstohvat i secera i soli. Ajd probacu po tvom receptu da napravim. Samo to moram kad L dodje iz vrtica. Nista bez njega u kuhinji ...obozava...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1157
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 12:23:59   
Ana RR
Evo copy iz teme palačinke:

2 jaja(može i više, ja stavim 2), 400gr brašna, 400ml mleka, 400 ml kisele vode, 3 pune kašičice šećera, malo manje od pola kašičice soli, 2 kesice vanilin šećera (ako njega nemam onda ih ne pravim), kašičica praška za pecivo i malo ulja ili rastoljenog putera. Ako je testo gusto (pošto to zavisi od brašna) onda dodam mleka. Pečem ih na 7ici (od 9).

U poslednje vreme moram da dodam još dosta mleka, verovatno je do brašna. Znači bude sigurno 600ml mleka. Bitno je da testo nije pregusto ali ne sme biti ni mnogo retko jer je onda rupičasto. I da, sipam malo ulja u šoljicu i pre svakog pečenja umočim kašićicu u ulje i samo pokapam po tiganju. Testo nije masno ali je nekako lepše.

Možda sam pristrasna ali ja zaista najviše volim ove palačinke. I jedemo ih i slatke i slane.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1158
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 12:51:05   
Sanjica26 RR
Mislim da su devojke trazile recept za boraniju sa coolinarike.user posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1159
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 13:15:53   
emicaa
Prasak za pecivo nisam nikad stavljala u normalne palacinke,samo u americke.Ali sledeci put cu ih isprobati po ovom receptu

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1160
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 14:20:44   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

Mislim da su devojke trazile recept za boraniju sa coolinarike.user posted image


Hahaha, moguće user posted image sad ću i to da nađem



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1161
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 14:22:25   
Ana RR
Evo ga klik

Ja pravim sa junetinom, boranija i piletina mi ne idu nekako. Pravim pola mere i ne stavljam ljutu papričicu a umesto svežeg paradajza češće stavim domaći sok.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1162
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 14:39:15   
Rosita
Jao, ja palačinke pravim skroz otprilike😁

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1163
   RE: Pričajmo o hrani...
19.11.2018 14:59:01   
Ana RR
Rosi i ja, ali kad me neko pita za recept onda kažem mere hehe. Ja već po posudi znam koliko čega mi treba.

(a nekad sam mrzela kada pitam za recept i kažu mi Ma otprilike! a sad i ja to umem da radim haha)

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1164
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 18:37:02   
Rosita
Pre neki dan mi komšinica donela bundevu, gotovo, prelepog ukusa. Pomislila sam da je fora u vrsti bundeve, jer je to neka domaća sa Peštera. Tražila sam da mi dobavi i jeste, kad sam je rasekla nije mi izgledala toliko specifična, osim što je domaća. Međutim, izgleda da je foram u načinu spremanja. Bundeva se iseče na parčad, onako, veličine recimo one dečje teglice za hranu. Parčići se dobro operu, kora se ne skida. Poslažu se u šerpu, broj parčića da bude toliki da pokrije dno, nema veze kako ih slažete. Tu se doda pola čaše vode, 100 ml. Opere se jedna kesa, obična šuškava i stavi se odoygo na šerpu, pa preko poklopac. Kuva se na tihoj vatri 20 do 30 minuta. Onda se skine poklopac i kesa i to je to. Tu se ja zaustavljam kad je beba u pitanju. A za nas, pospe se prah šećerom sa vanilin šećerom, onako topla, to se otopi i dobije se sjajan ukus. Sad, nisam probala sa onom klasičnom iz maksija. Ali mislim da ima do ove kese i načina spremanja. Meni je neuopredivo ukusnije nego kad je samo ispečem.

< Poruku je uredio Rosita -- 22.11.2018 18:38:20 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1165
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 18:57:27   
mama Jo
Nisam nikada tako spremala bundevu stvarno, a imam domacu pd mojih sa sela. Bas cu probati.

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1166
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 20:22:36   
Misha i Ljisha
Uuuu to zvuci sjajno. Probacu imam domacu 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1167
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 20:29:45   
Maraj
Rosi a zasto dodajes secer ako je bundeva domaca i slatka. Ja jedem. Mams je pravi. Ali lepi se koliko je slatka. Nema potrebe da se seceri
I koja je fora sa kesom? Zar ne moze samo poklopac?

< Poruku je uredio Maraj -- 22.11.2018 20:31:28 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1168
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 20:33:42   
Olga75
Ja bundevu stavim u tepsiju- onu što je zovu đuvečara, podlijem vode i pokrijem folijom. Pečem je, ustvari to se više bari nego peče, jedno dobrih sat i po do dva. Onda je otkrijem, pospem šećerom i cimetom ili lomljenim karanfilićima( to M nikako ne voli) i vanil šećerom, al dooosta šećera, na svako parče bar po dve kašike supene i ostavim da se zapeče. Fino je, tako je i moja pokojna mama pravila al ona nije stavljala cimet.

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1169
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 20:51:44   
milicicak


IZVORNA PORUKA: Maraj

I koja je fora sa kesom? Zar ne moze samo poklopac?



Ja mislim da se tako imitira ekspres lonac.
Ne volem pecenu bundevu i ne pravim pecenu bundevu. Moja sesra je pravi u mleku, sa puno secera i vanile, al dzaba ja to ne volim. Za mene bundeva moze samo u piti i u corbi 😎

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1170
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 21:50:13   
smeško
Mili, ti kao moja deca. user posted image Oni je jedu samo u piti, sa cimetom. Mm i ja volimo bundevu, deca ne. Mi jedemo bez šećera i bilo čega, ali nam rođaci šalju domaće.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1171
   RE: Pričajmo o hrani...
22.11.2018 21:59:16   
Sanjica26 RR
Ja bundevu preferiram samo u corbi i to sa pavlakom.user posted image Slatku pitu sa bundevom samo mm pravim post i stavljam dosta cimeta.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1172
   RE: Pričajmo o hrani...
23.11.2018 7:25:03   
Duškić
Mi svi volimo bundevu pecenu sa medom, dinstanu, u piti..ma kako god.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1173
   RE: Pričajmo o hrani...
23.11.2018 8:58:10   
Milena18
Pravila sam sinoć palačinke po Aninom receptu, odlIčne su bile. 

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 1174
   RE: Pričajmo o hrani...
23.11.2018 15:50:35   
Ana RR
E Milena, baš mi je drago user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki
Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

da li vam se svidja ime Nemanja?
nenuska



(69%)

(31%)


Ukupan broj glasova: 65

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here