Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 11:12:59
|
|
|
|
smeško
|
Pari, odusevljavas me tim spremanjima!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 11:17:51
|
|
|
|
pari
|
Pravim samo ono sto se pravi u roku od 5-10 min i onda pece u rerni...pravim ono sto se meni jede... I samo zato sto prepodne imam vremena trenutno
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 11:20:30
|
|
|
|
smeško
|
Kako god, svaka ti cast!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 11:28:24
|
|
|
|
milicicak
|
Pari, kakav ti je to kolac sa jagodama? Ja sam mojima prekjuce pravila mafine, mini buba je isla na neki rodjendan pa da ima da ponese. Moram mm-u mramorni kolac za teren da napravim
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 11:49:26
|
|
|
|
pari
|
Super je kolac...samo se umuti... 2 jaja 1 vanil secera 3 kasika meda 1 kasika kakaa 13 kasike brasna 1 prasak za pec 1 casa jogurta 1 kasika ulja Umutiti sve i pobacati naseckane jagode. Peci oko 30-40min. Prvih 30 na 200,pa onda 10min na 220. Ovo je original...ja sam pravila duplo manje jer sam htela samo da probam kakav je...ali posto je super,sledeci put pravim originalno Bogami,jedva sam otisla do radnje i nazad...tamo me niko nije pustio preko reda naravno ali nije bio veliki red pa je bilo ok
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 11:52:19
|
|
|
|
Ana RR
|
Devojke, ne mašite temu. Recepte u C recepte, please.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 12:54:32
|
|
|
|
pari
|
Izvinjavam se...stavila sam recept u rubriku sa receptima. Sad sam pravila i neke male gibanice,odlicne su. Mene opet hvataju kontrakcije s vremena na vreme ali ne traju po 1 minut i nisu bolne,vise su neprijatne...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 12:57:38
|
|
|
|
Maraj
|
Jao ja zadnjih par dana jedem jagode. Do sad su bile one nikakve. Ja volim ovaj kolac sa jagodama da pravim. Odlican je
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 15:12:22
|
|
|
|
Maraj
|
Stigli su mi rezultati ogtt testa. Izgleda da mi nalaz nije bas ok. Sta sada? Poslala sam sliku dr. Virnite u temu, ko se razume
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 15:21:46
|
|
|
|
smeško
|
U kojoj temi si pisala?
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 15:29:49
|
|
|
|
Maraj
|
Evo je tema Klik
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 16:23:21
|
|
|
|
smeško
|
Ja sam ti napisala odgovor, ali mislim da ti se nece mnogo svideti.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:32:28
|
|
|
|
milicicak
|
Pari, hvala za recept, bas izgleda lako za pravljenje, moracu da isprobam. Jesi li tu, sta se desava? Von, ja nisam vozac ali volim da se vozim, u ovoj trudnoci mi voznja automobilom definitivno ne prija, posle pola sata pocnem da se raspadam od bolova... Danas mi je dan za sizenje, ocigledno prvo daska za peglanje, pa mini buba koja izvoljeva sa haljinom koju nece da obuce jer ima dugmice pa sam morala da ih skidam i stavljam cicak traku, pa mama koja dodaje sto miliona stvari koje treba da ponesem i na kraju mm koji nije spustio kofer pa opet moram da se brzinski prepakujem. I nisam kupila Nirvanu kad sam se vracala iz dz. Al sa dobre strane, resila sam se komode koju sanjam da izbacim iz stana od kad smo se uselili za 15min, bio je stolar da pogleda prostor za policu i sad cekam procenu a majstor za popravku nekih stvari na terasi trazi samo 30e. Tako da se nekako sve izbalansiralo Von, javi se i ti da znamo da si jos 2u1 :)
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:36:19
|
|
|
|
smeško
|
Mi za vikend kupujemo neke komade namestaja: orman, stolicu za Nikijev radni sto, veci cipelarnik,...Kazu da su zene pred porodjajem time opterecene. Navodno bi samo nesto sredjivale.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:41:56
|
|
|
|
milicicak
|
Mi menjamo prozore. Trebalo je prosle godine ali se nesto nismo organizovali pa moramo sad. A i dolazi beba pa nam treba veci krevet a to sa sobom povlaci generalno preuredjivanje spavace sobe i izbacivanje gomile svekrvinog namestaja za koji ranije nisam imala dovoljno dobar izgovor da izbacim dobro si me podsetila da pogledam komode pa da pitam stolara koliko ce da kosta da se napravi. Nama je ceo stan cudnih dimenzija i nestandardan, sav namestaj smo morali da pravimo. Samo smo krevet i ugaonu kupili Nas sledece godine ceka to kupovanje stola i stolice za skolu :)
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:46:29
|
|
|
|
smeško
|
On ima neku stolicu, ali bez podesavanja visine, a hocemo da ga odviknemo od sedenja na petama. Makijeve stvari su jos u komodi za bebe, pa nam treba veci orman, ima nekih na akciji u F.Ideale do kraja maja. A sto imam jos milion ideja sta nam treba... Mm ne smem ni da pomenem zavese. Pravimo preuredjenje u kuci, decaci su dobili veliku sobu, a mi cemo u manju. Izbacili smo veliki bracni krevet, dva manja ormana,...uskoro i krecenje...
< Poruku je uredio smeško -- 21.5.2018 18:48:56 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:48:56
|
|
|
|
vonavoj
|
Tuj sam..2u1.. Naredjujem mm sta da radi..sutra imamo krstenje,pa gledam sta cu da obujem..imam divne sandale..ali na stiklu..da li ce mi noge izdrzati..ili cu baletanke. A sin se ne umiruje..talasi mi stomak samo tako.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:51:12
|
|
|
|
smeško
|
Ti ponesi sandalice, pa ih obuj kada izadjes iz auta i kad primetis da ti smetaju preobuj se. Pazi samo na ravnotezu ako dugo nisi bila na stiklama.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:53:27
|
|
|
|
Maraj
|
Von mozea da obujes stiklu a da baletanke poneses. I ja planiram tako za svadbu. Da kada se umorim obujem baletanke. Mada ko zna. Mozda odmah i obujem baletanke
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 18:56:35
|
|
|
|
milicicak
|
Von, jel slusa muz? ne znam sta da ti kazem za stikle, ja samo patike nosim. Nisam obula stikle sigurno dva meseca. Spakovala sam ogromni kofer sa stvarima sa maminog spiska, sad da spakujem mali kofer za nas dve i mogu da veceram :) samo ne znam sta da spakujem, ovo vreme je potpuno nenormalno
< Poruku je uredio milicicak -- 21.5.2018 18:58:21 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 19:03:53
|
|
|
|
Saskica23
|
Postovane clanice, da li je neka od Vas imala gestacijski dijabetes? Koliko je opasno po plod...meni su na oggt testu otkrili..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 19:04:09
|
|
|
|
smeško
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Von mozea da obujes stiklu a da baletanke poneses. I ja planiram tako za svadbu. Da kada se umorim obujem baletanke. Mada ko zna. Mozda odmah i obujem baletanke Ja sam subotu putovala u kućnim papučama. I kada smo stigli u Niš, izađem da protegnem noge, stigli smo ranije. I mm izrazi želju da gricne nešto. Ja krenem sa njim peške i tek kad smo doooobro odmakli shvatim da sam još u papučama. Ali, Nišlije su toliko opušteni ljudi da me baš niko nije čudno pogledao. Super su.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 19:06:55
|
|
|
|
vonavoj
|
Dobro kazes smesko..nisam razmisljala o ravnotezi i da ih dugo nisam nosila Videcu...ma kao da je bitno..svi ce mi gledati u sise i stomak..i smaranje..jos se nisi porodila... znaci odlepim dok ih vodim u vrtic .
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 19:10:21
|
|
|
|
Maraj
|
Mili ja nisam pohvatala...gde se ti pakujes? Von i mene vise smara ona zabezeknuta faca ljudi kad me pitaju koliko jos imam... pa kad im kazem jos dva meseca, oni se kao cude, kolika sam. Jbt kao slon da sam . Tako se osecam...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/18 [chat] 21.5.2018 19:10:37
|
|
|
|
smeško
|
Von, ne mogu da smisle nešto pametnije dok ti zure u ,,adute". Maraj, stvarno nemaju pojma šta da kažu, pa odvale glupost ili se iščuđavaju. Dobro te i za stomak ne hvataju. Osećaj se ti lepo i ponosno, pusti budale.
< Poruku je uredio smeško -- 21.5.2018 19:15:08 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?