lesica
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha Ja sam se jedva odlucila na drugo a trece mi nikad ali nikad nije palo na pamet. Ovo drugo stize pet godina posle prvog, i to otprilike samo zato sto su me svi ubedjivali, muz i dete me moljaka vec godinu dana . Pri tom nemam lose iskustvo sa porodjajem i trudnocom niti bilo sta slicno. Ostvarila sam se kao majka i zasto moramo imati vise dece? Nego ja sam s jedne strane iznenadjena ali i odusevljena. Ovde gde smo se preselili u ulici samo mi imamo jedno dete i jos jedan komsija svi ostali imaju troje ili VISE dece. Neverovatno i svaka im cast. Ja sam kao Peace, meni se to ne uklapa u planove ne znam ni kako cu drugo a trece nema sanse . Pri tom ja sam neko ko voli i svoju slobodu, sad sam skoro u depresiji sto cu roditi drugo. Prvo dete mi je dovoljno veliko, samostalno, ne brinem mnogo, idemo gde zelimo, bioskop, pozoriste, ma gde god. Pomisao da cu imati bebu i da starije dete necu moci da odvedem u bioskop zbog bebe mi je uzasna. Rekla sam mm ili ce on morati da cuva bebu dook smo D ija negde, ili ce on voditi D. Ne znam. Eto iskreno nekako zelim da mi se otegne trudnoca da sto vise vremena jos provedem solo sa svojom D. Za mene je beba= zatvor. Znam da sam uzasna kad ovo kazem, ali pomisao na budjenje nocu, na presvlacenje, oblacenje, sisanje, njakanje, bolesti i sve to ispocetka. Muka mi je. A uraditi sve to 3 puta mi je ravno ludilu Tako da svaka cast svim roditeljima sa troje i vise dece. Ljišo mila, ovo kao ja da sam napisala! Samo ću dodati još, iz moje perspektive - proračunato sam se odlučila na drugo dete isključivo zbog Lenke, kako bi jednog dana imala nekog svog. Daleko od toga da ja ne obožavam i Damjana, međutim svesna sam sebe i znam da imati troje dece nikako nije za mene, tako da kod mene ne postoji ono nikad ne reci nikad. Moj cilj je postignut. A da se divim višestrukim mamama, pogotovo sa decom među kojom je manja razlika, divim se iskreno. p.s. Ljišo, ne muž da vodi šmizi u provod, već ti! To treba da budu trenuci samo za vas dve, bez izgovora! (i ovo iz iskustva )