choopa choops
|
Ostala sam duzna slike sa vrha Evrope. Sve u svemu, divno je bilo. Sto se putovanja tice, jako je daleko za nas, ali opet i kad bi se islo avionom do recimo Milana, opet ima još komad do tamo. U principu, mi smo planirali da put prepoovimo na dva djela, tako što bi recimop rva dva dana proveli u Trstu, Milanu...Šta ja znam. Na kraju smo završili u Padovi, ali ne da uzicvamo nego da popravljamo auto (fakin Volkswagen). Drugi dan, takođe obilazak svih VW servisa po Italiji, i treći dan tek planina. Prizori usput su predivni, ne mogu da nađem slike jer sam ih prebacivala na HD. Hotel starinski, ali OK, ima Bazen, super topla voda, teretana. Karta za to se kupuje posebno i nije skupa. Mi ne skijamo, htjeli smo za djecu da uzmemo casove, ali se nekako potrefilo da ski skola nije radila tri dana, pa onda cetiri jeste i sta znam, pa smo na kraju uzeli samo opremu djeci i mlatili su samouki prvo po ravnom, onda i nizbrdo Taj maleni ski pas je besplatan, ostali se plaćaju. Mislimda ni ski škola, ni ski pasovi nisu skupi, bare ne puno skuplji nego kod nas. Hotel se nalazi u samom dnu (i mjesto La Thuile), a gondola vozi do vrha gdje ima restoran i naravno pogled na Mon Blan. Staze se spustaju ka Francuskoj i Italiji, tako da idu na tri mjesta koliko mi se cini. U blizini su mjesta Cormayer, Rossiere, kroz tunel se ide u Fr (plaća se i skupa je cijena). Jako mi je zao sto nismo skijali MM i ja, ali ne bi mogli zbog male. Hranu smo sremali sami, u sobama ima sve sto treba, mala prodavnica je u sklopu hotela, i cijene su sasvim pristojne. Za auto postoji garaža natkrivena. Sve u svemu, divno je mjesto, prirod. Svi govore francuski,italijanski perfektno, i engleski sasvim solidno.
< Poruku je uredio choopa choops -- 8.11.2017 19:04:30 >