Ringerajin doktor
|
IZVORNA PORUKA: ivannna IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: ivannna IZVORNA PORUKA: Ringerajin doktor IZVORNA PORUKA: ivannna Postovana dr, zamolila bih vas da mi protumacite rezultate hormona 2.dana ciklusa FSH 5,01; folikular.faza 3,5-12,5 LH 6,75; 2,4-12,6 ESTRADIOL 27,6; 25-195 PROLAKTIN 171,3 ; 102-496 prvi put mi se desava da mi je LH >FSH, u februaru su mi bili fsh 4,89; lh 4,56 , u maju radjena vto iz zamrznutih embriona a u junu iui,kada je ciklus dosao posle 40 dana a i sledeci mesec isto posle 40dana primetila sam da su mi se i prosle god isto posle vracanja zamrznutih embriona ciklusi produzili na 48,43,35 i na kraju najzad 28 vec vise od godinu dana pijem glukofaz xr 2x750,zbog sy pco i izbacila sam slatkise, Da li je potrebno jos nesto da korigujem u ishrani ili od terapije? Da li je normalno da se ciklusi ovako produze nakon postupka vto i iui ? hvala puno pozdrav Vi imate policistične jajnike. Obavezno korigujte ishranu i uvedite redovnu fizičku aktivnost. Proverite TSH. Nije neobično da se produži jedan ciklus posle IUI ili VTO. dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine hvala puno na odgovoru! tsh-2,360 (0,400-4,000) pored slatkisa sta jos treba da iskljucim iz ishrane? Obavezno praćenje hormona TSH i uradite antiTPO i antiTG at. Isključite sokove, testa, peciva, beli hleb, grickalice... Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine uradjene analize i rezultati su sledeci: 1.auto antitela TPO 26,9 ( ref.vred.. 0-10) 2.auto antitela prema tireoglobulinu ATG <10 ( ref.vred. 0-25,3) da li zbog pcos treba da izbacim i pirinac i krompir? da li smem da jedem hrono hleb? Hvala puno Nije potrebno da radite hormone iz ciklusa u ciklus. Kontrolište TSH u trudnoći. Nastavite terapiju, dijetu i fizičku aktivnost. Umerena, raznovrsna ishrana je najbolja preporuka. Dr Jelena Todorović, specijalista interne medicine
|