Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:46:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mozda ni to nije resenje ali kod nas jedino voce moze biti dopuna obroku. Ne pojedu puno ali posle pojedu banana i mandarina.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:50:52
|
|
|
|
mila83
|
Isto Anck, evo i sad imam mandarine u pripravnosti
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:51:00
|
|
|
|
Mala Elena
|
To mi je sada uteha, pojede nesto od voca... Kad nece da ide na spavanje ona se seti da joj se jede pomorandza.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:53:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja T je u stanju pojede po 5 banana manjih do duae samo za uzinu ali ona fino jede. Ali H je katastrofa al pojese po koju jabuku i mandarinu. Opet vitamini pre nego ti seceri
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 15:59:57
|
|
|
|
mila83
|
I mojoj T su banane,mandarine i jabuke omiljeno voce.Trenutno bas voli mandarine,valjda joj prijaju,izgleda se malo zasitila banane..Ali generalno,popravio joj se apetit otkako je krenula u vrtic.Kad se desi da mnogo brljavi kod kuce, mandarine prolaze.i ne forsiram je za nesto drugo. Kakve smo muke ranije imali, sve je to meni dobro. Takodje izbegavam i grickalice,kazem,bolje voce pa makar i malo, nego slane i zacinjene grickalice, ni to nije dobro,pogotovo zbog velikog unosa soli i kojekakvih aditiva.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 16:00:40
|
|
|
|
Mala Elena
|
Bravo za nju, ona tako unese sve sto joj je potrebno. Juce, ja joj dajem zalogaj ona nece, kazem joj " Hajde bre jos samo ovaj", a ona ce : " Sta ces mi dati ?" ...ocekuje slatkis. "Vidi ti nje, naravno da ti necu nista dati, zini."
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 16:03:47
|
|
|
|
Mala Elena
|
IZVORNA PORUKA: mila83 I mojoj T su banane,mandarine i jabuke omiljeno voce.Trenutno bas voli mandarine,valjda joj prijaju,izgleda se malo zasitila banane..Ali generalno,popravio joj se apetit otkako je krenula u vrtic.Kad se desi da mnogo brljavi kod kuce, mandarine prolaze.i ne forsiram je za nesto drugo. Kakve smo muke ranije imali, sve je to meni dobro. Takodje izbegavam i grickalice,kazem,bolje voce pa makar i malo, nego slane i zacinjene grickalice, ni to nije dobro,pogotovo zbog velikog unosa soli i kojekakvih aditiva. Mila, ona ne jede grickalice. Samo kad smo kod nekoga u drustvu pa posluze, ili eventualno nekada cips i sto povrem eno gricka kukuruzni flips sa bebom, ali opet ne cesto. Voli keks i mleko , cesto to zahteva kad se probudi.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 16:42:01
|
|
|
|
emicaa
|
T u zadnje vrijeme slabo jede,par zalogaja pojede i nece vise.posle toga uzme nesto i od voca ali kako je prije jela ovo je sad nista
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 18:17:59
|
|
|
|
Mala Elena
|
Emice, kada vidim koliko druga deca pojedu...a ona kao mis. Bili skoro na rodjendanu, neka deca sela drugi put da jedu a ona pita za tortu. Ma bilo sve redno, nje htela nista, pocela da se otima za stolom, bilo me sramota onog naroda...
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.12.2016 19:08:42
|
|
|
|
emicaa
|
Joj Elena strasno.Dora i sad ima period kad jede kao mecava,ne gleda sta je.Ali sad je faza kad nam maca pojede vise od nje
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.6.2017 0:56:20
|
|
|
|
Cortina
|
Da li ima nekoga ko je pobedio problem sa averzijom na hranu kod malih beba? Svaki savet dobrodosao. Beba 6 meseci pocela da gubi na kilazi.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.6.2017 9:21:33
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kad ste poceli da uvodite? Sta jede sta ne?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.6.2017 10:02:00
|
|
|
|
Cortina
|
Pocela da odbija hranu od 4 meseca tj.mleko jer je ssmo mleko i pila. Onda smo po savetu pedijatra poceli da uvodimo povrce, voce...ali i to ne prolazi. Do sad smo uspevali da je nekako navatamo u snu i nahranimo alinto postaje sve teze i teze i pocela je da gubi na kilazi. Mleko ne pije u budnom stanju od tad a od kasa pojede po par kasicica. Jedino sto svojevoljno pije je voda
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 11.7.2017 16:50:35
|
|
|
|
dddaca
|
Cortina da li ste vodili dete kod lekara?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 14:55:13
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
V je poceo da odbija muckalice, kad je od naseg rucka moze , al kad mu smuckam nesto posebno nece. Evo danas npr. nije hteo da jede. Rekla sam muzu da kupi banane pa cu mu umesati , mozda ga prevarim.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 16:00:21
|
|
|
|
Dragce86
|
Cortina, i ja sam misljenja da dete treba pregled. Koje je mleko pila, Vase ili AD formule?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 21:55:42
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I ova moja zadnjih dana slabo jede. I ono sto voli je problem da pojede. Pretpostavljam da su vrucine u pitanju.
|
|
RE: Dete odbija da jede 20.7.2017 22:00:12
|
|
|
|
degu
|
Vrucina, zubi, ko ce ih znati ajkulice Meni B pojede svega par kasicica i to kad ga zeznem, nema on jos pojma sta je jelo, kao da mu limun dajem a zna mali da stisne usta samo tako, samo na hipp krusku zeva
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 19:25:06
|
|
|
|
Dragce86
|
Ne znam da li je gdja Cortina probala da pravi doamce kasice od povrca i voca ili je averzija samo na kupovne, gotove kasice? I to je vazan podatak. Moje dete isto nece kupovne, samo domace :)
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 19:35:04
|
|
|
|
Cortina
|
Naravno da smo bili kod lekara. Jedni kazu ne mora mleko neka jede voce i povrce, drugi kazu mora 750 ml mleka dnevno. Vise nisam pametna. Probali smo sve kasice i domace i kupljeno. Generalno pocela je malo da jede to voce i povrce ali vise od pola one najmanje teglice nikako. Ja napravim pa sipam u te teglice zbog kolicine.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:02:50
|
|
|
|
dddaca
|
Cortina, ne znam da li si videla moje pitanje. Da li ste vodili dete kod gastroenterologa?
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:21:00
|
|
|
|
Cortina
|
Videla sam. Bili smo. Odgovorila iznad gde sam napisala da smo bili kod lekara. Bili smo kod dva razlcita gastroenterologa
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:32:10
|
|
|
|
degu
|
Cortina verujem da je jako stresno kad beba tako odbija da jede. Pokusajte i dalje sa mlekom u snu i sa jednom mlecno-zitnom kasicom, pirincane pahuljice, ili sam pirinac i mleko. Nemam neki bolji savet, ali nadam se da je faza i da ce poceti da jede i mlekce i sve ostalo.
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 22:38:36
|
|
|
|
dddaca
|
Izvini, razumela sam da si je vodila kod pedijatra samo, a oni ipak nisu strucni za to. To sto odbija hranu i prihvatala je samo u snu, navelo me je na pomisao da nije mozda tihi refluks . Nisam lekar i ne bih da postavljam dijagnoze, ali nailazila sam i na ove simptome kada je refluks u pitanju.
|
|
|
|
RE: Dete odbija da jede 24.7.2017 23:33:47
|
|
|
|
Cortina
|
Trudimo se, borimo se i nadamo se da ce konacno poceti da jede normalno. Hvala svima.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sanke Deda MrazaPreko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
MeningitisMeningitis je zapaljenje moždane opne odnosno tkiva koje obavija mozak. Mozak je obavijen sa tri zaštitna sloja koji se ...
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?