Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 22.12.2015 10:47:18
|
|
|
|
dejana007
|
Ja u jelo stavljam crni biber, kurkumu, djumbir, mirodjuju, persun, beli luk itd. Od 4 godine Nikola sve to jede i ne pravi problem. So naravno i aleva natural pomalo
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 22.12.2015 12:54:14
|
|
|
|
Anarunika
|
Ja nisam protiv začina. Naši klinci jedu sve. Sve vrste luka, biber, čak i čili... Živi ne začinjujem hranu jako,ali kada uzima od nas što najviše voli ,onda i ona jede začine. Mada joj ne dajem baš ljuto. A crni i beli luk joj stavljam od osmog ili devetog meseca ne sećam se. Uglavnom kada nam je dr rekla da može.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 2.6.2016 20:48:52
|
|
|
|
mila83
|
Da malo dopisemo ovde..T je pocela sa zacinima nedavno sam joj uvela kurkumu,pre mozda mesec i po i svidja joj se,naravno u granicama normale. Voli i cimet da se oseti u kolacima,piti ili palacinkama. ovo ostalo sto koristimo u nasoj ishrani,jede..sve zavisi od kombinacija,nisam primetila da odbija hranu zbog nekog zacina..kad ne jede,onda ne jede,pa sta god bilo.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 1:09:57
|
|
|
|
choopa choops
|
Kad sam im uvela svu hranu i namirnice, onda sam počela i sa začinima. A to je sa otprilike godinu dana.
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 10:26:14
|
|
|
|
branki*
|
Kod mene isto kao i kod choope.koristim ono sto inace koristim,najvise persun,celer,bosiljak,biber,cimet.
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 10:31:07
|
|
|
|
mila83
|
Zaboravih da napisem da koristimo i mirodjiju umereno ,uglavnom u sosu,bude lepo. Ne koristim mnogo origano recimo,pa cak i na picu jako malo stavim.Moja mama ima domaci,pa nekad uzmemo malo.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 11:53:46
|
|
|
|
Mala Elena
|
Gaji li ko zacinske biljke u saksijama? Ima li da se kupe u poljoprivrednim apotekama ,kao rasada ili seme?
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 12:17:44
|
|
|
|
mila83
|
Ima ME,ja tako imam vecinu zacina,a i moja mama,iako ima bastu,drzi zacine u saksijama. Imas i temu o tome ovde na RR,pa potrazi.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 13:26:06
|
|
|
|
Anarunika
|
Mi isto koristimo sve već nekoliko meseci. Nisu to neki posebni začini oni svakodnevni: biber, đumbir, bosiljak,mirođija, majčina dušica ili origano, muskatni orah, cimet,kari, aleva paprika... niko se ne buni osim mene ,jer neke začine ne volim da osetim A da koristimo i karanfilić u čajevima na primer . Sve to jede i pije i Živa i ništa joj ne smeta za sada
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 13:41:14
|
|
|
|
Mala Elena
|
Mila ok Anarunika blago tebi ...ja jake zacine ne koristim, nece ni caj da pije kamoli sa karanfilicem
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 13:51:29
|
|
|
|
Maraj
|
Ja za sad L dajem samo cijelonski cimet s vremena na vreme
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 14:33:14
|
|
|
|
mila83
|
Sad me Anarunika podsetila na djumbir, i to koristimo,kao i slatku papriku,to obavezno . Umereno koristim zacine,mislim da ipak treba sa njima biti i oprezan,svaki predstavlja i lek za nesto. A sa T sam ipak bila malo opreznija,nego sa klincima,zbog njenog visokog pritiska i uopste,stresiranog organizma,kod kog se nikad ne zna kakav ce biti odgovor na pojedine nadrazaje.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 3.6.2016 14:36:07
|
|
|
|
Anarunika
|
IZVORNA PORUKA: mila83 Sad me Anarunika podsetila na djumbir, i to koristimo,kao i slatku papriku,to obavezno . Umereno koristim zacine,mislim da ipak treba sa njima biti i oprezan,svaki predstavlja i lek za nesto. A sa T sam ipak bila malo opreznija,nego sa klincima,zbog njenog visokog pritiska i uopste,stresiranog organizma,kod kog se nikad ne zna kakav ce biti odgovor na pojedine nadrazaje. Tako i treba
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 28.10.2016 20:46:12
|
|
|
|
Animsaj9
|
persun , celer , i Himalajsku so to sam mu do sad uvela
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 30.4.2017 21:26:59
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Persun, origano probali i malo biber
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 1.5.2017 12:11:16
|
|
|
|
emicaa
|
mi smo probali peraun i bosiljak. Kad ste pocele dodavati so?
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 1.5.2017 12:30:17
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Posle godinu dana.
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 1.5.2017 20:28:11
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pa kad pocne da jede sve sto.i vi ono bez soli ce poceti da odbija jer je bljutavo..tako da onda i pocnes.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 1.5.2017 20:39:17
|
|
|
|
Duškić
|
Sad citam ja sam davala persun odavno, kao i celer.. Kad kuvam supicu ubacim uvek. .(ovo mislim na bebca) a cerkica 9.maja puni 3 god ona jede sve sa nama ma koje zacine da stavim..
< Poruku je uredio Duškić -- 1.5.2017 20:40:42 >
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 2.5.2017 10:46:34
|
|
|
|
jocajaca
|
Teodoru (10 mjeseci) sam od zacina uvela cejlonski cimet i c.luk odmah sa 6 mjeseci, a bijeli dam.mu uvela nedavno jer se ne preporucuje do prvog rođendana. Ja sam imaa domaci, netretiran pa mi bilo zao da mu ne dajem. Inace sam so i ove ostale zacine curama uvela poslije 1.rođendana pa tako cu i bebcu.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 5.6.2017 11:07:32
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sad mu dodam mrvicu soli, jer vec pocinje da se buni, nista mu nije po volji. Juce kaze mm kako je ovo ruzno zato i nece da jede, kazem kad bude hteo da zvace, jesce sta i mi pa se nece buniti
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 5.6.2017 11:16:13
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, i ja ubacujem malo soli. Ubacujem persun, cimet...
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 5.6.2017 11:25:12
|
|
|
|
Duškić
|
Pa bas razmisljam, cerkici (prvom detetu) nista slatko ni slano nisam davala pre navrsene god. A sinu ( 10 meseci) svasta nesto i blago posolim i eksperimentisem za zacinskim biljkama.
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 8.6.2017 23:17:21
|
|
|
|
dddaca
|
Kazu da su obicno svi opusteniji sa drugim detetom. MI secer i so nismo koristili do prvog rodjendana, persun (koren) sam joj stavljala u supicu dosta rano, celer pre prvog rodjendana, origano je jela na moru
|
|
|
|
RE: Začini u ishrani male dece 9.6.2017 10:15:42
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mi nismo secer i so pre prvog rodjendana. Onda sam krenula sa kalijumovom soli. Secer smo mnogo kasnije. Zacine ostale sam normalno koristila.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?