Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 14:16:20
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR Da, pricali smo o privatnom vrticu sa subvencijom drzave. Ovde je sada drzavni oko 5500 din, i mislim da je najmanja suma, ako dete ne ide, oko 2500 din. Štaaaa Mene vrtić sa užinom i nekim ekstra troškovima (predstave,novine i sl.) ne izađe 2500 mesečno!! Baš sam neupućena. Kod nas ni nema privatnih vrtića, problem je što ni u državnom nema dovoljno dece nažalost.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 14:42:55
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mariya, do skoro se racunao prosek plate, pa je islo i 9000. Sad je ista cena svima. Naravno, predstave i sve ostalo se placa dodatno. Ja cu otici do ovog privatnog vrtica sto mi je blizu i pitacu kako je kod njih. Videcu tada sta mi je ciniti :)
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 15:16:08
|
|
|
|
mati
|
Mariya kod vas je bas povoljno. Kad bi samo znala koliko muka mame imaju sa vrticima... A kod vas i manjak dece. Ja se napatila sa Mitom. Ivana, mi smo Mitu upisali u vrtic koji mi je dalje, ali je bilo upraznjeno mesto... I sad cu da placam cuvanje mesta verovatno oko 3000, dok se ne stvore uslovi za prebacaj. A to moze biti za 15 dana, a moze i nikad. U taj vrtic ne mogu da ga vodim jer nemam liniju do tamo, a na posao idem busem, i nije mi usput. Mozda je bolja opcija bila privatni od 5000, ali eto, nesto mi se tamo ne svidja. Pisale smo Ana i ja ali mislim u barru.
< Poruku je uredio mati -- 19.3.2017 15:17:55 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 16:29:51
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mati, meni je ovaj privatni vrtic bukvalno na dva minuta od kuce, ali nam je definitivno mnogo novca kad ne ide. Jel tebi ima ko da cuva Mitu? Bas vam je bzvz situacija.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 17:16:44
|
|
|
|
mati
|
A meni je drzavni na dva min, a privatni na cetri... Cuvaju ga bake, na smenu, alu je nama veci problem sto on pati, zeli da ide, sprema se za vrtic i stalno place da nece da krene sutra, vec danas. Meni se srce kida kad god se potegne tema o vrticu... Kolika je cena kod vas kad ne ide?
< Poruku je uredio mati -- 19.3.2017 17:18:00 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 17:21:28
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Koliko sam u toku ne može biti manja od 2500 din. Ali ovde retko ko moze da cuva mesto. Dok je sin isao u vrtic, nije moglo. Znaci, ako dete ne ide u vrtic, a nema zdravstveno opravdanje mesec, dva nastaje problem. Jel mnogo daleko taj vrtic? Da ga bake vode kad ti vec ne mozes.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 17:28:08
|
|
|
|
mati
|
Ivana pa to nije puno. Tako oni obracunavaju. Ja cu isto placati oko 3000 samo sto mu cuvam mesto, koje mozda nikad ne zamenimo. Ne znam uopste vise nisam pametna. Mene miniraju vaspitacice, na crnoj sam listi... A ovaj gde sam ga upisala je jako lep i mali, ima vaspitaca i vaspitacicu, bas su fini. Ne mogu bake da ga vode jer nema direktnu liniju, ne bi mogli ni pesaka, dalje je...
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 19.3.2017 18:54:10
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Sad čitam šta pišete za plaćanje i nije mi jasno zašto plaćate više ako dete ne ide u vrtić? Ja plaćam manje ako Lu ne ide u vrtić. Oko 1000din.je jedan mesec vrtića i ako ne ide nekoliko dana plaćam manje, npr.oktobar i novembar je jedva išla i plaćala sam 600din. I to plaćam kasnije, dok užinu plaćam za tekući mesec, to recimo ne smanjuju,bez obzira na izostanke. A ide u državni vrtić. Blago vama... ovde je priča skroz drugačija. Kod mene u kraju postoji samo jedan državni vrtić i upisati dete u njega je nemoguća misija, što su nam otvoreno rekli i u glavnoj komisiji za upis. Tako da izbora nismo imali, sreća pa je bilo mesta u privatnom prošle godine pa je upao inače je kod njih velika lista čekanja.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 21.3.2017 18:17:21
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I ja svaki dan ocekujem konkurs..znam da.je negde u Maju obicno. Kod nas se za trece dete ne placa tako da smo bar sad toga oslobodjeni !
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 31.3.2017 9:38:57
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Konkurs od 8-19 Maja link
< Poruku je uredio lesica RR -- 31.3.2017 11:53:39 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 31.3.2017 9:40:10
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas u NS pocinje od ponedeljka 3 do 21 Aprila, ja sam vec sve papire sredila i nosim u ponedeljak!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 31.3.2017 11:31:29
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hvala Sanjalice, sad cu pogledati link. Da se polako spremamo :) Anck, sta si spremila od papira?
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 31.3.2017 11:33:11 >
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 31.3.2017 11:39:17
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne znam jel ide isto ali ovo: Obrazac njihov, Potvrda od pedijatra Potvrde da smo zaposleni, od firme kopije izvoda ( za svo troje) Potvrde o prebivalistu za svo troje i kopije LK Ovo zadnje troje jer je trece dete u pitanju pa treba inace ne.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 31.3.2017 11:44:14
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hvala. Mislim da je tako i ovde, pogledacu jos.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 4.4.2017 9:06:07
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Predali juce papire..cekamo 12 Jun za rezultate. Nadam se naj boljem.jer imamo max bodova!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 25.4.2017 14:29:06
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Anck, kakvi bodovi? Ja sam se bas malo pre iznervirala, drugarica isla do vrtica da vidi sta treba od papira i kad je definitivno upis. Upis jeste od 09.05. ali ce biti istaknuto na vrticu sta treba od papira tek posle praznika!!! Pa da li su normalni?? Tri dana pred upis tek će biti istaknuto! Ja cu uzeti i potvrdu od lekara i izvode i sve sto citam po netu ove nedelje, ne znam kako cu posle stici.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 25.4.2017 16:14:48
|
|
|
|
suzi kju
|
Ivana kada popunjavas zahtev za upis, postoji stavka, koju ako stikliras, daješ pravo komisiji vrtica da proveri tačnost podataka koje tu budeš upisala i ništa od papira ne vadiš, niti izvode niti ista. Podaci sebe odnose na zaposlenje tvoje i tm. A ako ne želiš tako onda treba izvod iz pio fonda o opisanom radnom stazu, izvod i rodjenihi za svu decu. Ja se juce raspitivala zbog drugarice. A ja sam prošle godine zaokružila tu stavku da oni provere podatke pa ništa drugo nisam nosila. Eto valjda sam lepo objasnila.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 26.4.2017 10:22:24
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pa, ne razumem onda zašto moraju papiri ako postoji ta opcija?? Muz ce danas uzeti potvrdu kod lekara (valjda ce mu dati bez mace), i izvadice macin izvod. Ostalo imam, pa cekam da vidim sta ce traziti.
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 26.4.2017 10:27:17
|
|
|
|
Zemunka85
|
Koji je haos ovo sa vrticima, uzas zivi! Imam drugaricu koja radi. I ona i suprug. Imaju klince od godinu dana i 4. Malac od 4god ide u drzavni vrtic od prve god. Sada su morali i mladjeg da upisu i nije upao u vrtic gde mu ide brat. Ona zena pocela da radi, i morala ga u vrtic kod moje L. Uzas zivi! Em joj deca idu u razlicite vrtice, em ovde placa onoliko koliko nije zelela tj mogla, ali ko je pita? U pitanju Zemun, ali msm da je vec u Mirjevu lakse ...
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 26.4.2017 10:28:27 >
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 26.4.2017 10:47:16
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Zemunka, kako placa drugaciju cenu? Zar nije svuda sada isto? Veruj mi, ni u Mirijevu nije mnogo bolje
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 26.4.2017 10:52:16
|
|
|
|
Zemunka85
|
Pa ovo dete sto joj ide u drzavni - placa koliko je drzavni. Nzm koliko. A za privatni - drzava vraca odredjeni deo od ekonomske cene, koja je 27700 (cini mi se). Sto je vrtic skuplji, vise ces dodati. Nas je 250e, pa mi mesecno doplacujemo od 10000-12000 sto je svakako skuplje od drzavnog tj onog sto je ona htela. A prekjuce na rodj, pricam sa kumom mm iz Mrijeva njena mala ide u drzavni i kaze da je sada sina upisala bez problema, pa sam zato pomislila
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 26.4.2017 10:53:04 >
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 26.4.2017 11:00:57
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Aha, izvini, zaboravih da tvoja cerka ide u privatni. Mozda se toj devojci posrecilo, ali je ovde uzasno. Pet državnih vrtica, a i dalje haos. Hvatam se za reci te devojke, mozda ove godine ne bude kao do sada
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 2.5.2017 15:07:26
|
|
|
|
Lidivlad
|
Pozdrav, Imam jedno mozda mnogo glupo pitanje. Ukoliko želim da mi dete krene u vrtic sledeće godine,znaci 2018,u septembru,da li treba da konkurisem sada u maju ili da cekam sledeću godinu za prijavu? Hvala unapred na pomoći!
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 3.5.2017 7:10:25
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne, za sledeci Septembar ce biti novi konkurs u Maju 2018.
|
|
|
|
RE: Upis u jaslice-vrtić 18.5.2017 22:55:53
|
|
|
|
Beogradmojgrad
|
Drage mame, brzo mi je potrebna proverena informacija dobijanja odbijenice na licni zahtev pre isteka konkursa. Jer nema Ko da mi cuva bebanu, poslodavac ocekuje moj povratak na posao a dokumentaciju sam uredno predala sada u majskom upisu za septembar? Sta mi je ciniti da uspem da upisem bebicu sto pre uz subvenciju makar ona i od septembra pocela. Rizicno mi je bez odbijenice da sklapamo ugovor. Zivimo sami, oboje u radnom odnosu? Unapred hvala
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto deca ne treba da spavaju sa upaljeni...Spavanje u mraku olakšava prirodnu proizvodnju melatonina u telu, što pomaže vašem detetu da zaspi (i što je još važnije...
Sanke Deda MrazaPreko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?