Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 3.4.2017 15:50:08
|
|
|
|
Marini
|
Belaperlo, to cudo sto te strefilo,samo neka rasteeeee Predivnooooo!!! Dok se dr odmarao,ti si bila vredna i svaka ti cast Srecno !!! Pa da te sustignemo mi ostale dame sa foruma :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 3.4.2017 15:57:24
|
|
|
|
BelaPerla87
|
Kaže mi muž vidiš da je dobro što je dr bio na odmoru, a ja se nervirala što mi je sve pomereno za mesec dana! Samo da nam sada sve bude u redu! Vučem vas sve za nos i da nam svi javite ovako lepe vesti uskoro! Biće ove godine puno i
< Poruku je uredio BelaPerla87 -- 3.4.2017 16:00:02 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 3.4.2017 16:10:29
|
|
|
|
Marini
|
U pravu je muz :) Ispalo je najbolje moguce!!! Sve ce biti dobro,bez brige :) Javljaj kako napredujete :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 3.4.2017 17:40:22
|
|
|
|
Crvenokosaaa
|
Belaperla jesam ti rekla da ce to ispasti nesto iz domace radinosti Svaka cast zaista ste bili vredni kad su vto-ovci odmarali Bice to sve ok i zelim ti skolsku trudnocu
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 3.4.2017 17:59:15
|
|
|
|
BelaPerla87
|
Hvala vam devojke na čestitkama! Iskreno nismo bili mnogo vredni, ali kada hoće-hoće! Crvenokosa, je l' tebi dr Bane vodi trudnoću?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 3.4.2017 23:01:44
|
|
|
|
bgdtanja
|
Ja danas bila na konsultacijama ali na žalost ne počinjemo ovog meseca već sledećeg.Trebao bi da mi krene ciklus početkom maja pa su rekli da im se javim i da bi trebalo tada da počnem da pijem microgynon.Da ponovim briseve i to je to.A baš sam se nadala da ćemo krenuti ovog meseca jer trebam da dobijem za 5-6 dana.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 4.4.2017 22:08:20
|
|
|
|
Crvenokosaaa
|
Perlice vodio mi je ali sam sada u bolnici u Frontu, jel ti treba neka informacija? Tanja strpljen spasen vazno je da je sve ok i da to bude uspesno.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 4.4.2017 22:20:56
|
|
|
|
BelaPerla87
|
Bila sam večeras kod dr, sve je u redu, mrvica se lepo smestila i uziva! Sve sam dogovorila sa dr, čovek je genijalan, obradovao se kao da sam rod najrođeniji. Vodiću kod njega trudnoću i ako sve bude kako treba porodiće me on. Jesi li ti ok? Kako tvoji bebaći?Nisam te razumela da li si morala da pređeš u front? Ako možeš pošalji mi privatnu poruku ili mail, da ne zatrpavam temu. Ja sam pokušavala, ali neće opet.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 5.4.2017 9:44:47
|
|
|
|
bgdtanja
|
Prekjuče na konsultacijama su mi rekli da ću biti na dugoj šemi.Mycroginon pa Dipherelin +Gonal+Merional.Može li mi neko napisati kako će to ići, koliko dugo šta od toga ću primati.Jesu li to sve injekcije?Ovo mi je prvi pokušaj svašta nešto sam iščitala i naučila ali o terapiji ne znam ništa
< Poruku je uredio bgdtanja -- 5.4.2017 9:46:04 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.4.2017 15:41:42
|
|
|
|
Marini
|
Draga Tanja, koliko se i ja razumem,od svega toga samo je Microginon u obliku tabletica,a ostalo su inekcije. Pretpostavljam da sam i ja na toj dugoj semi,tj nisu mi rekli :)Ali cim se pocinje sa kontracepcijom,tj Microginonom,znaci da je dug protokol. E sad ne znam sta cu dalje primati...U ponedeljak zovem Va i cekam dalje instrukcije :) Znam da sam planirana za 28.4. za pocetak stimulacije tj bockanja...Daj Boze da tako i bude Ono sto me zanima je koliko obicno traje bockanje? 10-15 dana?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 6.4.2017 17:55:36
|
|
|
|
nuna78
|
Sa Dipherlinom je duga sema i pocinje bockanje dok pijes mikroginon . Ako stimulaciju pocinjes 2-3 dana to je kratka sema (gonal merional i sl.) . E koliko ce trajati, individualno. Npr. ja sam bila vrlo brza i vec 8. dan bila na aspiraciji. Nemoj te se previse opterecivato time, znam da je sad velika neizvesnost....ali samo pozitivno.
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 7.4.2017 16:50:22
|
|
|
|
Marini
|
Hvala puno,dosta mi je jasnije :) Nadam se da cu onda biti na tom kratkom :) Pretpostavljam da je tako jer sa pilulama zavrsavam 24.4. a stimulacija pocinje 28.4.,tako su me ubacili u neku grupu. A ti si bila bas brza,svaka cast Ne znam ni sama jesam li nestrpljiva,cini mi se da nisam...Nego volim sve da znam unapred :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 7.4.2017 22:06:20
|
|
|
|
nuna78
|
O da...sve mi je to poznato ,mozes iz prethodnih postova videti sta je mene sve zanimalo . Zato slobodno pitaj sve.Otprilike ovako ide, 28. dobijes terapiju i sledeci uz ce biti ponedeljak ili utorak, onda ide obicno na dve dana, individualno dok dr. ne proceni da je vreme za stop.
< Poruku je uredio nuna78 -- 7.4.2017 22:07:14 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 10.4.2017 12:43:10
|
|
|
|
Marini
|
Tanja, isto nam se pise :) Zvala sam jutros Valjevo,i saznala da cu dobiti Dipherlin i to vec 18.4. Tad idem na uz i ukljucuju mi te boce,a sa mikroginonom nastavljam do 24.4. Tako da cu pisati sta i kako ide ...Pa nek nam je sa srecom
< Poruku je uredio Marini -- 10.4.2017 12:44:16 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 10.4.2017 15:32:46
|
|
|
|
bgdtanja
|
Koliko dugo već piješ mikroginon,kog dana ciklusa počinješ sa diferelinom?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 10.4.2017 16:03:06
|
|
|
|
nuna78
|
Devojke, nek je srecno i uspesno
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 10.4.2017 17:58:00
|
|
|
|
Marini
|
Hvala Nuna :) Tanja, pijem vec 15 dana mikroginon.A ako pocnem sledece nedelje sa Dipherelinom, bice mi 23.dan na mikroginonu,tj 28.dan ciklusa.
< Poruku je uredio Marini -- 10.4.2017 18:01:08 >
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 10.4.2017 20:02:51
|
|
|
|
bgdtanja
|
Hvala Marini,pitam da znam šta mene čeka sledećeg meseca 😊
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 18.4.2017 11:58:38
|
|
|
|
Marini
|
Devojke,evo danasnjeg izvestaja :) Jutros u 7 se pojavila na odeljenju,malo sacekala i dr uradio UZ. Dobila sam Dipherelin,za narednih 10 dana i sledeca kontrola 28.4. Tada ce krenuti stimulacija,Puregol+Merional,kako sam danas nacula :) Inace,ne mogu da pohvatam u koju su me grupu ubacili :) Danas su bile devojke na embriotransferu,neke na obicnom uz,neke cekaju odledjavanje...niko nije dobio Dipherelin... Ostaje jos da padne prva boca,pa ce posle sve biti lakse
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 30.4.2017 21:44:56
|
|
|
|
nuna78
|
Marini, kako je prosao prvi uz ?
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 4.5.2017 13:04:16
|
|
|
|
Marini
|
Nuna, izvini nisam videla poruku :) Taj prvi UZ posle pilula je prosao ok,dr je zadovoljan sto nema cisti tako da sam dobila stimulaciju za 5 dana.Tog jutra su mi izvadili estradiol. Nastavila sam sa diferelinom jos 5 kom, 5 kom Merional, 5 kom Puregol. Zatim sam isla na drugi UZ juce,znaci posle 5 dana od pocetka stimulacije, i pojavili se folikuli :) Po 4 kom i na levom i na desnom jajniku,svi su priblizne velicine oko 12mm . Dobila samo jos po 2 doze svih ovih inekcija,da imam do sutra.I da,i tada su mi vadili krv za estradiol. Sutra idem opet na UZ,da vidimo kako rastu folikuli,a mozda i u subotu. Dr je juce rekao da ce otprilike sutra znati kad ce stop,i da ce aspiracija biti neki dan do utorka... Za sad sam zadovoljna sto ima vodecih folikula i bice valjda nekih dobrih jc a posle i embrioncica :) I osim glavobolje,koja je inace moj drug nerazdvojni,nisam imala neke tegobe od terapije. Samo jedan dan me napala neka mucnina,a jajnici su se javili po jednom i to skoro neprimetno :) To valjda kad su kokali ova jajca :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 4.5.2017 18:43:59
|
|
|
|
nuna78
|
Super, lepo napredujes. Bice to najbolje celijice a posle i bebice. Drzim palceve!
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 4.5.2017 19:39:28
|
|
|
|
bgdtanja
|
Marini,baš mi je drago što si dobro podnela hormone.Ja se toga nešto baš plašim u smislu da će me drmnuti i da ću biti nepodnošljiva.Držim ti fige da sve prodje najbolje moguće 💟 Ja čekam da dobijem za neki dan pa da ih zovem,valjda ću početi sa microginonom.Javljaj nam kako napreduješ 😊
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 5.5.2017 16:34:52
|
|
|
|
Marini
|
Nuna, hvala punoooo :) Nesto se folikuli nisu pretrgli sa rastom...Tako da u nedelju opet na uz... Iskreno,ocekivala sam da su vec oko 16mm,racunajuci da rastu oko 2mm dnevno...Al ovi moji zabusavaju :) Jos sam prekjuce i bacila jedan diferelin,slucajno :)Pa frka kad sam videla da fali,a muz mucenik,cuti i slusa i obilazi apoteke :) No dobro,sve ce to biti slatko jednog dana kad se prisetim :) BgTanja, i ja sam se plasila hormona,znajuci koliko mogu biti caknuta za vreme pmsa...kad ono ispade ok :) Tako da verujem da ces i ti dobro podneti :)
|
|
|
|
RE: IVF ZC Valjevo II deo 5.5.2017 17:17:07
|
|
|
|
nuna78
|
Marini, polako ali sigurno . Moji su prebrzo rasli pa sam se brinula, tako da nam je briga neizbezna, najvaznije je da ujednaceno rastu. Zelim ti slatku brigu jos 9 meseci
|
|
|
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?