|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
7.11.2009 22:07:33   
mihi
MOjaPrinceza, nano maske su i te kako delotvorne N95 maske ne propuštaju čestice iznad 95 mikrona što je veličina virusnih čestica, bilo bi dobro da imaš tu masku kad si u kontaktu sa svojom bebom. To je baš strašno ponašanje lekara, pa makar da su ti krv izvadili, jesu li ti dali nešto da piješ ili neki antibiotik?

(odgovor članu MoJaPrInCeZa)
Direktna veza do poruke: 476
7.11.2009 22:09:01   
mihi
Hoće sigurno Cickouser posted image . A u zdravstvu haos.

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 477
7.11.2009 22:54:46   
cicko
Joj mihi, a gde sad da nadjemo maske, u deficitu su... Ja sam rekla mojima na poslu da mi ostave 10tak maski ya "prvu pomoc", ali nisam sigurna koliko su te obicne hirurske delotvorne. Mozda je bolja i bilo kakva nego nikakva. Imam i dve od pelene koje takodje koristim na poslu, pa bi se mozda mogle iskoristiti, posle upotrebe oprati, opeglati, pa ponovo koristiti. Nisam pametna.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 478
7.11.2009 22:56:20   
cicko
E bas sam grozna... ispasce jos da unosim paniku a zaista mi to nije namera. Izvinjavam se svim Ringerajkama! Sorry!!!user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 479
7.11.2009 23:03:16   
SUPER MAMA
Nebrini cicko i ja sam jedna od onih koji se plasi kao i svi ostali.Ja vec treba ovu nedelju da nosim Moniku na kontroli za nogice u institutu, prosle nedelje bili smo ali doktorka je bila bolena.Ja mislim d asam vec pisala, a tamo bolje da vam nepriam svi sa maskama.Tako da neznam sta da radim ako doktorka uopse ozdravela.user posted image user posted image

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 480
7.11.2009 23:07:55   
Anoniman
Maske... stižu u apoteke u sredu. user posted image BTW, maske se mogu koristiti duže od 3 sata, bitno je samo osušiti je. Naime, dovoljno je da imate dve maske, i da ih prosto sušite, jer mokra maska propušta, a suva ne.

Evo onoga što je finska minisatrka rekla: KLIK, meni to nema smisla... Zaključih da velike farmaceutske kuće hoće da ubiju sve ljude na Zemlji. user posted image

Verus, text koji si postavila... postavljen je već nekoliko puta na forum. Ta dva sastojka su konzervans u SVAKOJ vakcini, u minimalnim količinama. Ovde se sumnja da je stavljena u većoj količini, u šta iskreno sumnjam.

(odgovor članu SUPER MAMA)
  Direktna veza do poruke: 481
7.11.2009 23:13:23   
cicko
Procitala sam doticni tekst i samo se bez veze uzrujala...Necu uopste da razmisljam o vakcini dokle god se ne pojavi, a onda cu videti sta dalje. Ovako ne vredi. Mogu eventualno da porazgovaram sa svojim ginekologom koji ce mi reci " Tokom trudnoce ne treba primati bilo kakve vakcine".  Jeuser posted image ga!

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Maske... stižu u apoteke u sredu. user posted image BTW, maske se mogu koristiti duže od 3 sata, bitno je samo osušiti je. Naime, dovoljno je da imate dve maske, i da ih prosto sušite, jer mokra maska propušta, a suva ne.

Evo onoga što je finska minisatrka rekla: KLIK, meni to nema smisla... Zaključih da velike farmaceutske kuće hoće da ubiju sve ljude na Zemlji. user posted image

Verus, text koji si postavila... postavljen je već nekoliko puta na forum. Ta dva sastojka su konzervans u SVAKOJ vakcini, u minimalnim količinama. Ovde se sumnja da je stavljena u većoj količini, u šta iskreno sumnjam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 482
8.11.2009 13:41:31   
MoJaPrInCeZa
user posted image Pozzz mihi ma kavi antibiotici samo gomila pumpica,a meni je danas triput gore nego juce toliko me boli glava da ne mogu da stanem na noge,grlo i pluca cu mi otrnula od bola kao da ih nemam.Nocas sam dva,tri puta povracala.Zar se sve to dogadja ASTMATICARIMA.Ne bi reklauser posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: mihi

MOjaPrinceza, nano maske su i te kako delotvorne N95 maske ne propuštaju čestice iznad 95 mikrona što je veličina virusnih čestica, bilo bi dobro da imaš tu masku kad si u kontaktu sa svojom bebom. To je baš strašno ponašanje lekara, pa makar da su ti krv izvadili, jesu li ti dali nešto da piješ ili neki antibiotik?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 483
8.11.2009 13:50:44   
nina83
Mojaprinceza, nemoj da cekas, idi kod nekog drugog lekara, nije to za igru. I da nemas svinjski grip, sa takvim simptomima, vec odavno treba da primas neku terapiju, pogotovo sto imas bebicu kod kuce user posted image

Direktna veza do poruke: 484
8.11.2009 13:56:31   
Brand new mama
Mils,idi ti opet kod doktora,na Hitnu sta god,da bez veze sebe ne ugrozis,o bebi da ne pricamo.Nase zdravstvo nije spremno ni za obicnu prehladu,ali valjda ima i normalnih doktora

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

Direktna veza do poruke: 485
8.11.2009 13:57:23   
mihi
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

user posted image user posted image user posted image  Tasha napisala sam o adjuvansima stvarno ljudi unose paniku takvim pričama.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 486
8.11.2009 14:01:29   
mihi
MoJaPrinceza jesi li astmatičar?  Ima u presu tekst kako da proveriš disanje, probaću da nađem pa ću postaviti. Imaš li temperatturu, ako imaš odmah idi u Urgentni. Domovi Zdravlja i onako ne rade nedeljom ne mogu da te vrate u DZ.

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 487
8.11.2009 14:09:06   
Trcosava
mihi, pisala je u prvom postu da nikad astmu nije imala...

90% zdravstva u srbiji bih ja tukla!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 488
8.11.2009 14:17:53   
mihi
Povlašćenima "bolja" vakcina protiv gripa?

user posted image
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Vakcinisati se ili ne?
Nedelju dana uoči akcije vakcinisanja protiv novog gripa u Nemačkoj, nabavka različitih preparata za političare višeg ranga i ostatak stanovništva izazvala je žestok spor. Takođe bitno pitanje je i vakcinisati se ili ne? 

Doktor Aleksandar Kekule (virolog), kaže da će se on vakcinisati – zbog toga što je odrasla osoba, i zbog toga što je zdrav i nije u drugom stanju. Ali…

„Dvojicu sinova i ćerku koji ima samo godinu i po dana neću vakcinisati. Sačekaću da vidim šta će se dešavati u narednim sedmicama.“

Postavlja se pitanje kakva neželjena sporedna dejstva vakcina može da ima baš kod zdravih odraslih osoba – znači onih koji ne spadaju u rizičnu grupu. Kekule kaže da polovina takvih osoba koje su primile vakcinu sa tzv. pojačivačem ima bolove i otoke na mestu uboda. Neki se žale da ne mogu da podignu ruku.

„Međutim sve su to prolazne pojave. Sve prođe, najviše za dva dana. Jedna trećina vakcinisanih se žali još i na povišenu temperaturu i loše opšte stanje. Ali to takođe brzo prolazi.“

Ozbiljna greška u koracima

Uprkos tome, Kekule kaže da je pogrešno bilo naručiti takvu vakcinu. Još u maju je bilo preporučeno da se pođe primerom SAD, da se dakle uzme vakcina za sezonski grip i prilagodi svinjskom gripu. On i njegove kolege smatraju da svinjski grip nije posebno opasan i da je dovoljno kada se uzme normalna vakcina. To su potvrdili i podaci pristigli poslednjih nedelja.

„Stvar je u tome što se isprva mislilo da je svinjski grip sličan ptičijem gripu pa je i vakcina tako dizajnirana. Ona nije loša, samo je to kao da topom pucate na vrapca.“

Saradnici u institutu Paul Erlih, koji je jedan od merodavnih kada je reč o zaštiti stanovništva i koji savetuje saveznu vladu, primiće vakcinu bez pojačivača, kao što će to biti slučaj i sa svim vladinim službenicima i osobama koje su rangirane kao važne za održavanje reda i mira u zemlji. Istovremeno iz tog instituta stižu vesti da je vakcina sa pojačivačem testirana 20.000 puta i da nije bilo ozbiljnih neželjenih dejstava.

„To nije sasvim tačno. Nažalost ni informacije iz Paul Erlih instituta nisu uvek sasvim korektne. Stvari stoje ovako: vakcina koju je proizveo Novartis i koja bi trebalo da bude naručena zaista je testirana najmanje 20.000 puta. Ta vakcina je davana milionima ljudi.“

Niko ne kaže da je vakcina loša!

Kada je reč o vakcini Glaksosmitklajna – do sada su sprovedene kliničke studije na nekoliko hiljada pacijenata. Te studije su pokazale odlične rezultate, to je tačno, ali sa tom vakcinom nemamo iskustva kada su u pitanju masovna vakcinisanja. Dakle - normalna vakcina je davana više milijardi puta, dugo godina i to i trudnicama, tako da 100 odsto znamo kako deluje. Kod ove druge vakcine, reč je novom proizvodu, koji je po svemu sudeći bezbedan, ali ipak postoji ogromna razlika u odnosu na normalnu vakcinu protiv sezonskog gripa.

I na kraju Kekule preporučuje da se odrasle zdrave osobe vakcinišu. Neželjena dejstva su slična onima koja nastupaju kada se primi injekcija tetanusa. Glavni razlog za vakcinisanje Kekule vidi u tome što bi se na taj način talas gripa ograničio.

Trudnice i deca do 6 godina bi trebalo da prime vakcinu bez pojačivača. A na pitanje da li se treba vakcinisati i od sezonskog gripa, recimo u razmaku od dve sedmice Kekule kaže:

„Da svakako bi se trebalo dodatno vakcinisati i od sezonskog gripa. Sezona gripa sad počinje i čovek naravno ne zna da li će zakačiti jedan ili drugi virus. Zato je najbolje sada se zaštiti od svega što može da dođe.“

autori: G. Hertel, D. Roščić
odg. urednik: N. Jakovljević

Evo iskustava iz Nemačke

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 489
8.11.2009 14:22:36   
mihi
Trco,  ima jedna reč  poreklom turska ali odomaćena u srpskom jeziku koja to objašnjava a zove se JAVAŠLUK. Lekari ne svi se ponašaju tako arogantno i ravnodušnom prema bolesnicima a kad se desi suser posted image e onda se svio sjate da objašnjavaju kako nisu krivi, kako se to dešava itd.... A ništa nisu učinili da do toga ne dodje.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 490
8.11.2009 14:28:03   
simke
Ja sam laik,pa mi nemojte zameriti ako gresim,tj.slobodno me ispraviteuser posted image Koliko sam ja shvatila, problem sa otrovima u vakcini,tacnije u svim vakcinama,je taj sto se unosi intramuskularno,pa se time preskace jetra,koja je glavni "precistac"organizma.Kod unosenja otrova recimo ishranom,jetra otkloni otrove iz hrane,pa oni ne dospevaju u krvotok.Ali kad ubrizgate otrov intramuskularno ili intravenski,on se nesmetano krece,jer je preskocena jetrauser posted image E, to je ono sto mene brineuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 491
8.11.2009 14:29:28   
Trcosava
znam mihi...ja sam imala neku frku oko potvrde da nisam osigurana u srbiji... pisala sam nekom glavnom za zravstvo mailom, i svašta nešto napisala, napljuvala načelnika jednog koji je mojima maltene spustio slušalicu... ali džaba- to sve ostane samo na rečima nadležnih

što se tiče vakcine i postojanju dve različite, već je neko iz nemačke pisao, a i ovde po tv isto pričaju

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 492
8.11.2009 14:32:08   
Anoniman
Narod navalio na beli luk BEOGRAD - Sezona gripa dovela je do jagme za belim lukom na beogradskim pijacama, što su trgovci iskoristili da cenu podignu čak i dvostruko!
Prošlog meseca su tri glavice luka koštale oko 50 dinara, dok se juče na Bajlonijevoj pijaci ista količina prodavala za 100 dinara. Zanimljivo je i to da je beli luk iz Kine neuporedivo jeftiniji. - Dvesta pedeset grama "kineza" od ovog meseca prodajem za 80 dinara i mogu vam reći da ga ljudi uzimaju maltene na kilo - rekao nam je jedan od prodavaca koji je beli luk donedavno prodavao za 50 dinara. Prema njegovim rečima, za poskupljenje su krivi uvoznici, koji su čim se potražnja povećala podigli veleprodajne cene. Pored "zimskog", skočila je cena i "prolećnog" belog luka, čija glavica košta 10 dinara, a pre samo 30 dana prodavala se za pet. U prodavnicama su cene ovog lekovitog povrća u proseku više za 10-20 dinara. Većina građana koje smo zatekli na beogradskoj Bajlonijevoj pijaci kaže da će im beli luk biti jedini lek u borbi protiv svinjskog gripa. - Garantujem da je lekovitiji i delotvorniji od silnih vakcina, koje nam savetuju da primimo - kaže sugrađanin koji tvrdi da čen belog luka dnevno za samo 10 dana može da osnaži imuni sistem. Za oko 30 dinara po kilogramu poskupelo je i južno voće, koje se ovih dana kupuje u ogromnim količinama. 

... morala sam da stavim ovaj teks iz današnjeg broja jednih dnevnih novina, jer sam danas pravila sos od belog luka user posted image  
Šta drugo, nego na prirodan način da zaštitimo svoj organizam od (za početak običnog) gripa.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 493
8.11.2009 14:50:07   
mihi
Nema Leki77 da čujem šta misli o vakcini, ona je bola veliki protivnik MMr vakcine koja je BTW obavezna zakonom za decu od 12 do 18 meseci.

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 494
8.11.2009 14:51:15   
mihi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Kaliopi ali uz beli luk ide i slanina.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 495
8.11.2009 14:52:22   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Kaliopi ali uz beli luk ide i slanina.

slažem se!user posted image
eto vam ljudi prevencije! user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 496
8.11.2009 14:56:09   
mihi
To je Srpski TAMIFLU (slanina+beli luk)user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 497
8.11.2009 14:56:39   
simke

Nema Leki77 da čujem šta misli o vakcini, ona je bola veliki protivnik MMr vakcine koja je BTW obavezna zakonom za decu od 12 do 18 meseci.

Ja sam pitala naseg pedijatra za MMR vakcinu i ona je rekla da me niko ne moze naterati da vakcinisem dete,ako ne zelimuser posted image Toliko o zakonskoj obaveziuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 498
8.11.2009 14:56:43   
Jeca*
slanina je od SVINJE user posted image user posted image user posted image user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 499
8.11.2009 14:57:48   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: simke

Ja sam pitala naseg pedijatra za MMR vakcinu i ona je rekla da me niko ne moze naterati da vakcinisem dete,ako ne zelimuser posted image Toliko o zakonskoj obaveziuser posted image

Ja sam vec pisala ovde o tome da je moj prijatelj odbio da vakcinise dete i da je potpisao da nece i stigla mu je tuzba i da plati kaznu 2000,00. Toliko o tome

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Ime za dečaka
anyushka

Koje vam je ime lepše za dečaka sa stranim prezimenom?

Danijel (70%)

Tomas (30%)

Ukupan broj glasova: 92

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here