Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 27.11.2016 15:27:55
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Maraj nego , zanima me koje suvo meso najcesce stavljate na sendvice? Šunku? Ćuretinu? Domace suvo meso, nikakve kupovne preradjevine. Od kad se mini buba rodila susimo pola svinje u ovo doba godine. Doduse, mini buba je alergicna pa ni ne sme nista drugo...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 27.11.2016 15:35:28
|
|
|
|
emicaa
|
Jess ne prosle godine nego kad je T napunila godinu.Nisam dobro napisala.Sto se tice slatkisa tad je pocela i njih ruckati ali mozda svako tri dana.Ona ionako ne jede mnogo slatkisa
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 27.11.2016 20:30:48
|
|
|
|
branki*
|
Moja boka voli suvo meso,ali domace isto,donosimo iz sela ,voli i slaninu,ali ne ove iz radnji sto dodju kao kuvane i vodene,nego one seljacku domacu slaninu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 29.11.2016 22:04:11
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Evo jednog predloga za večeru. Prženice iz rerne. Mom Iki se bas svidelo. Uputila sam jaje i malo jogurta, natopila hleb sa obe strane i ostavila 5-10min da hleb lepo upije. Poprskala maslinovim uljem i zapekla. Deluje ukusno, nisam probala jer postim, ali on je smazao za čas.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 30.11.2016 7:20:36
|
|
|
|
suzi kju
|
Joooj kako je tema bila pusta Mene je u zadnje vreme i rucak prpblem1,nekako sam bez ideja, al vec mi je nailazio period kad tako nisam znala sta bih Dobra ideja za przenice, probacu. Pocecu makarone da im spremam ,one su mekane,taman da uce da zvacu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 30.11.2016 21:15:51
|
|
|
|
Maraj
|
Moj L voli da jede sto mi jedemo. Danas sam mu npr skuvala teletinu , krompir , crni luk , sargarepu i cveklu Nije hteo. Al je zato pojeo 2 kutlace pasulja. Jede i grasak. Samo malo viljuskom izgnjecim zrna i on jede. Dajem mu i supu i čorbu. Dakle , to ne jede posebno , vec iz iste serpe iz koje i mi jedemo. Slatkise mu ne dajem. Osim , par puta je probao lenju pitu . Veceras je jeo pitu od bundeve. Eto to je jeo od slatkisa. Od kupovnih samo plazmu. I one Nestlé mlecne dezerte (to sam mu letos davala). Kako seckate slaninicu za sendvice? Ja nisam L davala slaninu. To bas tako tanko treba da se isece? Ja dam mu pravila senvičiće sa pavlakom i curetinom(kupovnom ne domacom )
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 30.11.2016 23:32:32
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ni ja ne kuvam posebno za I. Ruča isto što i mi. A slaninicu mu nisam još dala. Mada ide zima i virusi valja pojačati hranu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 1.12.2016 6:25:53
|
|
|
|
branki*
|
Ja slaninu seckam tanko i male parcice,moja boka to jede klot,i to vise voli masniju varijantu,proguta par takvih parcica i mirna backa
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 1.12.2016 10:14:57
|
|
|
|
milicicak
|
Ja sam slaninu i suvo meso seckala tanko na male parcice velicine oko 1cm, uvek je jela bez problema. A sto se slatkisa tice, zaista se ne slazem sa vecinom. Mini buba dobija kockicu crne cokolade posle rucka od kad je napunila 14-15 meeci, jedna uzina joj je najcesce neki kolac ili keks sa vocnim sokom. Kod nas u kuci uvek ima slatkisa i uvek su dostupni, najcesce ja pravim kolace ali uvek ima i neki konditorski proizvod. Ako dete lepo jede sve obroke zaista ne vidim razlog da ne dobija slatkise, lose je i strasno kada se obroci zamenjuju slatkisima. Moj licni stav je da kad se naviknu da su slatkisi standardni deo ishrane nece preterivati. Mozda gresim ali iz mog iskustva je tako, mini buba pojede svoju cokoladicu posle rucka i eventualno trazi nesto slatko za uzinu. i nikad ne preteruje sa slatkisima mogu da ostavim otvorenu kutiju bajadera pored nje, pojesce jednu i to je to.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 1.12.2016 16:26:22
|
|
|
|
Maraj
|
Danas sam probala przenice iz rerne. Nesto mi nisu uspele nisu imale onu bakarnu boju , vec su bile zuckaste. Moze li recept , kako pravite przenice u rerni.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 1.12.2016 20:28:54
|
|
|
|
suzi kju
|
Moje beke jedu nešto sto i mi ali ipak im vise kuvam posebno. Počinju kaaaaaao da zvaću po malo. Uvela sam im i orah pre par dana. Ananas obozavaju a on je ekstra zdrav.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 1.12.2016 21:55:02
|
|
|
|
Maraj
|
Ja nisam mm L dala nista od orasastih plodova , anisam ni ananas... koji in dajes svez ili iz konzerve? Jel im das kockicu da grickaju?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 2.12.2016 8:42:34
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Kako jedu vasa deca? Mi imamo problem sto njemu treba animacija dok jede. Znaci moram da pevam, da se izmotavam, igracke da mu dajem... Maraj, gore sam napisala kako ja pravim. Kako si ti pravila? Mi smo alergicni na kakao tako da se plasim da mu uvedem orasaste plodove. Inace nista ne blendiram, sve gnjecim viljuskom, meso sitno seckam. Kiflu i bananu kidam pa mu dajem komade. Nekad ih i sam drzi i grize.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 2.12.2016 11:41:32
|
|
|
|
suzi kju
|
Maraj dajem im svez,sa bananom najlepše ide. Hoce i da grickaju onako.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 2.12.2016 13:21:45
|
|
|
|
Maraj
|
Sanjalice , pa moj kako kad. Kad smo kuci jede u stolici (hranilici) . Pustim mu najcesce Masu i Medu. I on jede. E kad smonkod mojih onda trazibda deda sedne sa njim i da jede. Ustvari on ga zanima. Kao jedu iz istog tanjira.... i on voli da jede u drustvu. ja sam przenice tj hleb umakala u 2 jaja i malo mleka. Malo su odstojale dok se nesto peklo u rerni. Stavila malo ulja preko. Peklo se , al je sredina ostala svetlo zuta a korica tvrda. Nije bila mekana i sredina nije imala bakarnu boju. Nije mi to bilo to
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 2.12.2016 14:08:22
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja sam stavila 1 jaje i dve kasike jogurta i to stavila na jedno parce hleba. Bas sam natopila hleb, par kapljica maslinovog ulja sa obe strane i zapekla na 200 stepeni nekih 15-20 minuta. Super je ispalo.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 2.12.2016 14:26:40
|
|
|
|
Maraj
|
Ja dam mislila da si pogrsila kad si pisala. Da si stavila mleko mesto jogurta. Prvi put cujem da se jogurt stavlja. I jednu przenicu si samo pekla?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 2.12.2016 14:36:47
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Mislim da nema veze da li je mleko ili jogurt. Pekla sam zajedno sa toplim sendvicima. Ako na to mislis, nisam samo to jedno parce pekla. Za nas topli sendvici za njega przenicu
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 14.12.2016 11:01:37
|
|
|
|
suzi kju
|
Ja neki dan ostanem skroooooz bez ideje sta da im spremam
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 14.12.2016 11:10:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Suzi idi na sajt "desna ruka svim mamma". Super ima recepata. Cak i za nas.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 14.12.2016 12:16:50
|
|
|
|
suzi kju
|
Eeee bas cu pogledati, hvalaaa
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) 14.12.2016 23:01:35
|
|
|
|
Animsaj9
|
moj D ce za manje od mesec dana 1 rodjendan , kuvam mu dosta stvari posebno , ali dosta stvari jede kao i mi, jednostavno kad nas vidi da mi rucamo mora sesti za sto da i on to proba pa makar i zalogaj ali samo da proba. pre neki dan sam jela tortu u kori je bilo orasa, on je skajutao ispred mene i vuce me za ruku, na kraju i suze su posle dok mu nisam dala malo...
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice 7.3.2017 18:59:46
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: mati Prethodna tema je dostigla 100str, pa sam otvorila novu... Valjda je OK. Azra Moje dete najviše voli kuvana jaja... Odličan vam je ovaj recept za pržena jaja sa hlebom...pa još , kao što Didy kaže, da se tu narendaju tikvice... Njam njam. Azra, jer znas za onaj recept, sa kuvanim jajima,kada ih narendas pomesas sa pavlakom i premazes hleb, pa malo zapeces... Hleb u stvari omeksa i super je... Nama su jaja bas "problem". L nece da jede przena jaja. Ima punih 17 meseci
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice 7.3.2017 19:02:57
|
|
|
|
suzi kju
|
Maraj daj mu jaja kroz pitu, przenice? Moje mackice nisu oduševljene ali pojedu. Neki dan su jele guscije jaje prženo s kajmakom. Hoće i przenice da ruckaju. Jesi mu davala przenice?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice 7.3.2017 20:12:32
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Maraj, ako pravis pitu ili przenice onda tako unosi. Pravi mu kajganu ili skuvaj jaje, pa umesaj sa palentom i jogurtom. Mozds ce tako jesti.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zašto deca ne treba da spavaju sa upaljeni...Spavanje u mraku olakšava prirodnu proizvodnju melatonina u telu, što pomaže vašem detetu da zaspi (i što je još važnije...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?