Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.12.2016 17:02:52
|
|
|
|
Ed83
|
Ma sin imao stomacni, pa nisam nikako do tableta stizala od pranja vesa , ali citala sam vas sa mobtela dok sam dojila
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:38:31
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi jutros kuvali proso al sam ga preterala ima za 5 dana Banana+jabuka+proso Jel ga vi blendte ili samo ovako dajete?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:41:09
|
|
|
|
vocicana
|
Izblendaj za sada, posle ne moras mnogo ugo, ono se rasprsi od kuvanja, ali zbog onih ljuspica izblendaj
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:46:44
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Nema tu ljuspica , ovaj je oljusten. mekan je al sta znam, izblendacu pa posle cu videti kako...
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 9.12.2016 8:47:47 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:50:04
|
|
|
|
vocicana
|
E pa dobro onda, ali malo izblendaj, ne moras bas mnogo, neka oseti vule malo gromuljica. Javi kako ste prosli.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:53:47
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
E ali mene sad interesuje sme li to da se cuva u frizideru, majku mu citavu serpu sam nakuvala Citam na netu za meru, poise solja ja sipala punu solju prosoa a ono do vrha male sepice
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 8:59:01
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hahaha, to se i meni desilo prvi put, ali mi se i dalje dešava da napravim više. Ja stavim u frižider pa dam sutradan. Blendam ga sa stapnim.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 9:08:07
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma ne da cu da imam za sutra nego za nedelju dana Evo sad gledam po netu kako da ga spremim pa da ga ja poruckam, vidim bas ima hiljade nacina, moze i kao palenta cak da se jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 10:48:24
|
|
|
|
Ed83
|
Anck, meni je mera 2 velike kasike prosa i 5-6 kasika vode Ja sam juce bebcu uvela jogurt. Uzela grcki (ovde inace nemaju tecni jogurti kao kod vas vec samo cvrsti) i pomesala sa kupovnom hipp od jabuke i breskve... mhmm.. Danas za rucak: krompir, sargarepa, keleraba i junetina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 10:56:50
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ma i ja sam sad jela sa mlekom, posoljeno , nije lose. Ostalo za sutra i njemu i meni Moracu i ja da kupim nesto od gotovih kasica voca, samo vrtimo jabuku i bananu..kad nema nista drugo sveze
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 11:09:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ed, meni je ona pre neki dan vecerala taj cvrsti grcki jogurt i hleb :) Anck, ja uzela u zdravoj hrani suve kajsije, pa joj i to dajem sa prosom. Danas je opet jela proso sa jabukom i kruskom. Za ručak ce biti kao juce, junetina sa bundevom, ali cu dodati brokoli.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.12.2016 11:17:29
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
I kod nas jucerasnji rucak, brokoli, karfiol, malo krompira i sargarepe i junetina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.12.2016 12:44:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pirincana kasica sa sljivom, za doručak. Za ručak, piletina, brokoli, šargarepa (i maslac).
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.12.2016 15:53:49
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Junetina-cvekla-brokoli-tikvica Cvekla mi se bas ne svidja kad je iz friza..sva je bledunjava.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 8:49:48
|
|
|
|
vocicana
|
Danas rucak od juce, karfiol, prokelj, malo krompira i sargarepa sa piletinom, dorucak ce biti Nestum sa sljivom, za veceru palenta. Sinoc mi je nesto mrsko bilo da ista spremam, pojeo je griz kasicu Hipp sa breskkvom i jabukom, mnogo voli samo najskuplje gotove kasice.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 9:09:37
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ja V jos nisam davala gotovo kasice od povrca i mesa, samo vocke. Ne znam kako ce reagovati, mada on iovako ne pravi problem oko jela. Al kupila sam mu dve rako za prvu pomoc
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 9:18:26
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mi smo probali gotovu kasicu sa povrcem i mesom, ali beba nije nesto oduševljena. Za razliku od sina, koji je samo njih hteo da jede. Danas Pirincana kasica sa vocem, za ručak cvekla, piletina i karfiol.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 10:05:17
|
|
|
|
Ed83
|
Ja jos nisam gotove sa povrcem davala, zsboravim ja to da kupim Posto je juce moj muz idso u kupovinu i Bog ga zaboravio (3 sata je bio odsutan), nisam imala nista od povrca da mu skuvam, tako da sam izblendala mango, pasirala ga i u jogurt i to nam je bio rucak . Bebi se svidelo, sto je najvaznije. Danas krompir, spanac, sargarepa i losos... ubedjena sam da nisam trebala sargarepu stavljati, ali je muz nakupovao k'o za vojsku, pa da se ne baci
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 10:20:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Ed, i meni je mama kupila sargarepu pre par dana kao za vojsku Ne znam da li da je stavim u zamrzivač
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.12.2016 11:44:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Kod nas dorucak kruska sa zitaricama A rucak tikvica sa junetinom
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.12.2016 12:30:21
|
|
|
|
Ed83
|
Sto se sargarepe i zamrzivaca tice, sigurno da moze, sto da ne... ja ne stavljam skoro nista od povrca u zamrzivac jednostavno zato sto nemamo toliko mesta... Mi danas uvodimo zumance, tako da je danasnji meni: krompir, sargarepa (grdni, citavih 7 dana ce jos da je jede ) i pola zumanceta (ova neka mini jaja od cetvrtine nije imalo nista)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.12.2016 12:51:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Jabuka i kruska sa prosom. Ručak, piletina sa sargarepom , brokolijem. Ed, ocistila sam sargarepu, iseckala na kolutice i prokuvala par minuta, ohladila i u kesicu pa zamrzivač. Stavljala sam po dve u kesicu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.12.2016 12:55:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Ne znam jesam li pisala da mi se zamrznuta cvekla uopste nije svidela ...sva kao bez zivota bledunjava. Zamrzla sam tikvice i bundeve. Dorukovao krusku sa zitarucama opet..ali predivna je. Rucak bundeva s pavlakom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.12.2016 9:18:27
|
|
|
|
Ed83
|
Danas za rucak sargarepa , krompir, celer, malo persuna i bujon od pileceg bataka. Za uzinu cemo banana+avokado Vecera pahulje od prosa i pirinca (gotova kombinacija) + neka vockica
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 13.12.2016 12:20:48
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nestle pirincane za doručak, a nemam snage ni zivaca danas ista da spremam pa ce rucak biti jabuka i kruska sa prosom.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?