Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 12.2.2015 17:09:28
|
|
|
|
Mariya
|
Helena se juče okrenula sa leđa na stomak i kad je shvatila šta je uradila nije prestajala A danas ne miruje, ja je stavim na leđa a ona se samo zaljulja i okrene se na stomak
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 21.2.2015 13:55:47
|
|
|
|
mila83
|
Moja beba ima 5 meseci, malo kasnimo zbog operacije srca koju je imala,ali valjda ce brzo stici vrsnjake.Jos uvek ne ume sa ledja na stomak,pokusava ali sa stomaka na ledja moze. i pokusava vec u sedeci polozaj da se podigne. Igram se sa njom svaki dan pomalo , valjda ce biti ok.
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 22.2.2015 9:10:04
|
|
|
|
degu
|
Mila nigde ne kasnite Ja sam mislila da moja beba kasni jer se okrenula sa 5.5 al zato od tad ne staje, valja se do besvesti, puzi za sad vojnički, al svaki dan vežba puzanje u pravom četvoronožnom položaju, nema mira sekunde. Tako da ćete sve stići
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 22.2.2015 9:18:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Svaka beba je prica za sebe,moja drugarica od 10og dana vodi malu na vezbe,jer su joj na porodjaju povredili ruku i fizijatar kaze da ne treba nista siliti,cak ni sedenje,ni okretanje,beba ce sve poceti kad bude spremna! Moze stimulacija,ali nigde ne kasne!
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 22.2.2015 10:55:57
|
|
|
|
Ana13
|
Nina se prvi put okrenula sa ledja na stomak sa 2,5 meseca,ali mi to nismo videli kako i naredne dve nedelje nije se okretala.I sa puna 3 meseca je pocela po nekoliko puta dnevno da se okrece,ali ne zna sa stomaka na ledja pa cvili kad hoce da je vratim
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 22.2.2015 13:02:54
|
|
|
|
ivaMark
|
Luka se okrenuo sa pet meseci i par dana sa ledja na stomak i odmah sutradan sa stomaka na ledja, a Jovana je posle sestog meseca tek i to jedvaaaaa, nije se tako cesto ni okretala, lenjivica mala
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 24.2.2015 21:49:31
|
|
|
|
MakiJ
|
Moje dete se ne okrece, okrenuo se jednom i to je to.
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 24.2.2015 22:19:31
|
|
|
|
dijana1*
|
Maki beba ima 7 meseci? Do sad bi se trebao okretati. Jeste li isli kod fizijatra da pregleda bebu i da vam pokaze vezbice kako da stimulisete okretanje.
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 24.2.2015 22:27:45
|
|
|
|
QueenJ
|
E. je konačno počela rađe i duže da boravi na stomaku, odmah posle i da se okreće u oba smera. Ja je ostavim na podu na ćebetu, a nađem je metar dalje od ćebeta. Otkotrljala se.
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 25.2.2015 8:36:18
|
|
|
|
ishler
|
Super queen,videces sada ce hteti sve vise na podu.Ja sam rano moju pocela da stavljam na pod sa oko 3 meseca,sa 2 se okrenula sa stomaka na ledja,a sa 3 obrnuto,da mi je neko pricao ne bih verovala da je moguce tako rano.Starija sa 4,5m ali svi se razlikuju
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 25.2.2015 10:14:54
|
|
|
|
QueenJ
|
za tvoju curicu! Ma, ja sam oduševljena, jer ona uopšte nije htela na stomak, ma ni da čuje. Samim tim nije dobro držala glavu u tom položaju, pa je dr u savetovalištu posumnjala na hipotoniju. Sad je moja šmizla za vrlo kratko vreme sve nadoknadila.
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 25.2.2015 10:58:07
|
|
|
|
MakiJ
|
Ma radimo mi vezbice i kad ga okrecem tacno se sam namesti, dr rekla da to nije vazno, niti strasno. Prijateljica mik je rekla da i njen sin nije a sve je bilo ok.
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 2.7.2015 10:59:35
|
|
|
|
branki*
|
da se upisem...boka pocela sa 4 i po meseca da se okrece..i to prvo sa ledja na stomak,a zatim i obrnuto.sad se okrece o ceo dan.
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 2.7.2015 11:14:00
|
|
|
|
vikiveki
|
Branki za malu okretalicu,sada je njoj to zanimljivo i nešto novo...nov način da istražuje svet oko sebe
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 2.7.2015 11:19:17
|
|
|
|
branki*
|
ma,da,ne smem uopste da je ostavim samu,zacas se skotrlja.sad praktikujem dqa je stavim na pod kad sam sama sa njih dvoje,odatle ne moze da padne .
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 19.7.2015 22:24:40
|
|
|
|
lesica
|
Sa puna 3 meseca Damjan je poceo da se okrece sa ledja na stomak. Unazad par dana ovo je prilicno intezivirao, da bi danas krenuo i sa stomaka na ledja. Moje opazanje je sledece - od kako se unazad nekoliko dana brcka u bazenu sa babyswimmerom izgleda je skontao princip i sad je strasno aktivan. A ja sam zaboravila koja je muka presvuci ih kad tako krenu da se vrpolje.
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 20.7.2015 0:49:46
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR A ja sam zaboravila koja je muka presvuci ih kad tako krenu da se vrpolje. Istina! I se isto okrenula jako rano, krivo mi je što nisam zapisala. Generalno ništa ne zapisujem što se tiče nje, nema čak ni radosnicu!!! A nema ni knjigu o razvoju koju su njih dvoje dobili u DZ prilikom rođenja Najgora sam majka, baš me peče savjest i nemam izgovor nikakav za to
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 18.2.2016 13:03:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Nora vec danima pokusava da se okrene sa ledja na stomak, stigne na pola, pa joj smeta ruka, pa ne ume dalje smesna je skroz, iiiii danas je konacno upsela prvi put se okrenula, pa je onda nekoliko puta utvrdjivala gradivo Danas je stara 3 meseca i 4 dana! A najgora je Una,vidi sta Nora radi pa je imitira, regresija znam
< Poruku je uredio Unina mama -- 18.2.2016 13:04:13 >
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 24.5.2016 9:23:18
|
|
|
|
Mala Elena
|
Sad gledam da je E. pocela da se okrece na stomak sa 4 m , a P evo jos ne...baca nogice kao se zabacuje i par puta je skoro uspela ali do pola. Pocinjem malo da je stimulisem
|
|
|
|
RE: samostalno okretanje bebice 24.5.2016 9:28:25
|
|
|
|
isidora88
|
Aleksej je poceo pre neke 2 nedelje da okrece na sve strane. jedno jutro ja ustala da pijem vode, on spavao na stomaku kao i uvek i vracam se a on lezi na ledjima na drugom kraju kreveta (spava sa mnom na ugaonoj) i smeje se , vise ne smem da ga ostavim na krevetu samo jer se za cas odgurne i otkotrlja.
|
|
RE: Samostalno okretanje bebice 16.11.2016 23:38:25
|
|
|
|
Milena18
|
Moja M se jutros prvi put sama okrenula sa leđa na stomak (ima tri meseca i deset_ dana), pa onda i drugi put, pa je ceo dan to radila Mnogo mi je smešno i slatko kako hvata zalet, pa se nervira ako joj ne uspe, ali ne odustaje dok se ne okrene. Za sada joj desna ručica još uvek ostaje ispod stomaka, ali verovatno će i to brzo savladati.
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 17.11.2016 9:24:14 >
|
|
|
|
RE: Samostalno okretanje bebice 17.11.2016 9:24:54
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Velika bebica, bravo Brzo ce i ostalo savladati.
|
|
RE: Samostalno okretanje bebice 17.11.2016 9:59:43
|
|
|
|
Nimfa
|
Mame moj bebac ce sutra punih pet meseci i jos uvek se nije okrenuo. Pokusavam da ga motivisem igrackicama ali ih on ignorise,ne pokusava da ih uhvati,samo ako su mu do rukice tada hvata i gura u usta ovako ne . Ne znam zasto jos uvek ne polazi rukicama da dohvata predmete ? U utorak idemo kod pedijatra ,ali sam ja bas uplasena
|
|
|
|
RE: Samostalno okretanje bebice 17.11.2016 10:02:11
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nimfa, nedostajes Nemoj biti uplašena, pedijatar ce verovatno preporuciti neke vezbice. Sve ce biti u redu. A i neke bebe su vise lenje :) pa neke stvari odrade kasnije.
|
|
RE: Samostalno okretanje bebice 17.11.2016 10:13:26
|
|
|
|
Nimfa
|
Ivana Znam da bebe mogu da budu lenje ali ovaj moj bi pobedio , bukvalno ga nista ne interesuje osim podizanja u sedeci polozaj , to obozavava i sam se podize iz polusedeceg u sedeci . Brine me jer sam citala da bebe vec sa tri posezu za igrackama pa hvataju obema rukama ovaj moj nista I nogice ne stavlja usta i ne pokusava , kad pokusavam da vezbam sa njim , ispravi nogice i ni makac da ih bar malo savije, a kad ja pokusam da ih lagano savijem prema stomacicu on se ceo dize tj guzu i kicmicu
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?