Dora
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Ravnopravnost je za mene individualna stvar i stvar dogovora izmedju supruznika. Mm i ja smo potpuno ravnopravni. On radi i pare daje meni na raspolaganje. Kad mu treba nesto, uzme, kad meni treba nesto, potrosim i kazem mu. S druge strane ja studiram i jos neko vreme necu raditi. NIKADA mi to nije prebacio, niti trazio od mene da pocnem da radim, naprotiv, podrzava moje skolovanje, iako to znaci da ce on crnciti mnogo vise nego sto mora. S druge strane, ja sam vozac u porodici, on nema ni dozvolu, sto znaci da ga cesto vozim na posao i idem po njega, i da on cesto sedi sa detetom nazad u kolima. Nikad mu to nije smetalo. Ja menjam sijalice, otpusavam kadu i lavabo, podizem krevete kad nesto zapadne ispod. Njega da cekam da se vrati sa posla, nema smisla, jer uglavnom radi do ponoci, i duze. Kad ima slobodan dan, on rasiri ves i skloni sudove. Oriba podove kad ga zamolim, postavi sto za rucak. Meni je to dovoljna pomoc. I svoje slobodno vreme provodi igrajuci se sa detetom, a ja tad cesto SAMA odem u veliki pazar. Ovo je verovatno mnogima smesno, ali to je nasa vizija ravnopravnosti, da nam oboma bude dobro, da se organizujemo kako NAMA odgovara i da nijedno nije privilegovano. Kad bi njegov tata ovo procitao, verovatno bi ga se odrekao, eto u kakvoj porodici je on ziveo, tako da ni kucno vaspitanje ne mora da bude kljucno, ima nesto i u ljubavi ovo je slučaj i sa nama, samo što imamo malo drugačiju priču, ali raspodeljujemo poslove tako da nam oboma to odgovara. Najviše zbog toga da bismo slobodno vreme provodili oboje zajedno s decom.To je onda prava stvar, zato gledamo da na bilo koji način odradimo sve što treba.
|